Plačlivé dieťatko po očkovaní

dhanka
2. feb 2015

Dobrý večer!

Viem, že okolo očkovania je tu už X diskusií, avšak je toho také množstvo, že sa v tom strácam! My sme boli dnes na obed očkovať prvýkrát moju 3 mesačnú dcérku. Pár hodín po očkovaní bolo všetko ok, ale teraz navečer je taká uplakaná a je to taký iný plač ako poznám u nej, taký žalostný :( Stále sa chce iba nosiť na rukách s cumlíkom, ako náhle ju položím, v tom momente spustí plač! A ešte k tomu odmieta aj papať, papala o tretej, aj to pocuckala len 5 minút a je pol ôsmej a nechce! :( Mám pocit, že je taká bez nálady. Baby, prosím, máte niektorá podobnú skúsenosť? Ako dlho trvalo, kým sa Vaše dieťatko po očkovaní dostalo do nálady a dostalo opäť chuť papať, smiať sa a bľabotať?!
Ďakujem za rady vopred!

jedina30
2. feb 2015

Ahoj..skus jej zmerat teplotu...dnes bude taka placliva,ale zajtra to uz bude hadam lepsie 😉 ..daj jej nutofen na noc,mozno ju to boli a je preto je taka nekludna...skus jej dat studeny obklad na miesto ockovania-nozicky..(stud.vreckovku)...to prejde...drzim palce a vydrz..kazdy tym presiel a aj ja s mojimi detmi.. 😎 😉 😉

me_to_you
2. feb 2015

Ochlaď trošku nožičku obkladom, mojkajte sa, noste ju, meraj teplotu...bude dobre 🙂 je nevrlá z očkovania

dhanka
autor
2. feb 2015

@jedina30
@me_to_you Baby, ďakujem za povzbudivé slová, fakt som už zúfalá, už aj mne je do plaču! Teplotu chvalabohu zatiaľ nemá. Obklad som dala, nemá ani žiadnu modrinu, už aj vpich ťažko rozpoznať... Pevne verím, že zajtra bude lepšie! Musí, inak sa zbláznim asi....

prevenar
2. feb 2015

je to bezne ..intoxikacia neurotoxinmi a inymi toxickymi latkami vo vakcine + imunitny sok z antigenov a vselijakej cudzorodej DNA. citlivejsie deticky mozu reagovat prudko . vyrazna zmena nalady / chovania . prestanu "rozpravat" na niekolko dni , ochrnu na niekolko dni ..alebo neutisitelne vrestia cele hodiny - encefaliticky plac.

z blizkeho okolia poznam 2 take pripady a v skupine mame niekolko takych mamiciek , ktorych deti to uz nezvladli dalej.

vacsinou sa dieta po par dnoch spamata ..kym nepride dalsi uder (vakcinacia) ..ale obcas to uz "nerozchodia" a ostanu autisticke , ADHD a pod ...a je po dietati. cize moze to trvat par dni ..alebo nikdy.

prevenar
2. feb 2015

@dhanka pre buducnost odporucam radsej 100x merat a raz strihat ..vies ako je to s tym dzbanom a vodou . 😒

me_to_you
2. feb 2015

@dhanka ja som sa z prvého očkovania skoro povracala, bola som len s maličkou a sledovala som ju... 🙂

liebling98
2. feb 2015

@prevenar chápem, že máš negatívny názor na očkovanie, ale aj ten sa dá vyjadriť citlivejšie. Lebo tak, ako si to napísal, to človek, ktorému na deťoch "vraj" záleží, nenapíše.
Nestraš ju Prosím Ťa!

vege1
2. feb 2015

@liebling98 ja som sa zhrozila casti "a je po dietati". Otrasne

prevenar
2. feb 2015

@liebling98 ??? precitaj si niekedy pribalovy letak k vakcine ktoru mienis pouzit . > neziaduce ucinky . mas to tam pekne vypisane samotnym vyrobcom . to su veci kt. sa im vyskytli pri ich vlastnom testovani. ..zaroven , kedze to nikto realne nekontroluje da sa predpokladat, ze tie cisla su znizene mozno aj 100x

ale mozme sa tu cicikat , od rana do vecera ,ze to nic ....ak to niekomu pomoze, tak budis. taketo prejavy su znakom vyrazneho neurologickeho soku . ktory vacsinou prejde, ale aj nemusi ...to nie je "nazor" to je fakt .

uhnakova
2. feb 2015

@vege1
@liebling98 obavam sa, ze nejde uplne o strasenie, len o svojske podanie pomerne desivych faktov, viz skutocne pribehy mamiciek tu na koniku: https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/ake-neziaduce-ucinky-malo-vase-dieta-po-ockovani/

prevenar
2. feb 2015

@vege1 ja neviem , ked ti dieta ostane po vakcinacii autisticke ..ako to vyjadris ty ? "prave sa mu zacal novy zivot " ? ..v podstate ..da a to nazvat aj tak ^^

chandra
2. feb 2015

Neboj sa, to je normálne taká reakcia. Mali sme to rovnaké ako píšeš. Možno aj zajtra bude mať ešte teplotu. Na noc jej daj nurofen sirup , to je aj proti bolesti.

monicm
2. feb 2015

@dhanka je to bežné,aj môj bol taký,na druhý deň mu už skoro nič nebolo 😉

tajkoska
2. feb 2015

zachlsd jej miesto vpichu,daj nieco od bolesti,hojdaj ju,kocikuj.Zajtra by mala byt kvetinka OK.My sme to mali tiez v 3 m,zalostne plakal,az ujukal.My uz neockujeme,nikdy viac,nebudem do neho pustat"preventivu",drzte sa 😎

aristka
2. feb 2015

@prevenar určite treba dať na teba a riadiť sa tvojimi radami ,ako podať sladidlo v úžasnom koláčiku pre potravinových alergikov a tým sladidlom je najväčší alergén med .....a čo oxygenácia organizmu a nemožnosť dostať tetanus ,čo keby si to prv vysvetlil a nie tu strašil hlúposťami matku ináč to čo je za výraz imunitný šok z antigénov všelijakej cudzorodej dna 😀 máš nový termínuš alá prevenar ,radšej by is mal zostať v tej svojej skupine a hádzať tam svoje múdrosti ....
@dhanka dieťatko zažilo stres ,bola mu pichnutá musculárka a bohužiaľ bez bolesti to nejde ,spoznalo nový vnem a nevie povedať ako ho to bolelo alebo bolí ,keďže nemalo uvolnenú nožičku tj. sval o to je bolesť väčšie a pridajme zápalový proces ,ktorý je potrebný pre tvorbu protilátok tj imunitnej odpovede a tvoje dieťa preto plače ,kľudne mu daj na nožičky chladný alebo octanový obklad a môžeš aj nurofen ,ktorý účinkuje aj proti bolesti a hlavne kľud ,tvoje dieťa zažije ešte veľa bolestivých podnetov a bude na ne reagovať ,keďže je to živá bytosť a ak budeš mať akékoľvek otázky ,kľudne napíš ip alebo sa pridaj do skupín proočkujúcich mamičiek ,kde ti matky napíšu svoje skúsenosti alebo poradia aj zdr .prac....

zita19
2. feb 2015

@prevenar pane vy ste tak empaticky clovek, ze sa to ani opisat neda.
@dhanka dnes jej daj studeny obklad, sleduj teplotu. Ak sa ti nebude zajtra zdat zajdi k lekarke. Ona ju vysetri a navrhne dalsie kroky. Ak by sa ti naozaj nezdala aj v noci, volaj na 112, tam su medicinsky vzelani ludia, co ti poradia a nebudu ta zbytocne strasit ako horemenovany pan.

tajkoska
2. feb 2015

@monicm nie je to bezne,len na SK sa dr tymto ohradzuju,je to reakcia na ockovanie😩

monicm
2. feb 2015

@prevenar ja len toľko,že nežiadúce účinky sú od detského sirupu proti teplote,cez známu ružovú tabletku až po chemoterapiu.

kakajkova
2. feb 2015

Nas bol taky uplakany a nervozny dva dni po prvom ockovani. Po druhom uz nebolo nic. Teplotu nemal ani po jednom. To prejde, neboj 🙂

majkuska
2. feb 2015

Mily @prevenar ak si si nevsimol zakladatelka sa pytala na nieco ine ako o tvoj nazor o ockovani. Nechapem naco ju strasis. Asi by si priala odpovede mamiciek, ktore svoje deti dali ockovat a deticky co boli z tiho mrzute ako to znasali. Myslim ze tem tu na MK ohladom ockovania je dost kde sa mozes vyjadrit.

tajkoska
2. feb 2015

@aristka sval?😂

vege1
2. feb 2015

@uhnakova
@prevenar Ziadny rodic si nezela postihnute alebo chore dieta. Ale keby sa mu bohuzial niekedy nieco stalo, v zivote, ale v zivote nepoviem, ze "je po dietati". Je to nechutne a maximalne neuctive voci rodicom, ako aj samotnym postihnutym detom. K vasim teoriam co sposobuje autizmus sa nevyjadrujem, ja som za ockovanie ale do antivax vs provax vojny sa nemienim ani nahodou zapajat.

monicm
2. feb 2015

@tajkoska čo nie je bežné,že dieťa po očkovaní je plačlivé?nerozumiem trošku teraz tvojej otázke.podľa mňa je to normálne,dieťaťu sa stalo niečo "zlé" a kedže nevie dať najavo svoje pocity,tak plače

tajkoska
2. feb 2015

@prevenar ja suhlasim

aristka
2. feb 2015

@liebling98
@vege1 pán prevenar vo svojom živote zažil a riešil toľko intoxikácií a šokov ,že určite vie o čom hovorí .. 😝

tajkoska
2. feb 2015

@monicm olovo,kt.obsahuju tieto latky posobia na neurostimulciu,dieta ked spadne,udrie sa,beru mu krv-reve zalostne skoro cely den,blbost

aristka
2. feb 2015

@tajkoska ak vieš toľko o príbehoch prečo nevieš kam sa pichá očkovacia látka, im je musculárne podanie tj do svalu pre vysvetlenie a dieťa reflexne sval stiahne a nevie ho uvolniť ,asi si tých musculárok moc nezažila alebo nepodala ...

monicm
2. feb 2015

@tajkoska každý máme svoj názor,ale ako píše @aristka je to iná bolesť,ako ked sa len udrieš. a mimochodom,ked sa riadne udriem,možno to nebolí ako fras,len pobolieva celý deň,tiež som protivná,ale ako som povedala,každý máme svoj názor,robíme to najlepšie pre svoje deti,len nechápem,prečo niektorý ľudia chcú tých druhých tak strašne presviedčať len a len o tej svojej pravde.mamička sa pýtala na niečo celkom iné,tak sakra,čo sa tu rieši?ak chce poznať názor na očkovanie,tém je tu dosť aj bez tejto,týmto je to pre mňa uzavreté 😉 😀

aristka
2. feb 2015

@tajkoska olovo v očku nie je, olovo denne dýchaš každým svojim dychom ....máš veľké znalosti asi ťa málo v av skupine poučili ....inak dieťa si aj pamätá ,by si sa čudovala ak sa pichá také polročné dieťa a za nejaký časový odstup sa napr pichá alebo zbadá len lekára reve a to mu nemusia nič robiť ,ale si pamätá ,že to v bielom mu robilo kedysi zle napr,bralo krv...

tajkoska
2. feb 2015

myslis anterolaterarnu cast,alebo deltoidnu😄😂Veru napichala som sa malo Almiralov,Erevitov,Tramalov,Diazepanov,Dolsinou,GTM veru malo,som ja ale blb