Ahojte potrebujem poradit. Chcela by som vedet ake mate skusenosti s tymto ockovanim popripade cenu vakciny alebo nejake vedlajsie ucinky. Uvazujem o zaockovani dcerky tak by som privitala kazdy radu a skusenost 🙂
Vopred dakujem
myslim, ze je zbytocne ockovat dieta proti hepa A ak nechodi do kolektivu v ktorom su RIZIKOVE deti napr. deti z romskych osad ci pod.
o mesiac ideme na poradnu, tak sa idem popytat, chceme aj doktorka nam odporucila doockovat, ja osobne som sa dala zaockovat proti A+B pred 5 rokmi a to tu zltacku nemame, ale kludne sem moze prist a ked ja robim s potravinami tak som v kontakte s ludmi
Vakcína (Havrix) nie je hradená poisťovňou (aspoň VZP nehradí, ostatné neviem). Platí sa v plnej výške, suma za jednu dávku sa pohybuje okolo 20€ (nepamätám si to presne). Lekár ti dá recept, vyzdvihneš v lekárni. Skladuje sa v chlade. Očkuje sa zvyčajne do ramena a druhá dávka sa podáva do pol roka až roka po tej prvej. Lekár si môže za podanie vakcíny vypýtať poplatok, ak to má vyhodnotené ako nadštandardný výkon. Býva to okolo 5€, no je to individuálne. Na túto vec sa spýtaj u vášho pediatra.
Zvyčajne lekári radia, že stačí očkovať, až keď dieťa pôjde do kolektívu. Môžeš ale očkovať aj skôr. Ak dieťa napr. posadíš do vozíka v hypermarkete a ono ti v nestráženej chvíli pooblizuje rúčku (deti to rady robia, bohvie prečo 😅 ), budeš možno rada, že to očkovanie má. Lebo nielen v kolektíve sa môže žltačka A šíriť. 😉
susedina dcera po ockovani,ale neviem za aku dobu ziskala alergiu na kravsku bielkovinu,ma ju doteraz,teraz 8 rocna 😒
možno na tú kravskú bielkovinu bola alerg .odjakživa len to nikto nevedel .dlho nemusela mať problémy alebo problémy boli zanedbateľné napr.nafúknuté bruško alebo raz zápcha a potom ju prehnalo....a aj zvieratá nepijú cudzie mlieko napr mačky ,keď sú dospelé z kravského ich preháňa ,čo myslíš prečo ....a nemusí byť ani očko....
aj ja chcem dat ockovat maleho,ale Dr.mi povedala,ze staci ked pojde do kolektivu,... 🙂