Reakcia po očkovaní

mim987
25. mar 2023

Ahoj. Syna 5r očkovali vo štvrtok . Včera mal taký fliacik na ramene , dnes už veľký fľak červený . Neboli ani to nieje opuchnuté ale neviem či je ti normálne. Keby bol týždeň tak volám dr hneď ale keďže víkend tak teraz neviem či čakať do pondelka alebo je to na pohotovosť ? Inak mu nič nieje okrem toho .

matullienka
25. mar 2023

@mim987 áno môže to byť reakcia na očkovanie, dcéra mala opuch a fľak cez pol stehna, potrela som fenistilom

mim987
autor
25. mar 2023

@matullienka on berie zyrtec na alergiu tak neviem či ešte fenistil do toho je dobrý nápad . A boli ste s tým u dr alebo ste len počkali či prejde ?

stastnamamulka
25. mar 2023

@mim987 vyhľadaj si príbalový leták od vakcíny (Google) a pozri si nežiadúce účinky

matullienka
25. mar 2023

@mim987 neboli sme aké ja som jej potrela fenistil gélom lokálne to by nemal byť problém

petamich
25. mar 2023

@mim987 mna ockovali minuly tyzden proti tetanu a mam rovnaku reakciu - najskor len jemny opuch, potom velky cerveny flak a teraz tam mam tvrde miesto

a moj maly mal napr. taku reakciu aj po poslednej vakcine Hexacimi, podla mna bezna reakcia, daj mu tam fenistil, octanovu mast alebo chladivu naplast a podla mna to urcite nie je stav na pohotovost, dokonca ani na volanie lekarke

stanulienkat
25. mar 2023

Pri akomkoľvek očkovaní môže byť nežiaduca reakcia lokálne začervenanie, opuch, bolestivosť, zvýšená teplota... nasledujúcich pár dní by sa mal fyzicky šetriť, nebehať, nešportovať. Taký kľudový režim mať a ten Fenistil čo mu dávaš, by mal stačiť.