Mamičky idem si k vam po skúsenosti! Malý mal v júni 4 roky a teraz mi prišla pozvánka na preockovanie, mame ísť v piatok! Lenže malý mal začiatkom júla laryngitidu, brutal kaslal, mali sme antibiotika!
Po týždni a pol som s nim bola na kontrole, dýchanie mal čisté ale ešte aj doteraz sa stane, že párkrát zakašle, hlavne ráno po zobudení, cez deň už takmer vôbec! Teraz neviem, či ho môžem dať zaočkovať alebo nie! Dr mi už na kontrole vravela, že kľudne, že dýchanie je čisté aj hrdlo, ale predsa som to len preložila, lebo vtedy ešte kaslal dosť! Ide o to, že začne školka a ak to bude ako minulý rok, tak zbohom, viac bol chorý ako zdravý! Co by ste robili?? Pytam sa mamiciek, ktoré deti dávajú očkovať
@lenka2710 ak tam nebude lekár, ktorý by dieťa prehliadol pred očkovaním, tak v žiadnom prípade by som nedala očkovať! Moju malú očkovali akurát pred dvoma týždňami, chcela som to stihnúť kým začne škôlka keďže potom to bude presne nekonečný kolobeh chorôb tak som to chcela stihnúť teraz. Ale dcérka mala očkovanie spojene aj s preventívnou prehliadkou tak ju lekárka komplet celú prehliadla a až potom zaockovala. Bez kontroly pediatra by som určite nedovolila sestre pichať žiadne vakcíny a je jedno či živé alebo nezive.
Inak zvážila by som odchod od pediatra, ktorý nechá sestru očkovať deti bez toho aby ich skontroloval. Vo mne to nebudi žiadnu dôveru a zdá sa mi to dosť nezodpovedné od lekárky.
Veď tam zavolaj a povedz nech ťa objedná keď tam bude aj doktorka.
Preboha veď keď lekár povie že môže tak môže študoval asi medicínu či snad aj ty?
@lenka2710 moju doteraz neockovala a už mala teraz 5. Na preventívke sme boli o pár mesiacov neskôr než mala 4 roky a aj to bola väčšiu časť roka chorá. Tak neviem ci ju chce zaočkovať teraz keď pôjdeme na 5 ročnú prehliadky tým očkovaním co mala mat ako 4 ročná alebo co..nerozumiem tomu. To treba očkovať v 4, 5 aj 6 rokoch? A môžem si vybrať vakcínu od inej firmy akú mi bude ponúkať? Pfizer a Johnson nechcem. Vraj ani tie vakcíny na rovnaký vec nemajú totožné zloženia a rada by som vybrala najmenšie zlo. Ak tomu niekto rozumie rada sa nechám poučiť.
Autorka prepac ze som sa ti sem votrela s otázkou. 🩷
@lenka2710 kludne sa da preložiť stara lekarka co som pred rokom odisla od nej rok a pol.som ziadala preockovanie moja malá ma 6r a naposledy mala očkovanie v 15m ci kedy je to posledne.....tu v novej sa nevieme dohodnúť ak mame termin vzdy mala ochorie mala som. Plane pred skolkou ale prisli sme.z dovolenky bum skoncila na antibiotikach takze som zvedava kedy zas sa posune očkovanie 🤦♀️ale.zdravie je prvoradé
@zuzkaa1991 ved to, keď som chcela hneď po 4.roku, že je zdravý tak to nieeee, to je čas, ved niekedy cez prázdniny! No hneď na začiatku prázdnin mal 2 dní 40 teploty, potom chytil od staršej kašeľ a ten sa taha doteraz ako sopeľ! Teraz škôlka, no ved uvidíme
@lenka2710 keďže je to MMR vakcína, a tá je živá vakcína. Tak pri nej sa nesmie dieťa očkovať, keď je čo i len trochu choré alebo sa mu nejaká choroba črtá. Takže ja by som neočkovala. Normálna doktorka tiež radšej nezaočkuje