dobry den chcela by som sa spytat dnes sme s malou prisli z nemocnice kde mala prekonala tazke hnacky a horucky bola na infuziach mala rotavirusove ochorenie a stale nie je na natom dobre a nasa doktorka ju chce dat zaockovat poslednou mmr kou...da sa to odlozit alebo moze jej ublizit ockovanie???alebo dokedy mozme odkladat ockovanie?
jeminky, to co je za doktorku..... 🙄 mala musi byt minimalne 2 tyzdne pred ockovanim uplne fit! nedaj sa zastrasit, je to tvoje dieta.
Urcite neockovat, treba aby sa dala dokopy, zosilnela, spamatala sa z infekcie a aj z pobytu v nemocnici (psychicky). Ked ta bude doktorka prehovarat, tak si pred nou poklepkaj po cele a spytaj sa jej, ci to mysli ako vtip.. ☹ Nehorazne, ako niektori pediatri nedodrzuju 'pravidla hry' (tak to nazyva moja pediatricka). A to ma byt asi posledna hexa? Urcite sa da odlozit, kolkym detom ockovanie bez problemov odkladaju...
pokial viem, mmrka sa ockuje 15.-18.mes., tak co tlaci doktorka? nechapem.....ja by som urcite nedala zaockovat, v tvojom pripade duplom!
moja mala tiez rotavirus.. 10 dnovy pobyt na infekcnom.. a imunita sa jej davala dokopy min. 2 mesiace.
a tato vakcina mmr je dost velka zataz pre dieta... maleho mi s nou ockavali az v dvoch rokoch... a aj tak mal komplikacie...
rozhodne ju nedaj zaockovat... ved ma chudatko uplne ponicene crievka z toho rotavirusu a to je predsa zaklad imunity...
a tu doktorku by som zmenila
Nam dnes volala dr.že treba dat zaočkovat no maly ešte len pred tyždnom dobral atb a zajtra ideme do KE na gastro.Povedala som jej že nejdem až čo mi povedia zajtra či očkovat alebo nie.Je to moje dieta a ja viem najlepšie ako sa citi:Ja by som na Tvojom mieste očkovat nedala teraz,teličko je zoslabnute a potrebuje nabrat spat to čo teraz stratilo a nebolo toho malo.Nechaj malu nech sa uplne zotavy a tak ako piše maznacik007 aj dva mesiace.Teraz idu chrípky a rozne ine Boh vie s čim sa bude musiet ešte popasovat.
vzhľadom na váš vek a slovo "posledná" asi ozaj myslíš Hexu a asi plus aj Prevenar.
Tak ja by som očkovať nedala, odložiť sa to dá, je to tvoje dieťa, ty o tom rozhoduješ!
Dieťa má byť úplne zdravé a nie ešte prekonaný rotavírus. Celkovo je oslabená imunita. Moj syn mal 2- krát. Ešte mesiac bol mimo, kým sa dostal do starých koľají. Očkovanie určite odložiť a samozrejme zmeniť lekárku.
No ja by som na tvojom mieste určite počkala. Malinká je teraz určite zoslabnutá a pre také telíčko by to bola podľa mňa ďalšia obrovská záťaž. Očkovať sa môže do 12. mesiaca . Nech sa trošku zotaví a potom zaočkovať.