Ahojte, našla som na FB jeden zaujívavý životný príbeh...kto chce nech si ho prečíta...tu je link, dúfam,že to pôjde...
20 ročná infekciu a dve sedem ročne deti 🙂)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Je to iba teoria, ale keby bola ockovana, mozno tu rakovinu ani neprekona... Ale to su spekulacie. Ma svoj nazor a zivotnu skusenost, mozno pomoze niekomu v rozbodnuti.
ten pribeh moze byt falosny
nech profitujú ďalej 😀
v 70. rokoch o aspartame, aditivach, glutamane a podobnych veciach ani nechyrovali aby to riesili ci su vhodne alebo nie. tie deti a 20 rokov, to hovori za vsetko.... 😀
kazdopadne, ja sama som zaockovana na vsetko co v 80. rokoch slo a chora som nikdy nebola, okrem beznych detskych chorob, nikdy ziadna chripka, ziadna alergia, ekzem, autizmus a podobne... viac sa k teme nevyjadrujem 😉
Upozornujem na nie celkom šťatne preloženú túto časť príbehu:
"Vo svojich 20-tich rokoch som dostala ľudský papilomavírus (HPV) a šesť mesiacov svojho života som premýšľala, ako svojim dvom 7-ročným deťom poviem, že ich mama má rakovinu. Našťastie sa mi ju podarilo prekonať."
Pôvodny text uvádza:
"In my 20s I got precancerous HPV and spent six months of my life wondering how I was going to tell my two children under the age of 7 that Mummy might have cancer before it was safely removed."
In my 20s je skrátene in my twenties, čo znamená obdobie od 20 rokov do 30 rokov. Čiže kočka mala predrakovinové štadium niekde v období od 20 do 30 rokov.
Na facebooku má tento príbeh 106,000 likov.
@kalifa28 kde sa píše že má 20?
@dada7701 ty tomuto fakt veríš.. ja som zástanca očkovania ale toto je taká očividná kravina, až to pekné nie je... Všetky choroby hádam mala a tie čo nemala, mali zaručene jej známy a známy jej známych.. Božeee.. Toto je do očí bijúce, že je to len manipulatívny článok.. Ja mám na neočkujúcich svoj názora už sa vracia mumps, síce len medzi "našimi" ale to je chvíla a prebehne to aj k nám.. Ale aj tak je to každého osobná vec a na každého svedomí, či dá alebo nedá.. A určite sa tak nerozhodne na základe tohto článku 😉
ja len tak bdw. ta vakcina chrani len proti 4 typom HPV a je ich cez 20(ak si dobre pametam tuto info od lekara...) tymto som nechcela povedat ze som proti/za ocko, len treba rozumne triedit fakty....
a ten preklad celeho clanku - no comment
K teme len kratko: kazdy rodic by si mal velmi dobre nastudovat pre aj proti v teme ockovania a potom sa rozhodnut. Je to dlha a namahava cesta plna pochybnosti, otazok ale stoji za to sa nou vydat. Drzim vsetkym, ktori sa nou vydaju, palce.
ja by som len rada podotkla ze bezny clovek musi mat uz z toho mnozstva informacii bordel v hlave.desive pribehy ked zaockujete a desive pribehy ked nezaockujete. ako si ma bezny clovek neodbornik vybrat? 😠
ja som sa nikdy nezamyslala nad tym ,ze nedat,.....
@amelie123 Ja to robim takto...Pocuvam nazory hlavne odbornikov... Vobec ma netrapi, ze je niekto homeopat, venuje sa cinskej, indickej a neviem akej medicine. A to nasledne selektujem. Samozrejme su tu mamicky, ktore radsej napisu necitaj, nepocuvaj, nemysli. Vsetko je to len jedna babka povedala, nikto to nedokazal. Nuz, ale nikto mi este nedal ze sa kritici ockovania mylia. Kazdy nech si vyberie, co chce...
@kalifa28 Prepáč, ale označiť vyše 100,000 ľudí, ktorí tento príbeh ocenili lajkom za naivných blbov je sila. Neviem, kde na to berieš sebavedomie alebo aroganciu, fakt neviem. Sú tam dalšie podobné príbehy. Napr. tento.
"Všetko, čo vám povie antivax je PROPAGANDA. Môj otec a sestra sú veľmi hlasní a hrubí antivakcinisti. Musím povedať jednoducho: moja dcera JE očkovaná a dostane všetky booster dávky."
@adsumus a na dobru noc mi prosim vysvetli, kto konkretne su tí ,,antivax,,??? skupina ludí? 2, 50, 100000 ludi?? poznaš aj ich mená?? a povedat mi to mali osobne? či na čom to prosim ta pekne fičíš??? na akých rozprávkach o antivax???? ja mám tri deti, jedneho muža a jedno presvedčenie, ktoré som nadobudla po druhej hexe u mojej dcery... to je celé a bum bác... bublina o antivax spasla 😝 😝 😝
@adsumus asi laiky za blbost 😀 ,fakt blby clanok
ze v 20-ke rakovina a porodila v 13-tich rokoch?
a taka na bio zelenej strave,ze az tvar jej ozelenela 😀 ,prekonala detske choroby,jednorazovo,plus caste anginy
no neviem,ale to si mohli na stranku prilepit lepsi clanok,to si ho nikto necital?
....a že ,,ocenili lajkom,, prisáham, že mi cvrklo 😀 😀 😀
Narodila se jako zdravá, teď se Míša (4) jen plazí.
V květnu Michaela Hlušičková oslaví čtvrté narozeniny. Přestože se narodila jako zdravá holčička, ve třetím měsíci života se pro ni i okolí všechno změnilo. Byla na očkování (hexa plus synflorix) a po něm se vývoj zastavil. Nyní Míša jen leží doma ve Stříbře a čeká na pomoc. Naděje Míše svitla, když se přes konto Bariery dostala na Slovensko do ADELI v Piešťanech. To bylo v květnu a malá Míša strávila na Slovensku dva týdny. "Na léčení české zdravotní pojišťovny nepřispívají, a tak nám ty peníze umožnily první léčení. V říjnu jsme se tam vrátili, to zase našetřili peníze tatínek s tetou. Bylo mi smutno, když vidíte okolo vás rodiče s dětmi z celého světa, a těm tamní pojišťovny přispívají nebo platí celý pobyt,“ říká maminka Míši.
http://tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/narodil...
..a ak by sa tu nasiel niekto , kto hlada realne informacie o skutocnej povahe vakcin , tak moze ist sem > https://www.modrykonik.sk/group/1799/
Otrasny preklad clanku. Children under the age of 7 su deti do 7 sedem rokov, nie ze ma 7 rocne dvojcata. Takze kocka mohla ma 28 a dve deti vo veku 6 a 4 roky. Hlavne nemala sexovat s niekym, kto mal HPV, ale chapem 80te a 90te roky asi nepoznali kondomy. 😝 Na SK je dobry screening, ster kazdy rok - aj keby mal niekto HPV, tak to neznamena, ze na 100 % dostane rakovinu. U mna bolo podozrenie, ale napokon sa nic nepotvrdilo.
Ja som mala mumps a zijem, bez poskodeni, v mojom okoli nepoznam nikoho, co ny poznal niekoho s komplikaciami po mumpse - u nas sa ockovalo az od polky 80tych rokov mam pocit.
Ved kto chce, nech ockuje. Kto nechce, nech neockuje. Vsetci budu znasat nasledky svojich rozhodnuti.
@majka99999 Kondóm ochráni pred HIV, pred HPV nie. HPV vírus je malý a prejde aj pórmi prezervatívu. Jedine ťažko dostupná antikoncepcia zn. Neondit chráni 😝
Vsetci budu znasat nasledky svojich rozhodnuti - za spoločné peniaze zo zdravotného poistenia.
@helenus myslim, ze za buducu moznu liecbu mojho syna som uz zaplatila dost. Som zvedava, ci ti nakazeni mumpsom z vychodu boli ockovani...
Co sa tyka kondomov, ja som dlhodobo pouzivala ten tebou uvadzany druh antikoncepcie. 😉 Takze vidim, ze to bola dobra volba, kedze clovek nikdy nema istotu. Udajne vacsinu HPV zvladne ludske telo bez nasledkov, ale preco riskovat.
@kalifa28 Trápi ťa označenie antivax a provax. Prečo? Sú ľudia, ktorí sú proti očkovaniu a majú na to svoje dôvody a potom zasa ľudia, ktorí sú za a tiež majú preto svoje dôvody. Ja som za...provax. Aj kvôli tomuto dievčatku, ktoré sa nakazilo osýpkami ako 7mesačné, zotavila sa dobre, ale po niekoľkých rokoch sa u nej rozvinula vážna forma encefalitídy, v dôsledku, ktorej teraz umiera. A zdaleka nie je jediná.
http://justthevax.blogspot.sk/2011/11/another-s...
@majka99999 Len tu ide o oveľa viac detí než len tvojho syna a mumps nie je jediná choroba, proti ktorej sa očkuje.
@helenus viem, moze nakazit aj ine deti. A moze dostat aj horsie choroby. Dali sme hexu aj synflorix. MMR nie. Po tretej davke sme sa rozhodli, ze uz nie. Aby ste nemuseli doplacat na dalsieho autistu alebo inu diagnozu. Nikto mi na to papier neda, ale mne to nevadi.
omg, táto vymyslená kravina so zaplatenou modelkou je už aj tu??? je to hoax...