Prvé očkovanie

jarkanadim
9. jan 2013

Ahojte malinky ma 17.01.2013 tri mesiace a na kolko
Byvam v rakusku doktorka mi ho vcera zaockovala proti
Pneumokokom do nozicky nieje to nejako skoro?ak mate
Skusenost prosim dajte vediet dakujem...

prevenar
9. jan 2013

v rakusku je ockovanie dobrovolne ^^ ..sice aj u nas ..ale tu zaviedli nejake protizakonne vyhlasky, kt. z toho akoze maju spravit nejaky zakon , alebo co .. ale to je jedno ^^

nejde o to co chce lekarka , ale o to co chces ty ^^ ..kedze sa jedna o tvoje dieta a nie lekarkino .

podla mna je to uplne desive ockovanie , velmi nefunkcne a velmi nebezpecne. pred ockovanim si radsej nastuduj viac o povahe ockovacich latok, aby si potom nebola skaredo prekvapena. nasledky sa tazko vracaju spat. v mojom fotoblogu najdes informacie o sukromnej teme o ockovani.

baryana
10. jan 2013

@jarkanadim prve ockovanie je v troch mesiacoch, a tak ako sa da posunut na neskor, myslim, ze ani tych par dni skor by nemal byt problem.

@prevenar vobec si neodpovedal na otazku. jarka sa nepytala, ci dat, ci nedat. myslim, ze tem o presviedcani, ze ockovanie je "desive" je dost, kde sa mozes realizovat.

jarkanadim
autor
10. jan 2013

Dakujem za odpovede ale prevenar zatial sa ma malinky dobre
Dnes a ani vnoci horucku nemal ale stale je taky mrzuty
Ruki si dava di usta a place pritom

nikimax
10. jan 2013

Myslím, že prevenar odpovedal úplne presne, nejde o to, čo chce lekárka, ale o to, čo chce mamička pre svoje dieťatko! Lebo v prípade komplikácií, si zodpovednosť za dieťa nesie rodič!!! Nikto iný! A to hovorím z vlastnej skúsenosti a presne o očkovaní....

xlucia
10. jan 2013

@jarkanadim je to skoro. a hlavne ockovat teraz ked je kopu chripky... cista nezodpovednost

erikasadek
10. jan 2013

@jarkanadim skoro nie, ide podla ockovacieho kalendara....
teraz skoro pre dieta ano....
na buduce pokial nie si presvedcena ze chces ockovat tak povedz ze nie dakujem.. 😉

aduskatt
10. jan 2013

podla mna skoro a zbytocne...........a tiez mi nejde do kopy vyjadrenie ma sa dobre, stale je mrzuty, place...podla mna mrzute dieta, ktore stale place sa nema dobre... sorry za poznamku mimo temy, ale nedalo mi

jarkanadim
autor
10. jan 2013

Myslela som tym ze uz nema horucky aduskatt
A doktorka nam dala este termin 23januara na dalsie
Ockovanie tak nvm...lebo tu v rakusku je taky mutterpas
A tam sa zapisuju vsetky ockovania ktore su povinne
Takze nvm ci sa to da odmietnut

alenka600
10. jan 2013

@jarkanadim V Rakusku nie je ziadne ockovanie povinne

desszi
10. jan 2013

@jarkanadim tiez tak viem, ze v Rakusku nie su ockovania povinne, len odporucane, takze ked povies nie, musia to akceptovat a tym je to pre teba aj pre nich vyriesene.

jarkanadim
autor
10. jan 2013

Lenze tie ockovania musis mat za sebou ci ako
To je?lebo ja som si myslela ze ked to stoji v tej
Knizke tak to mali musi mat

nikimax
10. jan 2013

@jarkanadim panebože......v rakúsku máte predsa slobodnú voľbu v očkovaní.......tam očkovanie nie je povinné....dáš len to, čo TY uznáš za vhodné (alebo aj nič) a musí to doktorka rešpektovať!!! Inak robí nátlak a to nesmie!!! Potom zmeniť lekárku.....

jarkanadim
autor
10. jan 2013

Ale aj ked ich odmietnem nebude to zle pre dieta??

xlucia
10. jan 2013

@jarkanadim ktoru ked konkretne odmietnes? ktoru chorobu mas na mysli?

nikimax
10. jan 2013

@jarkanadim tak rýchlo a vrhni na študovanie..... začni trebars príbalovými letákmi, nežiadúcimi účinkami....musíš vedieť pre čo to odmietaš....musíš mať informácie.....nikto nemôže rozhodnúť za teba.....začni napr tu: http://www.slobodavockovani.sk tam máš všetko zhrnuté 😉

jarkanadim
autor
10. jan 2013

Dakujem za odpovede 🙂

prevenar
10. jan 2013

@baryana @jarkanadim ..aha, uz chapem preco nebola moja odpoved uplne presna 🙂 ..ja som totizto prehliadol slovo "zaockovala" ..odpovedal som na situaciu, ze sa este len bude ockovat a nie ,ze je uz po ockovani. ..len na vysvetlenie 🙂

uz bolo odpovedane , ale zopakujem

absolutne zbytocne ockvoanie, kt. je zaroven aj extremne nebezpecne. ..a nie , malinky sa nema dobre , bola mu do telicka podana dobra davka toxickych kovov ako hlinik, ortut a dalsie , zaroven rozne toxicke chemikalie ako formaldehyd napriklad. jeho imunita prave bojuje s DNA z opicich ladvin , ci na akom svinstve vypestovali toto konkretne ockovanie , kt je zrejme este kontaminovane - to ani boh nevie ,ze cim. ^^ kedze tak male dietatko nema vytvorenu krvno-mozgovu barieru - vsetko co mu prenikne do krvneho obehu , putuje rovno do mozgu.

ma to aj jednu vyhodu ..ked mu do par dni vyrazi atopicky ekzem po celom telicku , neskor zistis ze je alergicky na polovicu potravin , alebo sa mu po nejakej dalsej vakcine zastavy vyvoj, prestane chodit, "rozpravat" a pod ..a zrazu zistis "ze to nepreslo" a ma autizmus, tak budes aspon vediet ,ze z coho to ma . ^^

pri ockovani plati toto porekadlo zvlast presne "2x meraj a raz strihaj" . ^^

kde ludia najdu informacie som uz pisal, tak sa nebudem opakovat.

jarkanadim
autor
10. jan 2013

Pre boha a to potom od kedy je dobre dieta zaockovat
Alebo na co ho mam zaockovat?ja nvm lebo je to moje prve
Dieta a nemam skusenosti ale ak by to bolo tak ja si myslim
Ze by to detom ani nepychali ale robi sa to tak ak lekari otom
Vedia preco ro robia??nechapem vystavovat male babetka takemu
Riziku

slady
10. jan 2013

@jarkanadim robi sa to rpeto lebo je to fasa biznis 🙂

slady
10. jan 2013

o a tiez preto, lebo take male bejby ti este nepovie co vsetko ho po tom ockovani boli a ako sa citi, to by nebolo dobre, to by sa ludia nad tym zacali nedajboze zamyslat...

jarkanadim
autor
10. jan 2013

A ak ho teraz nabuduce nedam zaockovat nebude to vadit?
Ma mat ockovanie 23 na meningokoki uz ma za sbou pneumokoky
A rotavirus a nejaku sirupovu iniwkciu ktora sa nepycha ale
Prehlta a ma ju dostat aj teraz nejaku prehltaciu plus tie menindokoki

prevenar
10. jan 2013

@jarkanadim @slady myslim ,ze farmeceuticky "biznis" je vacsi ako zbrojarsky ^^ ..jedna firma moze mak kludne vacsi prijem ako mensi stat . ak si spominam , tak globalne firmy ako Pfizer , Bayer, GSK ..a pod maju rocne zisky okolo 100 MILIARD eur ^^

koli tymto ziskom spravia ludia vsetko ..tym vsetko myslim vsetko ^^

krvno-mozgova bariera sa vytvara po 2hom roku zivota ..teda v case ked ma dieta v sebe 80% vsetkych ockovani ^^ juhuuu! vies kolko chronickych pacientova sa takto vytvori do buducnosti ? ..alergici, astmatici, ekzematici, autisti, ADHD ..az po onko pacientov. ..a miliardy sa sypu .

staci par reklam, par "kongresov" , nejake vylety pre lekarov ..nejake vsimne pre ministrov, "podpora" vyskumov na vysokych skolach, stipendia pre studentov ..sponzorovanie medii, casopisov a internetovych stranok ^^ ..v podstate haliere ..a uz to ide ako po masle.

mikymiky
10. jan 2013

@jarkanadim juj moja, ty o tom vies ozaj malo. Ta sirupova vodicka je ockovanie proti rotavirusom, predpokladam, ze ked uz ma za sebou pneumokoky, hned mu s tym supli aj hexavakcinu, ak mu este navrch daju ockovanie proti meningokokom, bude mat v sebe omnoho viac ockovani nez priemerne slovenske dieta. Vygoogli si rakusky ockovaci kalendar, pozri si stranku www.slobodavockovani.sk a studuj a studuj, pretoze toto fakt nie su iba nejake nevinne vcelicky. A ano, uz ho nemusis dat zaockovat, nemusis nic, iba umriet.

jarkanadim
autor
10. jan 2013

Tak to je teda.... 😲
Urcite ho tentokrat zaockovat nedam
A vtom preukaze co mam ho zevraj budu
Ockovat aj proti hepatitide A B a AB
Neviem ci mu to mam dat

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mikymiky
10. jan 2013

@jarkanadim hlavne si o tom skutocne nieco nastuduj, pretoze doktorka ta zavali argumentmi, to mi ver. Ale kedze v Rakusku nie je ockovanie povinne, moze si vies co.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mikymiky
10. jan 2013

@fidka79 neuveritelne ☹ 😖 😠 😝

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jarkanadim
autor
10. jan 2013