Dievčatá v piatok sme boli na očkovaní MMR a v noci začal malý teplotovat,aj teraz ma teploty tak 38, môže to byť už reakcia na očkovanie? Lekárka vravela ze až na 10 až 14 deň môže prísť reakcia, takže by to bolo dosť skoro keďže dnes je štvrtý 😞hádam na nás niečo nelezie
@libawet práveže nie začali tie teploty a veľmi je umrncany ináč zatiaľ nevidím nič iné, ešte som myslela ci nie s tých horúčav, aj keď sa vyhýbame slnku a snažíme byť len v tieni
@janulik2306 to môže byť tá reakcia na očkovanie, každý to zvláda inak, no aj tak radšej zavolaj lekárke a oznám jej to.
Je to priznak ockovania.teploty a mrzutost. 3-4dni treba v6drzat
@janulik2306 ahoj,moja malá dostala 1 vakcínu 14. júna. V noci mala horúčku 38,4. Dala som jej sirup Paralen a bolo dobre. 2 vakcína bola 26. júla a to už bolo bez horúčky. Ešte sestrička pred odchodom ma upozornila na to, že niektoré deti to prespia, iné sú mrzuté a tie ďalšie majú buď zvýšenú teplotu alebo horúčku. Takže som bola na to pripravená a aj som tušila, že moja malá isto dostane horúčku.
@malinajahoda A to aka druha vakcina? MMR prve ockovanie v 15-18 mes a druha v 10-11 r. To sa da aj skor druhu davku MMR?
@lenzas prvá malý má 18 mesiacov
@janulik2306 Nasa mala v 17. mes. Ale nasa lekarka tvrdila, ze na mmr ziadna reakcia nebyva, ale viem, ze nie je to pravda, kedze aj v ockovacom kalendari napisane, ze reakcia moze nastat aj na 10-14 den, a vidiela som aj diskusie mamicek, deti ktorych mali reakciu. Takze slovam lekarov nie vzdy da verit.
@janulik2306 Ale pre istotu by som zavolala lekarke. Predsa imunita je oslabena po ockovani, ale ked nic ine okrem teploty nie je, tak podla mna dost mozne, ze je to z ockovania.
@lenzas veď to ja som aj čakala reakciu len som myslela že až neskôr, ale musíme to zvládnuť uvidíme hádam to rýchlo prejde
@lenzas prepáč, ja som písala o úplne prvom očkovaní 🙂. Moju dcérku 1x očkovali. Už máš staršie dieťatko, vy už ste ďalej 🙂. Ešte raz sa ospravedlňujem.
Aj u nas vystupili teploty este v ten den po ockovani mmr 1 davka na 38, ale nedavala som nic na to, cakala som, nech telo bojuje trosku a rano uz nemal.Len bol 3 dni unavenejsi a mrzutejsi, placlivy a nervozny...a 2 tyzdne nechutenstvo ale aj to preslo, a velky cerveny napuchnuty tvrdy flak - 10cm v mieste pichu, nebolestivy, davala som mu 3x za den cely tyzden Globuli tabl, neviem na Sk sa to ako vola. Homeopatika.Aj pred ockovanim 7 dni. Bolo to pred mesiacom. Aj Hepatitis A sme absolvovali aj tyfus a tetanus posledne 2 mesiace. Vsetko v poriadku, dufam tak aj ostane. Ma 3 roky, skor som nedala ockovat a uz ani nepokracujeme. Tieto boli nutne koli cestovaniu do Azie. A po ockovani sme neboli tyzden na slnku, len kludny rezim doma.
@malinajahoda paracetamol po očkovaní? fúha
@lenqua_12325 tak mi bolo povedané,že to mám dať. Z neba učená som nespadla, nikoho tu v okolí nemám, že by som sa dakoho opýtala. Pomohlo to chvalabohu a viac to neriešim. A po 3 mesiacoch už mám iné starosti. Takže asi tak.
@malinajahoda 🙂 nič s obsahom paracetamolu sa nemá dávať. Dá sa komentovať aj milo.
@lenqua_12325 už je to za mnou,nerieš to už ani ty. Mojej malinkej to pomohlo ihneď a to som jej nedávala plnú dávku ako tam bolo napísané. Po vojne je každý generál. Maj sa.
Jaj no, mamicky davaju svoje deticky ockovat, aby si imunitny system vytvoril protilatky, a ked si chudak organizmus protilatky zacne vyrabat, a zvysi teplotu organizmu, tak mamicky zbiju teplotu, a teda zrusia proces tvorby protilatok, a teda dietatko si vobec nemusi protilatky vytvorit, teda nechapem naco ockovat davaju, ked ho hned na to "zrusia" ... ale deti su ockovane ... maju ich chranene :D mozu s miminkami behat po nakupoch a OC :D
@lenqua_12325 to nie je pravda, paracetamol sa moze davat.. uz len z toho titulu, ze prve tri mesiace sa ibuprofenum, teda nurofen podavat detom nema 😉 zrejme si to mylis s tym, ze sa paracetamol nema davat dopredu ako sa kedysi davalo akoze "preventivne".. teraz sa odporuca davat az ked vznikne problem, ale
@malinajahoda urcite ziadnu chybu neurobila ak panadol podala..
@lenqua_12325 No aj nasa obvodna nam vravela, ze dat hned po ockovani bud panadol alebo nurofen. Tak preco to pediatricka s dlhorocnou praxou radi, ked sa to nemoze?
@anickadusicka13 No a deticky, co namaju vobec zvysenu teplotu po ockovani, tak im sa protilatky sa vobec nevytvoria? Alebo ako?
@lenzas no, stalo by za to, aby to niekto zistil a otestoval, kolko ludi maju protilatky po ockovaniach, je %ludi, ktore si ani po ockovani, nevytvoria imunitu, teda protilatky, myslim, ze pred minuly tyzden bol pripad,kedy robili testy na protilatky po MMR ockovani a ten clovek nemal pritilatky ani na jeden z virusov, a zacali presetrovat ci ho vobec realne zaockovali,lebo tomu ani uverit nemohli :D sranda ... po ockovani sa zrazat teplota chemicky nema, lebo utlmi tvorbu protilatok .... a to normalne bezne znama vec vsade v zahranici a ked neaka lekarka povie, ze po ockovani dat panadol, ci zodac, alebo dokonca fenistil, tak to nie je lekarda, ale dilerka liekov ... a viac skodi ako pomaha ....
@lenzas zrejme každy pediater robí podľa seba. Mám z medicíny ucebnicu kde sa píše že paracetamol sa podávať nemá. Telo potom nedokáže bojovať ako treba ale ja neockujem tak každý robí ako vie ;) naša pedina odporúčala po očkovaní hneď po príchode domov dar preventívne nurofen :-/ už to asi nikto dúfam nerobí
@anickadusicka13 ahoj,nám tiež naša dr. stále kázala dávať po očkovaní niečo od teploty :(
A že potom máš veriť doktorom
@anickadusicka13 veď ale je to všetko napísané aj v príbalových letakoch.. 11 z 13 zaočkovaných je chránený 🙂 za to že niekto nemal protilátky tak to neznamená že taktiež všetci ostatní 🙂 očkovať sa dá aj šetrne, ja som tie prvé rozdelila, teplotu som ani nezražala a všetko super 🙂 tiež súhlasím s tými liekmi opatrne :D kvôli očkovaniu sú niektoré schopne vystriedať cely arzenál utlmovakov :D od čipkov po sirupy :D
@nadazdi hehe, konecne sa nasla jedna zienka, co citala pribalovy letak, a osobne si myslim, ze by stalo za to zistit kolko ludi ma po ockovaniach realne protilatky a ako dlho vydrzia,,,,, co som citala, tak pri ciernom kasli je to na 5 rokov, takze cisto "teoreticky" nase rocniky, uz davno protilatky na cierny kasel nemaju, Tak ja mam uz velkeho skolaka, ale cipky sme nevyuzili ani raz, :D dakujem neprosime, aj skolku prezil bez atb, a paralenov, vsetko sa da robit aj "setrne a rozumne", ako pises, len na to treba minut troska viac energie a casu ....
@anickadusicka13 ja som najprv očkovať ani nechcela, keďže mi mala vypadavala s dýchaním a našťastie ma neurologička podporila v tejto myšlienke.. stále nechápem prečo to pichajú do oboch nôh keď takto po jednom s odstupom ani neviem že ju očkovali a nemusím z nej robiť pokusneho králika na nurofeny panadoly paraleny 😃 veď ja toho toľko nezjem keď menštruujem jak tie malé stvorenia po ockovaniach 😃
@jana_eyre ďakujem za podporu. Teraz tu budú robiť ostatné tragédiu, že som dcérke dala 2ml Paralen. Takto mi bolo povedané sestričkou v ordinácii, tak som tak urobila. A radšej dať Paralen ako Nurofen a zvlášť pre také malé bábätko ako bola vtedy moja dcérka.
@malinajahoda veď ale tu ti nikto nič strašne nepovedal :D dobre si urobila, ja by som tiež dala ak by som videla že sa mala s teplotami trápi ;) ale tak moja to zvládla v pohode aj s nimi, tak som nedávala vôbec
@nadazdi teba som nemala na mysli. Ale neznášam nejaké komentáre skoro po mesiaci. Sestrička mi povedala, že ak moja malinká bude mať horúčku, mám jej dať niečo na zníženie. Tak som aj urobila. A po každý krát, keď ideme do poradne, vždy sa tam ďalšie detičky očkujú a po každý Boží krát im toto isté sestrička povie tak ako mne pred 3 mesiacmi. A žiadna mamička jej to neokomentovala.
@nadazdi a keďže moja malá mala 2 očkovania, tak pri tom 2 už nemala ani teplotu a ani horúčku. Takže som jej už nedali samozrejme nič. A preventívne popredu lieky nedávam. Až ozaj keď je zle.
@janulik2306 môže a určite je, no aj tak zavolaj lekárke. Nemá syn aj iné príznaky?