Povinné očkovanie zahájené po prvom roku života dieťaťa

bocianka123
17. okt 2012

Ahojte,
chcela by som sa s Vami podeliť o názory, skúsenosti tých rodičov, ktorých deti začali s povinným očkovaním až po dovŕšení prvého roku života.
Môj mladší syn tiež patrí do tejto skupiny detí, pretože sme začali s povinným očkovaním až pri oslave jeho prvých narodenín (kalmetizovaný nebol).
Čítala som aj tu na MK rôzne názory, že ak sa začína s povinným očkovním po dosiahnutí prvého roku života dieťaťa, tak stačí preočkovať dvomi dávkami vakcín Hexa a na pneumokoky (synflorix). Ako to bolo u Vás? Stačia iba tieto dve dávky alebo je potrebná aj tretia , tzv. "posilňovacia" booster dávka? Môj syn má za sebou dve očkovania Hexa vakcínou a dve na pneumokony (synflorix). V decembri by mal dostať tretiu Hexu.
Viem, že "očkovacích" tém je tu na MK veľa, ale neviem, či by som v niektorej z nich dostala relevantnú odpoveď, resp. by sa môj príspevok v nej možno aj stratil, preto som sa rozhodla založiť novú diskusiu. Bola by som rada, aby sa táto téma , tak ako iné "očkovacie" nezvrtli na protiočkovaciu kampaň.

aaandulkaa
18. aug 2015

@bocianka123 ahoj, viem, ze je to uz stara tema, ale velmi by mi pomohlo, keby si sa so mnou podelila o skusenost ockovania dietata po prvom roku..moj drobec bude mat o mesiac rok a tiez zaciname ockovat az teraz. Mali ste nejake neziaduce reakcie? Ako to syncek znasal? A dali ste len dve davky hexy a dve na pneumokoky? velmi pekne dakujem

luci88nka
12. aug 2020

Ahojte, mate niektora skusenosti s prvym povinnym ockovanim az po prvom roku dietata? Ako to deti zvladli?