Osýpky v Anglicku

pectore
19. apr 2013

7.4 2013 bolo v okoli Walesu zaznamenanych 588 pripadov osýpok! Len za jeden den zaočkovali MMR vakcínou 800 detí rodičov, ktorí sa obávajú ochorenia.Stále však 3,800 detí nemá obe dávky.Predstavitelia uradu pre verejné zdravotníctvo tvrdia, že je len otázkou času, že sa objavia vážne poškodenia zraku, sluchu a mozgu. Na slovesnku sa rozmáha silné neockovacie loby... Jeho cielom je aby sme podobne epidemie mali aj na slovensku. Výzivam preto k opatrnosti aby sme nesli cestou Velkej Británie....pretoze dovod tejto epidemie je predovsetkym ten že je v krajine nizka zaockovanost MMR. Ak su tu nejaké maminky priamo s UK a stretli sa s tymto problemom bola by som rada keby zareagovali a informovali nas o situacii. Mozno to je jediny sposob ako neurobit rovnaku chybu u nas...

erikasadek
19. apr 2013

@pectore nech zije demokracia nezaujima ma vas nazor lebo je iny!!!

tvoja diskusia bude mat urcite veku oblubu 0 bodov!!!

vezd jedno nie len anglicko aj ine krajiny maji pic, osypok v zimnom a jarnom obdobi, vzdy je to okolo 1000 pripadov ktore vzdy skoncia normalne liecbou a bez zivotu smrti nasledkov takze klud.....

ty si sa mozno netretla v zivote s dietatom ktore ma osypky ja ano aj moje deti apredstav si ziju!!!! a nedostali ich aj napriek tomu ze moj syn pre teba neskutocna a egoisticka vec z mojej strany nie je ockovany.... deti to prezili a ziju veselo dalej bez nasledkov.... 😉

ziadna panika su ine choroby ktorych sa boj!!!!!!

fotoarch
19. apr 2013

mna by viac trapil SVRAB ktory je prave rozsireny vo vychodoslovenskych koloniach ...... urad zdravia mlci, asi budeme coskoro palit oblecenie ked sa vratime z autobusu.... osypky boli, su , budu ziadna panika

sissy27
19. apr 2013

@pectore je rozdiel byť zaočkovaný proti osýpkam a byť zaočkovaný MMR vakcínou... asi toľko... už len logika mi hovorí - ak sú problémom osýpky, tak prečo k tomu hneď očkovať aj mumps a rubeolu? veď nech ponúknu alternatívu, ale nie hneď túto konkrétnu jednu vakcínu, potom človek možno aj uverí tomu, že nejde len o biznis...
no a tvoja pripomienka, že ťa nezaujímajú iné názory - hovorí veľa... nemala si potom zakladať diskusiu, mala si si to dať len do statusu a mazať pre teba nevhodné komenty...

xlucia
19. apr 2013

@pectore odkedy si zadavatel otazky urcuje na VEREJNOM fore, kto moze a kto nemoze prispievat??? to je aky dialog?

pectore
autor
19. apr 2013

@nae
@erikasadek vy neviete citat?.... vsade natlacene.... TOTO nieje diskusia pre vas....ale len sa ukazte...pretoze toto je presne o tej agresivite AV...

pectore
autor
19. apr 2013

@xlucia toto nieje dialog toto je diskusia pre tych ktory ockovanie neodsudzuju....

pectore
autor
19. apr 2013

@erikasadek ako vakcinofobia napriklad?

zuzana76
19. apr 2013

@xlucia
@sissy27 to je sice pravda, ale su tu aj antiockovacie temy, kde je uvedene to iste o ockujucich rodicoch, takze myslim,ze je to vzajomne

sissy27
19. apr 2013

@pectore lebo tvoj príspevok je taký mierumilovný 😀 😀 😀 keď už teda poukazuješ na agresivitu... veď teba nikto nenúti neočkovať, tak ako ťa nikto nenúti využívať tú alebo inú banku, obchod, lekáreň, spôsob dopravy... je to len o možnosti rozhodnúť sa...

xlucia
19. apr 2013

@pectore diskusia je dialog. monolog je prednaska. treba sa vediet naucit prijimat aj nazory s ktormi nesuhlasime. hlavne ty s tym mas problem. ako zakazes niekomu aby prispieval??

pectore
autor
19. apr 2013

@sissy27 ja sa tu nebavim o ockovani ale o situaci v UK... MOMENTALNEJ...pokial nemate co k teme napisat...tak nestracajte cas.... a piste k teme....
@xlucia
@erikasadek
@nae

caldera
19. apr 2013

@pectore ja by som dala zaočkovať na všetko...aj chlapcov proti rakovine krčka maternice. však aj tie farmafirmy potrebujú žiť. a ešte keby vymysleli vakcínu proti arogancii a netolerancii, tak to by sa nám žilo 😀 😝

sissy27
19. apr 2013

@zuzana76 nečítala som 😉 ja som tak niekde uprostred... očkovanie vo všeobecnosti neodsudzujem úplne, isto má niečo do seba, ale zas nalejme si čistého vína - nie je ani také super a bez rizika, ako sa propaguje... a som za to, aby mal každý človek na výber aj v očkovaní, tak ako má na výber v iných veciach (aj čo sa zdravotníctva týka) 🙂

pectore
autor
19. apr 2013

@zuzana76 presne preto som to sem uvidela...nedokaze sa tu vytvorit priestor pre ockujucich v sekunde je napadnuty AV....

zuzana76
19. apr 2013

@sissy27 no ved ja som na tom tak isto, mladsi syn nema MMR, starsi ma vsetko, ale pravdu povediac je mi uz zle, ked otvorim tuto stranku a same ockovanie a antiockovanie, ale asi viac mi vadi to antiockovanie, neviem, teraz s ami zda, ze je toho uz velmi vela, niektorym mamickam by vadilo, ze dnes tu hore svieti reklama na Rotarix / tusim to bol rotarix/ mne to nevadi, nedala som ho, nevsimam si, ale zato odsudzovanie ludi mi vadi ovela viac a to je aj na strane antiockovancov citit tusim cim dalej tym viac.

sissy27
19. apr 2013

@pectore ak je 600 prípadov osýpok v UK ich najväčším problémom, tak šťastná to krajina 😎 osýpky nie sú nevyhnutne smrteľné, umiera sa aj na iné ochorenia a vyskytujú sa napriek očkovaniu... takže zas až na takú paniku akú sa tu pokúšaš vytvoriť, by som to nevidela 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mapa
19. apr 2013

chcela si skusenost- sice nie z anglicka, ale zo slovenska. pred 35 rokmi dostal moj brat osypky... spolu s nim v 3 izbovom byte zili dalsie 3 deti a 2 dospely.. nik dalsi v rodine (a ani v sirsom okoli) osypky nedostal... on po ich prekonani vidi a pocuje...

sissy27
19. apr 2013

@zuzana76 mne vadia útoky rovnako zo strany "proti očkovaniu" ako aj zo strany "za očkovanie" ... nech sa každý rozhodne podľa seba, a druhý nech ho nepresviedča, netlačí, neútočí...

pectore
autor
19. apr 2013

pre NECHAPAVYCH!!! precitajte si znova otazku...a potom svoje reakcie....!!! ...tu nieje ani jedna k teme....

erikasadek
19. apr 2013

@pectore
ja som ti odpovedal ku teme zijem v krajine kde je rocne 1000 pripadov a teraz je mala epidemia viac ku teme ani nemozme byt len z toho nerobim take vedcke halo ako ty , asi v tom je ta agresivita u mna ze,, ze nehysterim s tebou. z toho ale mam skor stoicky postoj ku veci..... 😉

pectore
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pectore
autor
19. apr 2013

@erikasadek ale preco je hadka...lebo prispievate aj tam kde je jasne napisane ze prispievat nemate... 😉

sissy27
19. apr 2013

@pectore myslím, že reakcií k téme je tu dosť - výsledok by som zhrnula tak, že nie je to žiadna katastrofa a ak chcú očkovať proti osýpkam, tak nemusia hneď MMR vyťahovať ale môžu ponúknuť aj alternatívu len proti osýpkam, tak ako to bolo kedysi...
máš tu aj reakcie tých, ktorí sa vo svojom živote stretli s osýpkami a bez následkov, takže nerob paniku tam, kde to nie je opodstatnené...
silno mi to pripomína článok z dnešného NČ - bombastický titulok "pred prezidentským palácom sa našla ľudská noha" a výsledok bol taký, že bola umelá a nijako nebezpečná 😉 inak povedaná spravili z komára somára, ak nie rovno vola 😉

erikasadek
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pectore
autor
19. apr 2013

Experti upozornuju, že epidemia môže zasiahnut Londýn, ktorý má slabú zaočkovanosť. Epidémia je spájaná s nízkou zaočkovanosťou, ktorá začala v roku 2001, ked Tony Blair odmietol povedať, či je jeho syn Leo zaočkovaný MMR. V roku 2012 bolo 2016 prípadov osýpok, 70 percent pacientov pod 18 rokov.

Chcem upozorniť aj nato, že média tam pred desiatimi rokmi stáli na strane AV a upozornovali na NU očkovania. Teraz, ked sa bojuje s epidemiami upozornuju rodičov, aby očkovali svoje deti.

Syn pána Davidsona má leukémiu a nie je schponý bojovať s osýpkami. Jeho otec ho musí nechávať doma, pretože veľa detí v okolí je neočkovaných a oni si nemôžu dovoliť riskovať.

http://www.independent.co.uk/life-style/health-...

pectore
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
erikasadek
19. apr 2013

@sissy27 problem je v tom ze ona nechce pocut ze niekto prezil po osypkach ze su ludia ktori sa dostali do styku!!!! a ako aj ich deti ale tuto alternativu bohuzial tato zena nechce ani panovy pocut !!!!

preco pretoze to nie je napisane niekde v novinach!!!!!!

nic viac sa neda dodat ako mozes diskutovat s hluchym a slepym , o farbach a tonoch hudby!!!!!!
proste sa neda a ona ani nechce , chce len potlapkat po pleci mas pravdu nic viac....

sissy27
19. apr 2013

@erikasadek jaj a ja som ju len podozrievala, že nechápe 😅 a tak som jej pekne všetko zhrnula 😀
no nič tak mier s vami a ja idem na lepšie 😎
@pectore a ty sa už preber, osýpky sú tak isto smrteľné ako chrípka a tiež sa proti nej neočkuje celoplošne, ale len dobrovoľne...