Dobrý deň, viete mi poradiť? S dcérou som bola pred 2 týždňami na poradni, mala mať prvé očkovanie. Avšak nemala dobrú trakčnú skúšku, hlava jej ostala úplne v záklone, tak pediater rozhodol, že očkovať nebude, máme prísť o 3 týždne. Odporučil čo najviac času na brušku, ale že to nijak inak netreba zatiaľ riešiť. Dcéra má budúci týždeň 4 mesiace (17 týždňov). Mne to minule nedalo a šla som s ňou na fyzioterapiu. Tak krčné svaly má veľmi veľmi slabé, dala nám 2 cviky (DNS metódu), cvičíme to týždeň.
V pondelok by ju teda mali očkovať. Otázka znie, čo ak bude mať trakčnú skúšku zase slabú? Môžu ju nezaočkovať znova? Alebo ju nebudú očkovať vôbec? Chcela som ju zaočkovať aj proti rotavírusom... Má niekto skúsenosť? Čo v takom prípade
@mogaa A to si odkial vyčítala, že sa idem spoľahnúť na ženy na MK? Otázka znela, či má niekto skúsenosť. Či si myslíš, že ak povie neočkovať, tak jej tú vakcínu pichnem ja, lebo mi to tu niekto napísal? Ak nevieš odpovedať na otázku, tak sa ani neozývaj.
Podla mna, ked jej spomenies, ze cvicite, ze sa zlepsuje aspon trocha, zaockuje ju. Inak nasa pediatricka pred ockovanim vzdy len skontroluje zdravotny stav. A na zaklade toho ockuje alebo neockuje dieta.
Nas ma vsetky ockovanie poposuvane kvoli virozam ale nakoniec vzdy bol zaockovany aj ked neskor. Na ockovanie su dost velke okna, treba doverovat lekarovi
@veronikaszabova Ja sa do toho vôbec nevyznám, dám úplne na pediatra. Je to prvé dieťa, tak neviem, ako to funguje. Náš lekár zakaždým robí trakčnú skúšku. Vtedy som to neriešila, lebo dcéra bola aj dosť unavená a mrzuta, ale aj na fyzio jej potom ostala hlava v záklone. V cvičení ale napreduje, už je to omnoho lepšie a to cvičíme len týždeň...ale tá trakčná skúška neviem, doma sa to robiť nemá, tak sa nedozviem, či aj toto sa zlepšuje
@viestta veľmi pekne ďakujem😊 doktor sa minule veľmi zvláštne vyjadril, aby sme to stihli do 4m, tak manžel už rozmýšľal, že ak teraz to stále nebude ok, či ju vôbec niekedy zaočkujú...bola by som sa viac pýtala lekára, len malá strašne plakala a bola mrzutá, tak som ledva rozumela
Vobec nemusi byt zaockovane dieta do 4m.
Nasa bola 1x ockovana ako skoro 5 mesacna. Najprv nam ockovanie vychadzalo na dovolenku, potom mala v pusinke afty. Tak sme to odlozili. Teraz ma 6m a teprv ju budu ockovat 2x. Neboj, dobre bude 🙂 zaockuku ju. Aj ked neskor.
prepáč ale dá sa reagovať aj slušne....to že jednej dieťa pri rovnakom probléme zaočkujú a druhej nie, je výsostne rozhodnutie daného lekára, lebo len on vie zhodnotiť stav daného dieťaťa
@mogaa píšem tu, že mi má niekto zhodnotiť zdravotný stav môjho dieťaťa? Pýtam sa na skúsenosti maminiek, ktorým očkovania odložili...nič viac, nič menej... Nechápem, prečo má potrebu niekto mudrovať, keď sa nedokáže vyjadriť k veci...
@veronikaszabova ja z toho očkovania mám stres odkedy je na svete 😅 prvé bábätko, tak vieš ako...chcem len čo najlepšie pre ňu... Nabudúce ide aj manžel, tak on bude tíšiť malú a ja sa budem viac pýtať 🙂
Ahoj, skúsenosti s tým nemám, naša lekárka to nikdy neurobila.
Ale ak ju náhodou zaočkuju, tak potom neviem ako dlho po očkovaní s ňou nemôžeš cvičiť.
Opýtaj sa na to lekárky
@jana005 áno, to fyzio nás upozornila, že 3 dni po očkovaní nemáme cvičiť, ak by mala teploty, tak 5 🙂
Treba sa spolahnúť na pediatra, nie na ženy na MK......