Posledné očkovanie MMR

jankajanka134
1. jan 2021

Môj syn mal 10 dni dozadu posledné očkovanie a dnes sa cely vyhadzal drobne červene vyrážky. Neviem čo mám robiť či mám čakať alebo ísť na pohotovosť. Má 18 mes.

nela6
1. jan 2021

@jankajanka134 moj sa uz 2x po viruse vyhadzal, raz jemnejsie, vtedy nic netrebalo pri 6tej chorobe, a druhykrat po mononukleoze, to uz vyzeralo skaredo, dali mu dithiaden...ale kamoska pediatricka mi radila ist na pohotovost, lebo ze z fotiek nevie, ci nebude treba kortikoidy a nevidela jeho vysledky serologie, tie mala len moja pediatricka, a jak naschval bola nedela....tak sme sli na pohotovost, zhodnotili ze je to sucast priebehu choroby ktoru ma, nic nevyse to nie je

lucyk1992
1. jan 2021

Nám doktorka povedala, že na 10 deň od očkovania sa môže objaviť teplota, prípadne výsyp. Ak by tak bolo, mám ju kontaktovať, aby si to vedela zaznamenať. Inak nič 😉

jankajanka134
autor
1. jan 2021

@lucyk1992 áno aj mne len je piatok a víkend neviem či mám volt na pohotovosť alebo čo či to je nebezpečne ....

jankajanka134
autor
1. jan 2021

Ďakujem za odpovede

lucyk1992
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucyk1992
1. jan 2021

@jankajanka134 podľa mňa ako sa mu to objavilo, tak to aj zmizne. Je to typická reakcia po očkovaní na opýpky, ktoré sú súčasťou MMR vakcíny. Určite by som nešla na pohotovosť. Malo by to zmiznúť do cca 3 dní. Ak budeš mať ešte v pondelok pochybnosti, zavolaj DR 😉

mmoni89
1. jan 2021

@jankajanka134 netreba pohotovosť, normálna reakcia na 10ty den môžu byt teploty aj vysyp

nela6
1. jan 2021

@jankajanka134 vysyp je normalny pri tychoto veciach, ide o to, ze my ti nezhodnotime, ci ho treba nejako riesit, alebo nie, uvidis ci sa bude zhorsovat, alebo ci sa nezacne skriabat a prinajhorsom skocis

mon1806
1. jan 2021

To zmizne pichli mu živú vakcínu takže preto , ja som mne dávala drobcivi až v 2,5 roku a schytal mi osýpky ano z očkovacej látky ale bolo to hrozne ale toto je normálna reakcia

babydesire
2. jan 2021

@jankajanka134 a preco chces volat pohotovost ked ide o normalnu reakciu na mmr vakcinu ? Myslim ze v nemocniciach toho teraz maju dost

fiafia
2. jan 2021

Ako to dopadlo? mmr je tipicke neskoršimi nežiadúcimi účinkami, väčšinou 10den. Moja mala mala tiež tak, na desiaty deň vysyp a teplotu.

jankajanka134
autor
2. jan 2021

Áno majú toho až, až jasne že som trosku spanikarila úplne zbytočne .... preto som napísala tu lebo som si aj myslela že ro je reakcia na živú vakcínu .... ďakujem za každú odpoved