ahojte maminy, chcem vas poprosit o pomoc, moja 3 mesacna dcerka, ma na mieste vpichu po tbc ockovani, v pliecku dierku a ma to cervene dookola. dnes sme s tym boli aj na plucnom. doktorka nasla pod pazuskou uzlinu a povedala, ze pomaly sa to bude hojit, ale mala sa do vtedy nesme ockovat. ale aj tak som dost vystrasena, mate niektora stymto skusenost? momentalne sa tam vytvara chrasticka, myslim.dakujem za odpovede
Ja nechapem preco s tymto shit-om s prepacenim stale ockuju!!! 🙄 ..nechcem strasit ale vela deti skoncilo s uzlinou na operacke.. ☹ pokial dojcis skus uzivat kvalitny vit.C vo vacsom mnozstve, aby preslo aj do mlieka..inac tvoja dr.to musi hlasit ako NEZIADUCI UCINOK
ockovania...dolezite je podporovat imunitu..nastuduj si rizika ockovania a podla toho zvazis ci je nutne dalsie ockovanie..no vo vasom pripade to moze byt velmi riskantne..
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/vznik-uzlin-po-ockovani-tbc-cim-to-moze-byt/
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/ockovanie-proti-tbc-a-reakcie-mam-sa-obavat/
známa s dcérkou mala rovnaký problém aj uzlinu a skončila s ňou v Tatrách,myslím vo Vyšných Hágoch, šla tam na vlastnú päsť /jej lekárka hovorila,že budeme sledovať,zahojí sa.../ a vraj v tatrách povedali,že dobre urobila,že prišla tam...ale akú liečbu robili,to neviem,už s ňou teraz nemám kontakt
Ahoj Lubi...my sme mali rovnaky problem...malý mal prve tri mesiace len fialový hrbol ..tak nam dala doki mastičku na vytiahnutie hnisu- baktroban ...na tretí den sa mu ten hnis vytiahol pod kožu a ked to prasklo tak som skoro odpadla...mal tam dieru o priemere pol cm a hlbky tiež pol cm....mal to takmer na kost...stale mu to hnisalo a hnisalo aj ked sa vyttvorila chrasta pod nou to zase zahnisalo a tak sme nakoniec čistili ranu gencianovou violetou- to nam odporučila lekarka...no a prvý krát sme sa očkovali až v 7 mesiaci....dodnes tam ma nepeknu jazvu ...ale to je to najmenej ....len dost si pri tom vytrpel a ja spolu s nim 😒 nemusiš mat strach ale očkujte až po uplnom zahojeni...zbytočne by ste sa očkovali na novo...pretože tato jazvička zvykne obnovit hnisanie a hoji sa zase veeeelmi pomaly a hexu sa musi očkovat v presných časových odstupoch 😝
Ahoj, moja Sofi to mala tiez to iste. Po 5tyznoch to zmyzlo. 😀 A ked ti dr. povedala ze je to O.K. tak sa nemusis znepokojovat. 🙂 Ja som sa tiez s tym znepokojovala a ked som bola za nou tak mi povedala ze ked jej to nehnisa a nema teploty tak je to v pohode. 🙂
detičky oskojú na také choroby co sa na slovensku neprejavili už roky zbytočne trápia detičky !! ☹ keby sa rozhodnete nezaočkovať svoje dieťatko na vakcínu povinnú tak vás budú trestne stíhať je to choré na hlavu celý štát je to preca moje dieťa no nie???? môjmu synčekovi tiež ostala riadna rana ma 4 mesiace a stale to ma červené.... a donožičiek čo sa očkuje to je tiež na houby keby ma trestne nestíhajú tak nedam vôbec zaočkovať!!!
@nasta197 bud rada, ze pravidelnym ockovanim tieto choroby zmizli. ale ber to tak, ze vzdy sa najdu take matky a takí ludia, ktorí ockovaní neboli, alebo nechcú byť a preto sa choroby znova objavujú... to ze ma tvoje dieta stale cervenu ranku..no a co? ved to casom vybledne...aj ty si bola ockovana a si tu.. Okrem toho, zasnem kolko "pripadov" a "zarucenych" problemov sa tu hlása, že existuje....to je ako JPP.
urcite pockat min. kym sa to uplne nezahoji...a urcite by som to nebrala az tak na lahku vahu.....tato vakcina len v mojom okoli narobila nenormalnu sarapatu detickam....bohuzial velmi vazne problemy 😒 ....v celej Z Europe je uz tato vakcina zrusena a niekde dokonca zakazana, kvoli velkym neziaducim ucinkom....tak nech niekto netrepe, ze je prospesna, ked je evidentne uz aj tu v mnohych prispekoch maminiek, ktore sa tu tyden,co tyzden objavuju prave s komplikaciami po nej.....(choroby boli na ustupe este pred zavedenim plosneho ockovania...hladajte grafy 😉 ).....v kazdom pripade sleduj ranku, aj uzlinku a hadam to na tom plucnom poriesia...vela zdravia!
Ahoj, moju malu nabuduci týžden čaka výber lymfatickej uzliny z podpazušia zdurenej po vakcine proti TBC v celkovej anesteze, musi brať momentalne strašne lieky, ktoré maju aj potencionalne nežiaduce účinky. Nie je to sranda toto očkovanie ...
Ahoj tijana, kde vas idu operovat a kdo to odporucil? nas maly ma tych uzliniek viac, berie benemicin, jedna uz zhnisala a vycistili mu ju, ale ma tam este asi dalsie dve velkostou do 1 cm, pri poslednom sone v nich nebola tekutina.Ranka po ockovani vsak stale "zije" tak sa bojim, ze priebeh bude rovnaky. Aky nalez ma tvoja mala, ked to idu vyberat?
neni si sama!!! tych deti je neurekom a neockuj za ziadnu cenu pokial to nebude zahojene tak, ze to vobec nebude videt!!!! mozes to odlozit na neskor... ale vyckaj dobrych par mesiacov radsej!!!!! aj rok ak sa bude dat... toto ockovanie narobi viac sarapaty v tele ako uzitku... ved aj preto sa ma zrusit...