Ahojte,
Prosim vas, ma niekto skusenost s posunutim povinneho ockovanie dietata zo zdravotnych dovodov?
Dcerka ma styri mesiace a zo zdravotnych dovodov zatial nebola ockovana. Zaroven uziva antibiotika v zabezpecovacej vecernej davke, ale to vraj nie je kontraindikacia k ockovaniu...nema prosim niekto skusenost?
@diamond007 ako urobím taký odklad prosím ťa?
@diamond007 ak sa môžem spýtať, ako si sa rozhodla po preštudovaní infošiek ohľadom očkovania?🙂 tiež sme dali odklad na cca rok a ja stále nie som rozhodnutá že čo a ako
@diamond007 asi sme na tom podobne 😀 aj keď trochu ma máta to že čo keď odmietneme a potom nejakú z tých chorôb chytí a ja si budem vyčítať že sme nedali očk.. a u chlapcov je tuším pri mumpse riziko zápalu semennikov čo má potom za následok neplodnosť… no, mám proste dilemu 🙈
@diamond007 a tuším hexa sa dá ockovat do troch rokov, potom už nie
@diamond007 je to aj v pribalovom letáku, myslím ze to vysvetľovali tým že výskumy prebiehali len na detickach do 3r, cize preto.. nie je to o tom že by dr zastrašovali 🙂 proste sa riadia príbalovym letákom.
A veď práve, že je kopec výpovedí rodičov ktorí majú podobné negatívne skúsenosti. A pri tom autizme je to diskutabilné, ten sa naplno prejavuje práve okolo 1,5r, kedy sa ockuje MMR.. a rodičia prirodzene hľadajú príčinu a tak hlavné podozrenie padne na očkovanie..
Ale ako pises, dosť možné, že to očkovanie je spúšťačom.. autizmus v danom dieťatku “drieme” už od narodenia, potom je otázne že ak by to nebolo očkovanie, aký iný spúšťač počas života by ten autizmus “spustil”