Zaznam zo vcerajsej relacie na SlobodnomVysielaci s panom M.Fillom o pripravovanej novele zakona ohladom ockovania a o tom , ako povodnu SS s pred rokov vystrieda nova SS zo sucastnosti. Mate radi svoje deti ? aj Socialne Sluzby maju radi vase deti . ^^ Doporucujem vypocut uplne kazdemu ! (pre vlastne dobro. zaroven absolutne odporucam dostavit sa na planovanu demonstraciu, kym sa nedostavia "oni" pre vase deti ^^ )
@soldi ehh.. nikto ta nenutil, kto nechce nech nepocuva. na co si robit zbytocne nasilie. situaciu sledujem uz 2 roky a vidim ako sa z pol roka na pol rok "ukrajuje". je to trend, ktory je trvali a nejak a skor sa zda ,ze graduje. kazda dalsia "novela" je odvaznejsia a odvaznejsia. ..a tento navrh je u poriadne husty , vsetci ho vnimame ako predpripravu na "finalne riesenie" - proste dalsi schod v schodisku kt. ma vela viac schodov.
chapem ,ze ludia ktori nesleduju legislativu a jej vyvoj nedokazu zbadat cely obraz , kedze v danom momente z neho vidia len uzku strbinu a podlahnu presvedceniu ,ze to je vsetko co existuje. mnohi zas proste nie su schopni pochopit cely tento proces kt. sa odvija ako film pred nasimi ocami, lebo jednoducho nie su na takej urovni, aby to dokazali. dufajme ,pre nase vlastne dobro ,ze ich bude kazdy den menej a menej.
naivita zabija - to platilo vzdy a vzdy to platit aj bude. na velkom pocte velmi naivnych ludi je postaveny cely tento system v kt. zijeme.
samozrejme , nie je nic jednoduchsie , prijatelnejsie a prijemnejsie ako strcit hlavu do piesku a cakat / dufat - ze vsetko bude Ok.
pekny vikend.
@prevenar suhlasim so @soldi, su to len dohady.....uz len logicky nie je mozne aby nam niekto deti bral, ani to, aby nam kratili alebo vzali materske alebo rodicovske prispevky...je to protizakonne, chore a neprejde to...dalsia vec je, ze vela pravnikov aj lekarov ma neockovane deti, a myslite ze tito by si dali, respektive timto ludom by brala socialka deti?nie....myslim, ze v dnesnej dobe nie......tiez si neviem predstavit to, ze by ma zbavili prava rozhodovat o mojich detoch ohladom ockovania...toto sa moze stat v rusku,ale nie tu.....zbytocne sa siri panika, si myslim......
@prevenar sorry, mam neockovane dieta a budem mat druhe take iste...a suhlasim s iniciativami za nase prava ohladom vlastneho rozhodnutia, ale suhlasim so @soldi.....v tomto.....je to pritiahnute za vlasy...urcite veci uz v nasej legislative nemozu byt priechodne a ani nie su...nie v sucasnej dobe......skor si myslim, ze bude vyvijany tlak na riaditelky skolok a socialka mozno bude kontrolovat rodiny s neockovanymi detmi,akoby sme boli spinavi cigani zijuci v ghette...ale to je asi tak vsetko, co zmozu......
Neviem co je stale zaujimave na tejto teme akurat je to stale horsie a horsie osobne si myslim ze je to kazdeho vlastna volba ci si da zaockovat dieta alebo nie . Nie som zastancom ockovania ani lekarov ani liekov i ked svoje dieta mam zaockovane pozor len povinne ockovania ine by som mu nedala dokonca ani malej lekarka nam ine neodporucala a to ze by to mala riesit socialka ja si myslim ze socialka by skor mala riesit deti spinavych ciganov ktory ziju pomaly na smetisku a svoju domacnost zdielaju s potkanmi a miskami.V anglicku si moze kazdy rodic vybrat ci zaockovat dieta ci nie i ked maju zopar odporucanych ockovani my sme este velmi od tohto daleko.. 🙂
@usiko
@soldi Osobne si tiež nemyslím, že by došlo až na odoberanie detí, či pozbavovanie rodičovských práv. Avšak ani len nahlasovanie na úrady sociálnych vecí a rodiny mi neprídu v poriadku.
Naozaj má sociálka riešiť moju rodinu a starostlivosť o moje deti len pre neočkovanie? Nerobia už teraz slušné zastrašovanie? Máme mlčky a nečinne čakať, pokým začnú rodiť ďalšie represívne kroky?
Koľko chúdeniec detí už teraz žije v nevyhovujúcich podmienkach a úrady práce si nedokážu konať povinnosť a zachraňovať, keď nie rovno ich životy, tak aspoň ich detstvo, dôstojnosť a fyzické či psychické zdravie.
Miesto toho budú riešiť rodičov nezaočkovaných detí, ktorí naopak väčšinou patria práve k tým viac sa starajúcich a ochraňujúcich svoje deti a ich zdravie.
Veď už teraz nás majú v záznamoch, vedia o nás. Tak naozaj mi uniká význam novely. Ak majú pochybnosti, nech sa opýtajú našej ošetrujúcej lekárky, učiteliek mojej dcéry.
Ja som za, aby lekár, či učiteľ, rovnako ako sused bol vnímavý a hlásili každé možné podozrenie na zanedbávanie, či týranie dieťaťa. Ale kam povedie tento krok? Budeme o chvíľu preverovať i deti begetariánov, vegánov, deti iných vierovyznaní, len z dôvodu vykročenia z davu? Tam to chceme nechať zájsť?
Osobne sa nebojím, že mi niekto vezme, či násilím zaočkuje dieťa. Ale nie je čas na určitú aktivitu? Či radšej zasa počkáme, kam to pôjde ďalej? Nebude neskoro?
@abbey1 ale ja som nepovedala ze budeme pasivne sediet doma a nic nerobit.....len si myslim, ze netreba zastrasovat ludi nepravdami, lebo je to sklznutie do praktik, k akym sa uchyluju propagatorin vakcin...a to asi nechceme, ze nie? ja nie som zastanca extremizmu, ale niekedy sa mi zda, ze v tychto temach o neockovani sa veci riesia extrem. sposobom a co viac, uchyluju sa ucastnici k posmeskom, sarkazmu, ironii a predsa to nema byt o tom...ma to by o informovanosti, jasne, poviem si svoj nazor ale k veci...ja sa potom necudujem, ze ti, co ockuju, nas vnimaju ako sektu......ked sa tak prejavujeme castokrat........ako sekta, ako vadni ludia, co nevidia vpravo ani vlavo, len ten nas smer a utocime castokrat na tych co ockuju a stoja si za tym.......
@usiko Súhlasím s tebou, že v oboch táboroch sa nájdu ľudia takí i takí. Len tu som nikde nenašla nič o zastrašovaní. Novela sa naozaj plánuje a nie je jasné, čo všetko môže priniesť. Určite tlaky na rodičov, zastrašovanie neprijatím detí do škôlok, táborov, kontrolami zo strany úradov, i možnosťou odobrania príspevkov. To je realita, ktorá hrozí. V tom vidím potencionálne roziko. Určite sa zmena neplánije len tak, musia mať veľmi dobre premyslené, čo ňou mienia docieliť. Osobne dúfam, že práve zvýšia razantný odpor rodičov.
A rovnako ako ty som za slušnú komunikáciu. Nikoho neurážam, nestraším. A slovo sekta priam neznášam. 😉
@abbey1 Viac menej mi islo o vetu, ktorou sa pozyvalo na vypocutie danej relacie a to, co mi napr. prislomailom, ze sa v novele bude riesit oznamovanie neockovancov na socialku, pravdepodobne s cielom odoberania deti rodicom co neockuju,,,,,a to je zavadzanie......ale inak mas recht....... 🙂 🙂
@usiko samozrejme , mozes suhlasit s kym len chces. tvoje suhlasenie je uplne irelevantne, kedze nepoznas povodnu verziu zakona, nepoznas znenie dalsich noviel, netusis kolko tych noviel bolo a ani nevies ako jedna k druhej menila situaciu. o danej veci nevies nic. takto to je zhruba vaha tvojho suhlasu s niekym kto je na tom zrejme uplne rovnako ako ty. ^^
teraz sa uz len treba zamysliet, k comu ta novela vlastne je ? kto ju vlastne pripravil , na co ju pripravil ? k akemu ucelu ? len tak ? k nicomu ? ..pripravovali ju vlastne na to cele mesiace , aby sa nic nezmenilo ? hej ? toto je tvoja predstava ? , ze vsetky tie "novely" su len tak ..aby mali co uradnici robit ? ,,a my si budeme zit nase zivoty bez zmeny do smrti ? ..staci si tie "bakane" novely a zmeny v zakonoch nevsimat a bude to ok. tak vela stastia potom ..zide sa nam vsetkym , lebo s takymto obyvatelstvom tu pomoze uz len zazrak.
jedine co ostava je dufat, ze kym sa priplavime k vodopadu, ze bude prebranych dostatocne mnozstvo ludi , aby mali silu premoct prud a priveslovat k brehu, kym sa zrutia dole.
za mna osobne ti odporucam prist na protest ak bude jasny datum . ..alebo potom mozes cakat na buducnost kt. ti pripravia uradnici v spolupraci s farmapriemyslom. to je uz na kazdom co si vyberie ..samozrejme. ja neviem stale je tu sanca ,ze tie zakony skutocne menia len tak bez akehokolvek dovodu a naslednych zmien ktore z nich vyplyvaju , proste to robia z totalnej nudy 😀
@prevenar no, a presne o tejto agresivite som pisala v predchadzajucich prispevkoch a zacina mi to fakt ze vadit, aby sme sa zrali medzi sebou ti, co bojujeme za to iste len preto, ze nesuhlasim s tebou? a ze nie som taka agresivna? mam 2 tyzdne pred porodomtak urcite nepojdem protestovat, nakolko potrebujem dieta donosit, aby som potom mohla zopdpovedne riesit jeho neockovanie a zdravie...a potom budem mat doma dve male deti , bez akejkolvek pomoci kohokolvek.......takze zase nic.....jedine, co mozem urobit je sirit osvetu, posuvat veci mailom, FB a rozpravanie sa s rodicmi...a myslim, ze aj toto by sa malo ratat...kazdy podla svojich moznosti.......to po prve...a po druhe,...mala som pravdu v tom, ze zacinam chapat, preco iniciativu za slobodu v ockovani ostatni ludia beru ako sektu a ako vadnych ludi...preto, pre toto ako sa niektori z nas prejavuju, preto, ze uz pomaly nie je dovolene vyjadrit svoij nazor, ktory je trochu iny ako ten, co by mal byt......vsakze? mozno trosku menej precitlivenosti a trosku viac otvorit mysel by nezaskodilo....a vies preco? aby nas nezacali ludia povazovat za to iste ako vakcinacnu lobby ale z druhej strany a aby nam neprestali ale ze uz uplne verit......a konieckoncov hadaj na ktoru stranu sa priklonia? ak informovat o ockovani, a ak lamat ludi, tak bez invektiv, urazok, agresivity, jemne a zrozumitelne a hlavne bez zastrasovania....si myslim.....
@prevenar jo a este jedna vec: osobne je mi uplne jedno, ze ma socialka alebo RUVZ budu mat na zozname.......a ze ma budu kontrolovat....mne ide JEDINE o to, aby moje dieta bolo zdrave, neockovane a by mi ho nikto nikdy nezaockoval........a ak mam zaplatit pokutu,alebo ma ma socialka kontrolovat doma raz mesacne , a je to dan za to, aby som dieta zdrave a neockovane mala, tak je to oki..beriem......je to otazka priorit........mojich priorit.....a osobne si nemyslim, ze protestami sa nieco zmeni, a nemyslim si, ze tomu veris ty.....pretoze ti, co o tom rozhoduju, su silnejsi ako my ludia....ak sa nezmenilo nic napriklad na platoch ucitelov, ked sa nezmenilo nic po prostestoch ohladom gorily,co si myslis, ze sa zmeni po prostestoch ohladne slobodnej volby v ockovani? ja nie som naivna, ale realista......niekedy si myslim, ze sa do toho nemalo rypat na politickej pode a mali by sme pokojna ziadne ovely by sa nekonali...ale vojna je zacata a hadaj kto vyhra.......je to moj nazor a teraz ma ukamenujte...ale nebudem rozpravat s masou, ak s tym nesuhlasim.....
@usiko well.. tebe to je jedno, mne to jedno nie je . ja na ziadnom zozname nechcem byt , lebo je to uplne NELEGALNE . zaroven snad uz aj absolventom specialnych skol musi byt jasne - ak si vsimneme doterajsi vyvoj (ak pozname doterajsi vyvoj) ,ze ASI neostane len pri ZOZNAMOCH. ^^
@prevenar
@usiko
Jednak si nemyslim, že by vytváření jakejchkoli seznamů kohokoli o čemkoli nevadilo minimálně Bruselu, ne-li Strasbourghu. Takový podobný seznamy tu už byly, před 70 lety a před 25 skoro se cinkalo klíčema, aby už nebyly. Že vám tu a a za chvilku i nám tam vládnou komouši je všětší průser, než celý očkování.
Dál - nechtěla bych se dostat do situace, že svoje děcko povezu do špitálu s černym kašlem nebo meningokokem. Ale každýho volba.
Miminkovská lobby nezačiná a ani nekončí na farmakologickym průmyslu, kterej na tom taky nestojí a ani nepadá.
Stejně jako jsem odolná vůče reklamám na antibakteriální mejdla, projimadla, chlast, darhý auta a parfémy, budu odolná i na reklamy na různý druhy očkování, jakkoli vyděračský jsou. Každej, kdo tenhle smysl pro rozlišování priorit nemá, má smůlu.
A pana autora příspěvku se chci otázat, zdali máme tu čest s nějakym investigativnim žurnalistou, kterej dlouhodobě a i jinak než anonymně na nějakym chatu upozorňuje na problém aniž by byl schopnej respektovat a jak to tak čtu i snýst odlišný názory jinejch diskutujících.
Děkuji
@jfd nie nemas cest so ziadnym zurnalistom , sorry 😀 jo, a prispievam anonymne , lebo presne takto to chcem a k tomu je urceny internet , aby niekto kto nema za sebou "znamych" a "mocnych" mohol vyjadrit slobodne svoj nazor bez toho, aby ho za to niekto zastrelil, napriklad. ^^
neviem ako mozem "nerespektovat" nieco na co nemam ziaden vplyv . kazdy si moze pisat co chce , aj bez mojho respektovania 😀 zaroven si nemyslim ,ze mam nejaku povinnost ,aby ma zaujimal nazor kohokolvek. ci , prijmes nejaku "novelu" kt. ma prinutis ? takych je tu uz dost , mozes sa k nim pridat , isto sa ti potesia.
@prevenar myslis ze by fakt doslo k braniu deti?podla mna nie ved decaky su uz teraz preplnene a o deti sa nema kto starat ☹ podla mna je to len bububu aby sme zacali ockovat lebo uz vidia ze coraz viac rodicov odmieta tak musia postrasit 😎
nech mi kludne zoberu prispevok prezijem to aj deti si dam do sukromnej skolky ale nikto mi ich brat nebude 😠
@irenkask hej ale snad to bude aktualne ked moje deti uz budu starsie 🙂 🙂
@prevenar tak som si to s velkym sebazaprenim vypocula.
ano, v novele zakona je, ze odmietnutie ockovania sa bude hlasit socialke.
vsetko ostatne su len dohady.
nejde mi do hlavy ani ten pripad v cr- myslim, ze tam urcite boli aj nejake dalsie okolnosti, kedze ockovanie bolo odmietnute v 4 mesiacoch dietata a v cr je horna hranica pre prvu vakcinu 6 mesiacov.
z mojho pohladu je to niektorymi ludmi zbytocne sirenie paniky, aby si prihriali vlastnu polievocku