Prečo mamičky neočkujú?

aranel16
9. mar 2017

Ahojte chcem sa opytat mamiciek, ktore neockuju, kvoli comu vlastne? Ja som dala ockovat... nikdy som na tom nevidela nic zle, no badam okolo toho velky rozruch... nic v zlom, cisto zo zaujimavosti 🙂 dakujem za normalne odpovede 😉

kulumulu123
9. mar 2017

Kvoli tomu sarjatu co vakciny obsahuju...

zitaje
9. mar 2017

kukni tu, mas tu toho miliony prispevkov 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/category/ideme-...

aranel16
autor
9. mar 2017

@kulumulu123 co konkretne myslis? tu ockovaciu latku, ci?

viera77
9. mar 2017

verim, ze si si pred ockovanim aspon precitala pribalovy letak a info ohladom zlozenia konkretnej vakciny, atd..... ktory by si mala vopred dostat od pediatricky...my sme ho vzdy dostali vopred na nastudovanie a na dalsej navsteve poradne vratili.

elenita74
9. mar 2017

Neockuju, lebo veria viac strankam ako "sloboda v ockovani" ako lekarom. Vid osypky - ockovanie ich vyhubilo, ale kvoli tomu, ze rodicia prestavaju davat ockovat svoje deti, je momentalne epidemia osypok v Rumunsku a Madarsku. Ze ockovanie sposobuje autizmus - ten je vrodeny alebo ze dosledky ockovania neboli dokazane - dosledok je ten, ze vdaka ockovaniu deti neumieraju na choroby, ktore casto pred volakedy neprezili. A tak podobne. Proti tuberkuloze sa neockuje asi sest rokov, ked k nam pride vdaka migracii obyvatelstva a rozsiri sa, potom to nebude sranda.

zitaje
9. mar 2017

@viera77 to kde mate taku osvietenu pediatricku? Ja som o takomto postupe ani nepocula - teda schvalujem samozrejme, len sa cudujem.

viera77
9. mar 2017

@zitaje nie je osvietena, je len normalna 🙂

marusia12
9. mar 2017

Takže sú tu matky, ktoré neočkujú a potom matky, ktoré očkujú.... a tie čo neočkujú, v prípade, že ich dieťa ochorie... utekajú do nemocnice a vyplakávajú, aby ich dieťa zachránili. Či už pri očkovaní, alebo neočkovaní je percentuálna miera úmrtnosti... to je aj pri aspiríne, antikoncepcií a očných kvapkách 😀 Jednoducho, každý reaguje na niečo iné. Ja osobne by som si v tejto dobe nedovolila neočkovať, zvlášť preto, že sa po uliciach začína motať čoraz viac imigrantov a nikto nevie, čo sem zavlečú. Skôr očakávam, že sa začne čoskoro plošne očkovať proti novým chorobám. A čo obsahujú vakcíny? No bordel.... ale to rovnako obsahujú aj potraviny a voda a vzduch....

marusia12
9. mar 2017

@viera77 tak pevne verím, že až tvoje dieťa niečo dostane od nejakého imigranta, tak si náklady na liečenie aj sama ako osvietená a múdra matka v rádoch niekoľko tisíc poctivo zaplatíš....

evittam
9. mar 2017

@marusia12 A ta co ockuje uteka kam aby jej dieta zachranili ked ochorie?

evittam
9. mar 2017

@marusia12 A ja tiez dufam,ze ak tvoje dieta nieco dostane od nejakeho imigranta tak si to zaplatis rovnako.

marusia12
9. mar 2017

Inak vcelku by ma zaujímala reakcia matky... uvedomelej matky, ak by iné neočkované dieťa nakazilo jej neočkované dieťa v škôlke...

evittam
9. mar 2017

@marusia12 Cim konkretne ak by nakazilo?
Inak ked uz tu pises to co tu pises mala by si vediet,ze tvoje ockovane dieta moze tiez nakazit inr ockovane alebo neockovane ak chorobu dostane. 😉

glorikarebeka
9. mar 2017

@evittam ze by tam kde ta co neockuje😂
@aranel16 podla mna tie co neockuju len spekuluju

marusia12
9. mar 2017

@evittam očkované dieťa neochorie... prečítaj si štúdie a netláchaj tu do vetra múdrosti z diskusii na MK
@evittam čiže nemáš o princípe očkovania ani šajnu. Ďalšia bio matka z MK 😀 Tu sa tuším množíte navzájom a ani jedna si neprečíta v originále štúdie. Opakujem, tak ako sa zomiera na očkovanie, zomiera sa aj na neočkovanie... hold vo vyššej miere na neočkovanie v prípade epidémie. Rovnako tak môžeš zomrieť po užití panadolu.... len pri neočkovaní a nákaze je vyššia pravdepodobnosť. Debilizácia národa ale veselo pokračuje... 😀

viera77
9. mar 2017

@marusia12 no, pockaj, a ty si odkial vycitala, ze moje dieta nie je ockovane? kde to pisem presne? asi zle vidim? skus kuk este raz....pisem o pribalovom letaku a jeho aspon precitaniu si, to ozaj nie je na skodu...a vies co? vypust trosku paru takto navecer a zbytocne sa nerozculuj 😉 a uz tu mame očkovacio-neočkovaciu vojnu! 😀

maja22
9. mar 2017

Pre tých, ktorých táto téma zaujíma:

https://www.youtube.com/watch?v=PGZrbDjwRqM

Má to hodinu a pol.

marusia12
9. mar 2017

@evittam tak ešte raz, skúsim ti to po lopate vysvetliť. Ak očkuješ, tvoje dieťa síce môže nakaziť iné, lebo je nosičom vírusu, ale sám seba nezabije... že? Čiže v prvom rade očkujem preto, aby som nezabila samú seba.... ak sa teda nezabijem samotnou vakcínou, že? Čiže neočkované dieťa zvyšuje len svoju pravdepodobnosť smrti v prípade nákazy.... že jo? Neviem, či som to podala dostatočne jednoducho. Očkuj, neočkuj, mne osobne je to šum a fuk.... je na svedomí každej matky.... či svoje dieťa ochráni alebo nie. Ja som bio matkam ale nedovolila by som si svoje dieťa neočkovať. Nejaké názory matiek z pieskoviska ma pri rozhodovaní nezaujímali.... našla som si originál články celosvetových odborníkov, na oboch stranách... pre a proti... a rozhodla som sa očkovať. História totiž hovorí v prospech očkovania.

evittam
9. mar 2017

@marusia12 Ja nie som ziadna bio matka. A slusne som sa ta spytala. Nic viac. Tak neutoc a nepis o ludoch,ktorych nepoznas hluposti s neurazaj len preto lebo maju iny nazor na vec. Ty si ta co ma pravdu a nic viac len pravdu?
Cize ty tvrdis,ze ockovane dieta nemoze ochoriet na chorobu, proti ktorej je ockovane? A ja si mam nieco nastudovat? Napis mi,prosim, nazov vakciny ktora ti zaruci co tvrdis, mozno sa naozaj nieco priucim a nieco mi uslo.
A inak dakujem za tvoje inteligentne odpovede na moje otazky.

marusia12
9. mar 2017

@viera77 nepotrebujem čítať žiadne letáky.... je mi nad slnko jasnejšie, že od panadolu po antikoncepciu sú v letákoch rovnaké žvásty o tom, aké sú všetky možné vedľajšie účinky. A sú tam len z dôvodu, aby sa firma chránila pred prípadnou žalobou, ktorá by ich celosvetovo stála nakoniec veľké prachy. Čiže v konečnom dôsledku dajú do príbalového letáku snáď aj možnú nákazu mimozemšťanmi, len aby sa niečo nestalo a neprehrali. Čítala si rozbory vody na SR? Obsahujú zbytky antikoncepcie, kokainu a pervitínu..... tak čo s tým? Prestaneme piť vodu? Treba si hlavne uvedomiť, že dnes už nič nie je BIO a dlhé storočia ani nebude.... je možné to eliminovať, ale v základe ako je voda.... voda, dôležitá súčasť všetkého... je tento bordel... tak je ZEM v celkom slušnej prdeli. Očkovanie ma teda v tejto chvíli trápi skutočne najmenej.

kulumulu123
9. mar 2017

Tak takto by uvedomele a neuvedomele pani matky co by ste robili keby bolo u nas ockovanie cisto dobrovolne davali by ste svoje dieta ockovat??? A am ani podla akychkolvek kriterii by ste vyberali vakciny ktore ano a ktore radsej nie?? Osypky mumps rubeola su choroby s ktorymi si dieta polezi 2-3 tyz V posteli a za odmenu ziskaju celozivotnu imunitu rovnako ako kiahne ktore vsak mozu mat niekedy aj tazky priebeh napriek tomu sa proti nim povinne neockuje... Dovody preco sa prestalo s ockovanim proti tubere je ten ze vakcina mala zial viac neziaducich ako ziaducich ucinkov a toto nie je dokonca ani ziadne tajomstvo....

marika39
9. mar 2017

Naco to tu vobec riesis?? Ty mas dieta zaockovane a kto ma zaujem riskovat tak len smelo do toho. Ja by som niektorym babam dala vo verejnom zaujme odpojit internet, lebo este nikdy sme nemali tolko "osvietenych" matiek ako teraz

evittam
9. mar 2017

@marusia12 Ani ja sa nerozhodujem na zaklade nejakych reci na pieskovisku. 😉 A nemam nic proti ockovaniu ako takemu. Len mam iny nazor ako ty a nemusim hned na teba utocit...

viera77
9. mar 2017

@marusia12 žienka jedna, ale ti ide....a to o com tato tvoja prednaska? daj si radsej pohar vinka, pre naladu 😉

marusia12
9. mar 2017

@evittam áno, podľa tvojej odpovede tvrdím, že som múdrejšia. Ja som napísala, že neočkované dieťa môže byť prenášačom, nie že ho choroba môže postihnúť. Evidentne v tom nemáš jasno a pre mňa je debata s tebou zbytočná. Nebudem ti nič dokladať, ak pátraš po informáciách a chceš argumentovať, tak si ich najskôr nájdi a nečakaj od protistrany, že ti bude čosi dokazovať. Diskusia je o argumentoch.... skús napr. čítať American Scientific, kde publikujú obe protistrany. Ja som sa vyjadrila, že síce som bio matka, ale očkujem a chápem, že dnes už BIO nie je nič... snažím sa len eliminovať dôsledky správania spoločnosti na moje deti a moju rodinu. Hold, občania mi to nezľahčujú, lebo ženy pchajú do seba antikoncepciu, ktorú ja musím piť vo vode a pod... asi tak.

marusia12
9. mar 2017

@marika39 áno, ja som v tejto dobe tá sprostá matka, ktorá si dovolila očkovať 😀 A keď vidím, ako niektoré matky chytajú špinavými paprčami chlieb a rožky v obchodoch, hodia ho na pás pri pokladni a potom tláchajú na MK o očkovaní, je mi do plaču. Je samozrejme na každej, či očkuje... ja som ZA. Obete prinášajú aj očkované, aj neočkované deti... hold tie neočkované vo vyššej miere. Nie nadarmo je viacero štúdií, že epidémie v Európe vyzabíjali milióny ľudí...... takže teraz vlastne stačí takí mini epidémia a je to 😀 Fakt nádhera.... a máte pravdu, flaša merlotu dnes večer spláchne túto zbytočnú diskusiu... ženy, pekný večer....

evittam
9. mar 2017

@marusia12 Amen.......
Ja nepotrebujem tvoje argumenty. Dala som ti par jednoduchych otazok. Nedostala som jasnu odpoved ani na jednu z nich. Nevadi. Dobru noc.

marusia12
9. mar 2017

@evittam jaj sorry, tvoje otázky som nečítala a pravdupovediac ani nemám čas na ne odpovedať. Ja som tu len na predaj mojich pár zbytočných vecí a občas mrknem, o čom tu bio eko multi matky tláchajú.... takže nejak nemám čas a ani chuť.,... len ak si nalejem merlot, prípadne shiraz, tak podebatím. Inak by som nezvládala tieto debaty... ale odpovede na tvoje otázky ti iste zodpovedia skôr odborníci na túto tému ako ja, nájdeš ich v adresároch American Scientific, prípadne normálne napíš mail na ktorékoľvek vedecké oddelenie US Pentagonu, sekcie výskumu očkovacích vakcín. Prípadne magazín National Healt sa tomu občas tiež venuje. Ja očkujem a zvyšok je v rukách Božích... ako sa povie 😀 Tak čo...

evittam
9. mar 2017

@marusia12 Ok,necitas ale urazat bez dovodu mas cas. Ja tie odpovede viem. Chcela som tie tvoje. Ale nenamahaj sa😉. A na zdravie.

marusia12
9. mar 2017

@evittam Tak som si prečítala tie tvoje otázky a furt tvrdím, že som múdrejšia. Ja som ti odpísala na každú jednu, dala som ti návody, kde máš hľadať odpovede a ty furt chceš nejaké iné odpovede. Tak si tiež nalej a čítaj ten Scientific, prípadne skúste u Vás podebatiť na tom piesku.... ja stále tvrdím, že očkovanie je dobré a v tejto dobe doslova nevyhnutné. Daj mi pripadne prosím ťa štúdiu, kde je vyššia úmrtnosť pri očkovaní ako pri neočkovaní a ospravedlním sa. Ak čo len o jedno dieťa viac zachránime očkovaním, stále budem za.... a opäť sa pýtam, koľko z Vás prestane do seba pchať antikoncepciu len preto, že ju máme bežne vo vode, ktorú pijeme? No.... takže tak....