Prekonaný rotavírus. Kedy môžme dať očkovať?

petronesa
9. nov 2010

dobry den chcela by som sa spytat dnes sme s malou prisli z nemocnice kde mala prekonala tazke hnacky a horucky bola na infuziach mala rotavirusove ochorenie a stale nie je na natom dobre a nasa doktorka ju chce dat zaockovat poslednou mmr kou...da sa to odlozit alebo moze jej ublizit ockovanie???alebo dokedy mozme odkladat ockovanie?

tintinka1
9. nov 2010

No ja by som na tvojom mieste určite počkala. Malinká je teraz určite zoslabnutá a pre také telíčko by to bola podľa mňa ďalšia obrovská záťaž. Očkovať sa môže do 12. mesiaca . Nech sa trošku zotaví a potom zaočkovať.

denduska
9. nov 2010

jeminky, to co je za doktorku..... 🙄 mala musi byt minimalne 2 tyzdne pred ockovanim uplne fit! nedaj sa zastrasit, je to tvoje dieta.

pammy
10. nov 2010

Urcite neockovat, treba aby sa dala dokopy, zosilnela, spamatala sa z infekcie a aj z pobytu v nemocnici (psychicky). Ked ta bude doktorka prehovarat, tak si pred nou poklepkaj po cele a spytaj sa jej, ci to mysli ako vtip.. ☹ Nehorazne, ako niektori pediatri nedodrzuju 'pravidla hry' (tak to nazyva moja pediatricka). A to ma byt asi posledna hexa? Urcite sa da odlozit, kolkym detom ockovanie bez problemov odkladaju...

sorciera24
10. nov 2010

pokial viem, mmrka sa ockuje 15.-18.mes., tak co tlaci doktorka? nechapem.....ja by som urcite nedala zaockovat, v tvojom pripade duplom!

maznacik007
10. nov 2010

moja mala tiez rotavirus.. 10 dnovy pobyt na infekcnom.. a imunita sa jej davala dokopy min. 2 mesiace.

a tato vakcina mmr je dost velka zataz pre dieta... maleho mi s nou ockavali az v dvoch rokoch... a aj tak mal komplikacie...
rozhodne ju nedaj zaockovat... ved ma chudatko uplne ponicene crievka z toho rotavirusu a to je predsa zaklad imunity...

a tu doktorku by som zmenila

ksivcova
10. nov 2010

Nam dnes volala dr.že treba dat zaočkovat no maly ešte len pred tyždnom dobral atb a zajtra ideme do KE na gastro.Povedala som jej že nejdem až čo mi povedia zajtra či očkovat alebo nie.Je to moje dieta a ja viem najlepšie ako sa citi:Ja by som na Tvojom mieste očkovat nedala teraz,teličko je zoslabnute a potrebuje nabrat spat to čo teraz stratilo a nebolo toho malo.Nechaj malu nech sa uplne zotavy a tak ako piše maznacik007 aj dva mesiace.Teraz idu chrípky a rozne ine Boh vie s čim sa bude musiet ešte popasovat.

veronika81
10. nov 2010

vzhľadom na váš vek a slovo "posledná" asi ozaj myslíš Hexu a asi plus aj Prevenar.
Tak ja by som očkovať nedala, odložiť sa to dá, je to tvoje dieťa, ty o tom rozhoduješ!

atrami
10. nov 2010

Dieťa má byť úplne zdravé a nie ešte prekonaný rotavírus. Celkovo je oslabená imunita. Moj syn mal 2- krát. Ešte mesiac bol mimo, kým sa dostal do starých koľají. Očkovanie určite odložiť a samozrejme zmeniť lekárku.