Preočkovanie pred dovolenkou verzus preočkovanie po dovolenke

erikams
2. aug 2014

mamicky,mame pred sebou tretie preockovanie booster hexa a synflorix,aky je vas nazor ockovat pred dovolenkou ci radsej po dovolenke(predlzeny vikend Slovensko)..pred dovolenkou cca 10 dni po dovolenke cca 3 dni

vevesh
2. aug 2014

@erikams zasadne po dovolenke, ak je dovolenka na SK - ak ide o exotiku odporuca sa pred... 🙂

sarinka2012
2. aug 2014

@erikams Po dovolenke 🙂 tiež sme to tak riešili 🙂

aristka
2. aug 2014

ak je to 10 dní pred dovolenkou nebála by som sa očko ..je to na vašej dohode z dr....

xevulax
2. aug 2014

Urcite po, po ockovani sa znizuje imunita a mozte dopanut tak, ze dietatko ochorie a na dovcu nepojdete.

siska53
2. aug 2014

@erikams ked,tak skor ten prvy pripad. Nam radila doktorka 2tyzdne pred a 2tyzdne po nikam nejst. Podla toho sme sa riadili. Ale my sme si pre istotu dali mesiac pred a viac ako mesiac po. Podla mna to ockovanie nesuri a da sa po dohode prelozit o tie 2tyzdne po navrate. Ak je chapava,tak vam vyjde v ustrety. Ved aj keby dieta ocborelo,tak ho nemozu ockovat...

erikams
autor
3. aug 2014

@siska53 praveze ona chapava nie je mala bude mat 15 mesiacov a preto ma nahana,ze sa nestinu terminy,ked som jej povedala ze horna hranica pre preockovanie nie je,tak mi navrhla zmenu lekarky ze ked sa radim inde!!super....to mi vlastne volala pred ich dovolenkou,ze pridte na ockovanie v piatok ..malej sa prave prerezavali zubky tak som to razne odmietla,s tym ze mi uz dve noci nespi,ona nato ze to nie je kontraindikacia!uz ma ani nechcela pocuvat ked som jej spomenula dovolenku...tak sme sa dohodli ze si zavolam o termin po ich dovolenke to je o tyzden...preto sa pytam na nazor ci pred dovolenkou vychadza to cca 9-10 dni alebo po dovolenke to by bolo hned tyzden po vkende...lenze sa skor obavam aby daco prave na dovolenke nechytila a mi jej supneme ockovanie hned povedzme v utorok..ta choroba sa jej este nemusi prejavit.....

siska53
3. aug 2014

@erikams ved prave preto..jedine ju oklamat asi a vymysliet si soplik,alebo co..alebo jednoducho zmenit lekarku....aj ked viem,ze dakedy to nie je take jednoduche.ja by som nesla abi keby mam dakto od nas nadchu na ockovanie...inak imunitu ored ockovanil a pred dovolenkami posilnujene imunoglukanom a probiotikami aspon tyzden pred a pocas...

sanym
3. aug 2014

@erikams určite po dovolenke, ale aspoň dva týždne, keď už bude jasné, že malá nie je v inkubačnej dobe prípadného ochorenia, ktoré by mohla na dovolenke schytať. Pred dovolenkou určite nie, nikdy nemôžeš vedieť ako dieťa na vakcínu zareaguje.

aristka
4. aug 2014

@erikams je to až smiešne nahánať sa doslovne o dni ,ak nemáš z toho dobrý pocit ,jednoducho choĎ po dovolenke a hotovo ,tam nie je čo riešiť a dr povedz ,že nemôžte prísť lebo ste mimo sr a basta ...by som ju niekam poslala,aby mi takto vyvolávala domov ....

moon1979
4. aug 2014

@erikams určite po dovolenke a minimálne by som ešte čakala týždeň, dva po návrate domov, či sa náhodou niečo neprejaví ... a doktorku, ktorá takto nezmyselne ženie a len pichať za každú cenu, by som určite zmenila ...

sorciera24
4. aug 2014

@erikams preboha, ved si hadam svojpravna, nie?....ked sa mu cosi stane, tak co bude ta herecka dr. robit?.....urcite, ked uz chces tak po dovolonke a a pockala by som aspon tyzden-dva...min.....a hlavne, ked bude zdrava......urcite uz ma na tvoje meno zkupenu vakcinu, tak ta tak zenie...krava, just by som nedala a zmenila dr. ....nech sa sa aj na halvu postavi....boze, ako mna vie vytocit prsitup takychto primit. lekarov... 😠