polrocneho drobca mi zaockovali s tym ze 2-3x denne zakaslal.hned noc po ockovani kasle tak ako nikdy predtym. lutujem ze som to dovolila a mam pocit ze som najhorsia matka na svete :( strasne sao neho bojim
@adia11 neboj dobre bude, očkovaním sa prirodzene imunitný systém oslabí, preto ak mal niečo v tele sa to zhoršilo...ale je to dočasné....kludne mu daj niečo na kašel, ka má teplotu tak niečo na zníženie teploty a ak sa to nezlepší do pondelka v najhoršom prípade mu dá doktorka ATB...teraz je jeseň, rovnako mohol niečo chytiť aj u doktorky alebo ak si s ním bola kdekoľvek napr.v obchode....
@adia11 nemala ani čo vyšetrovať, pokiaľ je dieťa bdelé, čulé, vysmiate, nemá teplotu tak zrejme bude dieťa zdravé🙂doktorka nemá veľteckú gulu, ak si ty ako matka povedala že 2x za deň dieťa zakašlalo, brala to ako zakašlanie, čiže žiadny záchvat kašlu ale zakašlanie ktoré môže byť rovnako z toho že mu niečo zabehne
@adia11 je mozne, ze uz vtedy na neho nieco slo a vdaka ockovaniu sa mu to zhorsilo. Ovela viac sa ale priklanam k moznosti, ze aj keby si ho ockovat nedala, rovnako by sa mu to zhorsilo.. je akurat doba, ked je napr. v mojom okoli takmer kazdy prechladnuty. Takze pravdepodobne nieco chytil uz predtym a to, ze sa to naplno rozvinulo az po ockovani, je zhoda nahod.
@mogaa
@diewcatqoo myslite ze nebude mat nejake nasledky ked ockovali “choreho”? :(
@adia11 nie neboj sa....ono každé očkovanie rovnako ako každá chorob aoslabí imunitný systém a teda aj v samotnom letáku sú spomenuté NU ktoré môžu vzniknúť....ale to by si potom dieťaťu nemohla dať ani žiadny liek pri bolesti alebo v chorobe, lebo nič nie je na 100% bezpečné, bez NU.....neboj sa, bude ok...možno 2-3dni môže byť teplota, dieťa môže byť "mrchavé" nespokojné, ale potom už bude dobre....ak by sa kašel zhoršil tak v pondelok zavolaj pediatričke čo mu dať, niečo mu možno pošle ako e-recept do lekárne....ale verím že bude ok.....teraz keď ti trošku pokašliava tak s ním buď pre istotu račej doma, nechoď s ním von a sama uvidíš že aj kašlík sa zlepší....
Tak ty si matka a mas trvat na tom,ze chces ockovanie prelozit,ked sa ti dieta nezda ok. Kym dietatu nieco nezabehne a nema alergiu, nema preco kaslat ani 2-3x denne. Cize evidentne nieco v sebe mal a sa mu to rozvinulo. Preco si ho dovolila pichnut sestrickou,bez vysetrenia,ked nebol ok?
Ja mam tiez taku skusenost s byvalou pediatrickou. Syn uzlinu navtretu ako slivka,ktoru som si vsimla pred ockovanim. Ked som jej to povedala,tak mavla rukou,ze deti uzliny mavaju zvacsene. Tak som trvala na tom,aby ju nahmatala a vysetrila. Sestricka uz Hexu natiahnutu v striekacke..A Dr.zrazu,ze "Preboha,chodte s tym na sono! Sestricka,neockujeme dnes!" Toto je zakladna chyba vacsiny NU,ze nevysetria cloveka predtym,podcenuju sa priznaky. "Len soplik,len kaslik" nevadi a potom.."to nebude z vakciny,to sa stava"...
Nasa druha pediatricka je nastastie zodpovedna aj bez toho,aby som ju o to musela prosit. Skontroluje dieta od hlavy po paty,pozrie do hrdla,uzliny,popyta sa,radsej odlozi,ked si nie je ista.
@adia11 stáva sa to, ty za to nemôžeš. Nemohla si vedieť že sa rozkasle. Lekárka ho predpokladam predtým vyšetrila takže asi to nebude nič vážne len bežné jesenné nachladnutie.