Protilátky na osýpky

alezia
1. mar 2023

Ahojte, da sa prosim vas ist na nejaky test, ktory by mi ukazal, ake ma dcera protilatky na osypky? V 18. mesiacoch mala MMR ockovanie, teraz v 5tich rokoch ma ist na preockovanie. 5 rokov bude mat v aprili ale neviem ci to stihneme, mala kiahne, teraz soplí uz druhy raz po sebe a vraj po kiahnach sa nema aspon 2 mesiace ockovat. V minulosti mala febrilne krce, takze to nechcem riskovat. A chcela by som teda vediet, ci este ma nejake protilatky z prvého očkovania. Ďakujem.

evaachesa
2. mar 2023

@alezia najlepšie je opýtať sa pediatra. Ja som o tomto ešte nepočula, no určite sa to dá vyšetriť.

alezia
autor
5. mar 2023

@evaachesa Pediatricka, resp. sestricka od pediatricky by ju ockovala hned, aj nafufnanu, takze ohladom tohto neviem ci by boli ochotne poradit. Ale neurologicka nam vzdy hovori ze min 2 tyzdne od choroby tak ja to nechcem riskovat. Ale zaroven mam respekt ah pred osypkami, preto som chcela vediet, ci sme este v pohode ked pockame. A hlavne ked este donedavna sa preockovavalo az v 11tom roku

evaachesa
5. mar 2023

@alezia jemine, to máš čo za doktorku? Naša pediatrička syna raz nezaočkovala pretože sa jej niečo nezdalo, ja som si pritom na ňom nič nevšimla.
U nej je to tak, že pokiaľ dieťa malo teploty, tak očkovanie až 2 týždne po chorobe. Ak len soplíky a jemný kašeľ, tak o týždeň. Zváž výmenu pediatra pokiaľ nie si spokojná a nedôveruješ jej. Toto nie je ok. 😐

alezia
autor
5. mar 2023

@evaachesa mali sme super pediatricku, ktora dceru vzdy vysetrila a ked mala co i len sopel tak sme neockovali, resp. ja som bola chora tak ani vtedy ju neockovala. Od januara mame novu a tato sestricka je taka hrrr, ze uz minule chcela od partnera aby jej podpisal, ze je neockovana, a to este mame cas do aprila, kedze je ockovanie v 5tom roku, nie je specifikovany mesiac. Inak vsetky ovkovania ma. Uvidime ake budú dalej, ale s pediatrami je problem, mimo spádu u nas nechce brat, lebo maju vela deti.

ludinka
5. mar 2023

@alezia urcite sa to da, mne vysetrovala protilatky u syna proti tetanu aj ciernemu kaslu, ak by ti to nechcela urobit tak potom skus unilab alebk ine sukrombe laboratorium

evaachesa
5. mar 2023

@ludinka žiaľ toto asi nebude možné...minule som akurát písala do Medirex a odpísali mi, že vyšetrenia sú možné až od 15 rokov. Ale možno v Unilab to majú inak.

ludinka
5. mar 2023

@evaachesa aha tak moze byt