Osvienčim s 2,5-ročným

1. apr 2023

Ahojte,
chystáme sa s mužom do Krakova na rodinny výlet, do aquaparku, popozerať mesto.. ani jeden sme ešte neboli v Osvienčime, chceli by sme ísť pozrieť, ale bude to asi divne, s malým, že? :D on je ešte aj taký ukecaný, všetko by tam nahlas komentoval, smial sa, nemáte náhodou skúsenosť, že sa tam s ním da počkať v nejakom parku, alebo podobne? či neprichádza do úvahy? :D

amonet
1. apr 2023

skor by to pre neho mohla byt aj trauma, su tam detske topanky, okuliare, vlasy neviem si uplne predstavit ako by som to mojej 2,5rocnej vysvetlovala ked sa opyta “čo to je”
a ja si nepamatam park v okoli, možno sa to zmenilo

petamich
1. apr 2023

v okoli som si veru ziadny park nevsimla a uprimne ja osobne by som tam s tak malym dietatom nesla, vela ludi si tam ide uctit predkov, je to take celkom emocne narocne (aspon pre mna bolo) a dieta behajuce po chodbe, nahlas komentujuce a "vtipne" - za mne naozaj nevhodne a to myslim v dobro (mam 2 rocneho pomaly tak si to viem predstavit)

vulka
1. apr 2023

Zájdite si radšej do Vieličky.

sejbipi
1. apr 2023

@amonet počula som, že už tieto veci odtiaľ odstránili. Vraj to už “nie je taký silný zážitok” ako kedysi

pribinak
1. apr 2023

Úplne nevhodne. Buď si urobte iný program, alebo choďte do Osviencinu inokedy bez dieťaťa (tak malého)

denden77
1. apr 2023

podla mna je totalne nevhodne, aby tam pobehovalo vyrehotane dieta hore dole 🤷‍♀️

yoxinka
1. apr 2023

Okolo Osvienčimu niekoľko kilometrov vyrúbali všetky stromy, aby mohli ľudí v pohode strieľať, keď sa niekomu nejakým zázrakom podarilo ujsť. Tam parky nenájdeš. A ozaj by som do Osvienčimu nebrala 2,5 ročné dieťa, je to pietne miesto a tak k tomu treba pristupovať. S dieťaťom chodte radšej do Wielicky.

autor
1. apr 2023

máte pravdu veru 🙄 len to mame 5 hodín cesty, tak som dúfala že sa ozve niekto, kto bol a mal nejaký super tip, ako to skĺbiť, ale asi to fakt nebude dobrý nápad

dskjhfdlkdjhl
1. apr 2023

Ked sme boli s detmi v Krakowe, tak sme sli radsej do solnej jaskyne, to bol zazitok. Dcera potom bola aj v Osviencime, asi v sexte alebo septime, to je uz predsa len vhodnejsi vek.

yoxinka
1. apr 2023

Chodte do Wielicky. Je to soľná jaskyňa a je to super 🙂. Osvienčim si nechajte na neskôr alebo keď pôjdete len dospelí.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ahhola
1. apr 2023

S mužom? Vezmite niekoho štvrtého, babku, ta nech je s malym v meste a vy si uzite💤Osw. Keď to na vás dolahne nech je v aute niekto pricetny.☠️

ahhola
1. apr 2023

@yoxinka stromy padli skôr na krovy všetkých tých barakov. Za 80.rokov vyrástli už generácie stromov, prečo by nechávali holiny zo 40.rokov?

janka1011
1. apr 2023

@amonet tak 2,5 ročné dieťa z toho traumu mať isto nebude, pretože absolútne nechápe, o čo ide. Jedine tak bude vyrušovať ostatných a tí z toho nebudú mať nič...

janus02
1. apr 2023

Minulý rok sme boli. Boli tam aj malé deti...môžte pochodit aj bez sprievodcu. My sme ho mali. Topánky a ostatné je za sklom.

dikobraz
1. apr 2023

Ahoj. My sme boli s malinkou 2,5 rocnou v Krakove. Nadherny vylet. Boli sme pred Vianocami a uzili sme si to. Odporucam urcite hrad Wavel, to hravo zvladnete, pre mna top zazitok a isli sme do Schindlerovej tovarne v Krakove. Mala to uplne v pohode zvladla. Isli sme aj do solnej jaskyne Wieliczka blizko Krakowa. Oswiencim je narocny vylet nielen po fyzickej ale aj psychickej stranke, ten budeme absolvovat casom bez malinkej.

yoxinka
1. apr 2023

@ahhola
Tak ja som tam bola pred 15 rokmi a moc stromov si z okolia veru nepamätám. Zároveň si spomínam, že nám sprievodkyňa hovorila o tom, ako celé okolie bolo zmenené na obrovskú planinu, aby dozorcovia dovideli široko ďaleko. Ale tak áno, čosi tam už zrejme porástlo odvtedy.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucia147852
1. apr 2023

My sme boli v Osvienčime presne s 2,5 ročnou. Ona si to ešte neuvedomovala moc o čom to je. Bola tam potom ešte raz ako 5 ročná a iba sme povedali, že tam zlý ľudia robili zle veci. Ale inak bolo tam vtedy viac detí a úplne v pohode.

janinah
1. apr 2023

Také miesta majú atmosféru.Nikdy by som tam dieťa akéhokoľvek veku nezobrala.

diamondsspaces
1. apr 2023

Tu nejde o atmosféru ako o to , že to dieťa si nebude nič pamätať. Ruku na srdce, od ktorého roka si pamätáte? Ja možno od 4 rokov aj to len ústrišky , skôr záblesky obrazov. Také dieťa potrebuje veci ešte obchytať a nie len pozerať na okolo. Osvienčim je podľa mňa pre deti od takých 14-15 rokov , keď už vedia veľmi dobre pochopiť čo je strach , smútok, zúfalstvo , radosť, láska. Celkovo výlety pre deti do 7 rokov , kde sa majú iba pozerať a pocuvat je podľa mňa trápenie dieťaťa. Samozrejme ak to niektoré dieťa baví , tak áno ale väčšina potrebuje pobehovať, zažiť adrenalín, skákať, kričať. A nie sa len pozerať.

neznamaznama
1. apr 2023

1. Osvienčim fakt nie je vhodný pre 2,5 ročné dieťa, to mi ver. Keby ste aj tak chceli ísť, tak
2. Prehliadka so sprievodcom trvá cca 4 hodiny, toľko určite dieťa nevydrží udržať pozornosť. Ak by ste chceli bez sprievodcu, tak
3. Dá sa aj bez sprievodcu, ale to asi zmysel veľmi nemá.

Kúsok od osvienčimu je zábavný park Zatorland, našim sa tam páčilo. Je tam aj oveľa väčší park, Energylandia, ale to je podľa mňa pre oveľa staršie deti. Áno, sú tam aj atrakcie pre malých, ale za tie peniaze sa to podľa mňa neoplatí. Iba ak by si manžel užíval veľké atrakcie a vy s drobcom tie malé.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
trinityf
1. apr 2023

Osvienčim nie je pre tak malé dieťa.

adrianap83
1. apr 2023

Nešla by som. Na mňa, ako na matku 3rocneho syna by to možno ešte viac pôsobilo, ako inokedy. Nie je to prijemne miesto celkovo. Poucne ano. Je to aj časovo náročný výlet z Krakowa. Užite si radšej ten deň niekde v smiechu a radosti. Wieliczka je perfektná a určite ešte plno toho nájdete.

michalmoravcik
8. apr 2023

Dobrý večer. Ospravedlňujem sa za vyrusovanie. Na internete vidím veľmi rôzné odpovede. Prosím vás , kto ste tam boli. Dá sa tam jednoducho zohnať Slovenský/český sprievodca? Ideme v utorok aj s rodičmi , a bojím sa , že nebudeme mať sprievodcu. Ďakujem za odpoveď.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zojkaaa
29. júl 2023

@michalmoravcik prosim ta ako to bolo s tym sorievodcom?

Chveme idt v septembri ale citam ze slov.sprievodca je le jul august, ani sluchadla po slovensky sa tam medali?
Dakujem

michalmoravcik
27. okt 2023

Dobrý deň , mala dostal som kontakt na jednu sprievodkyňu - ktorá tam vtedy robila pre český zájazd. A mala na poslednú chvíľu volne miesta , tak nás zobrala. Bola to poľka , no rozprávala pekne po česky.