Povinné očkovanie s kašľom

adia11
2. okt 2021

polrocneho drobca mi zaockovali s tym ze 2-3x denne zakaslal.hned noc po ockovani kasle tak ako nikdy predtym. lutujem ze som to dovolila a mam pocit ze som najhorsia matka na svete :( strasne sao neho bojim

nikpa
2. okt 2021

@adia11 stáva sa to, ty za to nemôžeš. Nemohla si vedieť že sa rozkasle. Lekárka ho predpokladam predtým vyšetrila takže asi to nebude nič vážne len bežné jesenné nachladnutie.

adia11
autor
2. okt 2021

@nikpa prave ze nevysterila :(

mogaa
2. okt 2021

@adia11 neboj dobre bude, očkovaním sa prirodzene imunitný systém oslabí, preto ak mal niečo v tele sa to zhoršilo...ale je to dočasné....kludne mu daj niečo na kašel, ka má teplotu tak niečo na zníženie teploty a ak sa to nezlepší do pondelka v najhoršom prípade mu dá doktorka ATB...teraz je jeseň, rovnako mohol niečo chytiť aj u doktorky alebo ak si s ním bola kdekoľvek napr.v obchode....

adia11
autor
2. okt 2021

@mogaa dakujem.ja som uz hotova 😢

mogaa
2. okt 2021

@adia11 nemala ani čo vyšetrovať, pokiaľ je dieťa bdelé, čulé, vysmiate, nemá teplotu tak zrejme bude dieťa zdravé🙂doktorka nemá veľteckú gulu, ak si ty ako matka povedala že 2x za deň dieťa zakašlalo, brala to ako zakašlanie, čiže žiadny záchvat kašlu ale zakašlanie ktoré môže byť rovnako z toho že mu niečo zabehne

diewcatqoo
2. okt 2021

@adia11 je mozne, ze uz vtedy na neho nieco slo a vdaka ockovaniu sa mu to zhorsilo. Ovela viac sa ale priklanam k moznosti, ze aj keby si ho ockovat nedala, rovnako by sa mu to zhorsilo.. je akurat doba, ked je napr. v mojom okoli takmer kazdy prechladnuty. Takze pravdepodobne nieco chytil uz predtym a to, ze sa to naplno rozvinulo az po ockovani, je zhoda nahod.

adia11
autor
2. okt 2021

@mogaa
@diewcatqoo myslite ze nebude mat nejake nasledky ked ockovali “choreho”? :(

mogaa
2. okt 2021

@adia11 nie neboj sa....ono každé očkovanie rovnako ako každá chorob aoslabí imunitný systém a teda aj v samotnom letáku sú spomenuté NU ktoré môžu vzniknúť....ale to by si potom dieťaťu nemohla dať ani žiadny liek pri bolesti alebo v chorobe, lebo nič nie je na 100% bezpečné, bez NU.....neboj sa, bude ok...možno 2-3dni môže byť teplota, dieťa môže byť "mrchavé" nespokojné, ale potom už bude dobre....ak by sa kašel zhoršil tak v pondelok zavolaj pediatričke čo mu dať, niečo mu možno pošle ako e-recept do lekárne....ale verím že bude ok.....teraz keď ti trošku pokašliava tak s ním buď pre istotu račej doma, nechoď s ním von a sama uvidíš že aj kašlík sa zlepší....

sasa1310
2. okt 2021

@adia11 tak závisí aké očkovanie. Taký priorix sa nesmie očkovať ani keď je len trochu znížená imunita

nikpa
2. okt 2021

@adia11 hm, naša pred každým očkovanim vždy oboch vyšetrila, komplet povyzliekat ako keď sa chodí s bábätkom na poradne.

adia11
autor
2. okt 2021

@nikpa pichla ho sestricka v cakarni dr ho ani nevidela

iwesska
2. okt 2021

Tak ty si matka a mas trvat na tom,ze chces ockovanie prelozit,ked sa ti dieta nezda ok. Kym dietatu nieco nezabehne a nema alergiu, nema preco kaslat ani 2-3x denne. Cize evidentne nieco v sebe mal a sa mu to rozvinulo. Preco si ho dovolila pichnut sestrickou,bez vysetrenia,ked nebol ok?
Ja mam tiez taku skusenost s byvalou pediatrickou. Syn uzlinu navtretu ako slivka,ktoru som si vsimla pred ockovanim. Ked som jej to povedala,tak mavla rukou,ze deti uzliny mavaju zvacsene. Tak som trvala na tom,aby ju nahmatala a vysetrila. Sestricka uz Hexu natiahnutu v striekacke..A Dr.zrazu,ze "Preboha,chodte s tym na sono! Sestricka,neockujeme dnes!" Toto je zakladna chyba vacsiny NU,ze nevysetria cloveka predtym,podcenuju sa priznaky. "Len soplik,len kaslik" nevadi a potom.."to nebude z vakciny,to sa stava"...
Nasa druha pediatricka je nastastie zodpovedna aj bez toho,aby som ju o to musela prosit. Skontroluje dieta od hlavy po paty,pozrie do hrdla,uzliny,popyta sa,radsej odlozi,ked si nie je ista.

adia11
autor
2. okt 2021

@iwesska ja viem ze je to moja vina a neodpustim si to :(

iwesska
2. okt 2021

@adia11 Hlavne to aspon lekarke nahlas a nech ho konecne vysetri poriadne.