Preočkovanie MMR štvorročnej, ročník 2016 - slabé protilátky

girlspower
1. feb 2021

Dobrý , chcela by som sa opýtať. Deti mám zaočkované, ale doktorka nás vola na preočkovanie dieťaťa narodeného v 2016, vraj tieto deti vykazujú nízke protilátky. Nie som zasadne proti, ale nie som tomu ani nadšená. Máte tu takéto detičky 2016 a myslím, že tento rok budú zvolávať narodené z roku 2017?

Ak ju teraz opäť preockujem.... kedy bude preockovana neskôr? Snáď až v 11 tom. Ďakujem

fazulkova
7. feb 2021

ahoj a dala si ockovat? moja je nar. januar 2017 a tiez nas to caka, ale nie som z toho nadsena..v tejto dobre..

miirca
15. mar 2021

@fazulkova ako ste dopadli? to vysvetlenie MUDr. mi pride dost zvlastne, akej vzorke deti robili testy na protíatky? mne sa ten skok z 11r na 6r a od 2016 na 5r. tiez dako nezda🤔 ideme v stredu na poradnu, tak sa budem pytat doktora ale chcem to aspon o 1 rok posunut, aj koli korone

fazulkova
16. mar 2021

@miirca ahoj, no presunula to, ja som jej povedala, ze mam obavy..kukala na mna jak na zjavenie, ze sa normalne ockuje, ale ze dobre teda, ked sa bojim, tak odlozime. Starsia napr.- 7r bude preockovana az v tych 11..

miirca
16. mar 2021

@fazulkova vdaka za odpoved, mne to totiz vobec nedava zmysel ak boli ockovane tou istou vakcinou ze maju byt skorej preockovany🤔 tak uvidime
predpokladam ze nas doktor bude tiez pozerat ze vymyslame... tak ale som zvedava na jeho argumenty

girlspower
autor
16. mar 2021

Ahojte. No ja som zatiaľ nedala ockovat... takze neviem, ako sa bude lekárka tváriť, keď ju budeme potrebovať. Očkovaním som si prešla u troch deti a nepáči sa, že mi zavolajú, že pri týchto a týchto ročníkoch treba preočkovanie akoby sa nechumelilo. Dám ju zaočkovať neskôr..

mafa1610
6. apr 2021

@girlspower ahoj, prosim, nemas info k tym detom 2017 ze kedy a co? Moja je NOVEMBER 2017. Nema ani tri a pol roka a uz buduci tyzden mame prist na preockovanie na osypky!!

girlspower
autor
10. apr 2021

@mafa1610 ahoj. Neviem. Mna takto tiež volala doktorka, keď mala nemala ešte ani 4 roky. A preto som bola z toho taká znechutená. Viem jedine, že sa to má preockovavat v 4 roch.

52752
11. máj 2021

Mám 11 ročného syna a má ísť na preockovanie MMR vakcínou. Je aj toto preockovanie povinné zo zákona? Čo mám očakávať, keď ho nedám? Nejaká sankcia... Dakujem