Oľutovali ste neočkovanie?

julka82
9. mar 2015

Viem čo všetko môže spôsobiť očkovanie. Ale zaujímalo by ma či ste niekto oľutovali to, že ste nedali zaočkovať vaše dieťatko. Či ste dostali niektorú z chorôb, proti ktorým sa očkuje a aké to malo následky. Ďakujem za info

acer11
9. mar 2015

nie,neoľutovala som neočkovanie,ale veľmi som oľutovala očkovanie.... 😖

irenkask
9. mar 2015

My sme miliónkrát oľutovali očkovanie a nikdy by sme neľutovali neočkovanie , lebo odvtedy ako neočkujeme tak nemáme také veľké zdravotné problémy ako keď sme očkovali.

dazdovka
9. mar 2015

Neolutovali, mam dve neockovane deti, ich imunitna kondicia je perfektna, naopak deti nasich rodinnych priatelov s ockovanymi detmi vo veku mojich deti, si prechadzaju sustavne sa opakujucimi detskymi infekciami, dokonca takymi, proti ktorym ma ockovanie chranit!!!

michaelkanr
9. mar 2015

Nuz, ja silne pochybujem, ze niekto ti napise, ze lutuje. Sebareflexie je schopny malokto 😒
Kazdopadne, nerozhodovala by som sa podla fora, ci ockovat, ci nie, pretoze to urcite nema velku vypovednu hodnotu. Mozes si precitat stdcervuce pribehy aj na jednej aj na druhej strane, to mozes byt chvilu rozhodnuta pre ocko, chvilu pre neocko. Kazdopadne, akokolvek sa rozhodnes, vzdy to bude pre teba najlepsie rozhodnutie, pretoze nikto vedome neohrozuje svoje dieta a snazi sa pren urobit to najlepsie🙂

morandia
9. mar 2015

my sme tiez neolutovali, nas uz 3r. syncek je zdravy a malo co chorí ..... 🙂

tajkoska
9. mar 2015

@acer11 presne aj my😥

dollynkaa
9. mar 2015

ja by som bola zvedava co by povedali mamky nezaockovanych keby tu schvalili to co v cechach. Neockovane nezoberu do skolky

dazdovka
9. mar 2015

@dollynkaa zahajili by sme velku protestnu akciu, mobilizaciu a medializaciu pripadov poskodenia deti ockovanim, vyprosujem si, aby moje ustavne pravo na telesnu autonomiu bolo zachovane, rovnako ako telesna autonomia mojich deti.

morandia
9. mar 2015

@dazdovka presne tak 😠 !

grebenickova
9. mar 2015

mam kamosku ktora studuje medicinu (cize uplne neovplyvnena vsetkymi farmaceutickymi firmami) a sama mi povedala ze by dala zaockovat pretoze stala pri babatku ktore ziskalo nevyliecitelne ochorenie sposobene neockovanim.. kde ostatni lekari skonstatovali (cize nebolo to jej dedukciou) ze ak by bolo zaockovane tak by sa to nestalo a babatko by bolo zdrave..

morandia
9. mar 2015

moj syn je zdravy ako buk,malo co chorí ....a mam znamu ,ktorej syn bol od malicka ockovaní na vsetko co prislo a je neustale chori ....staci mu troska a uz je v posteli s teplotami ....nas syn nie,preto nelutujem a nebudem pichat do mojho zdraveho syna vselijake svinstvo ,ked to vlastne nepotrebuje pretoze jeho imunita a telo sa este len vivija a od prirody sa telo samo popasuje s urcitimi chorobami

misinka26
9. mar 2015

kuk čo sa deje v Belgicku, obyčajné osýpky zabíjajú nezaočkované deti ... prečo ?? lebo rodičia hazardujú so zdravím svojich detí ...

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alikaa
9. mar 2015

@grebenickova Zaujimalo by ma ake nevyliecitelne ochorenie moze byt sposobene neockovanim? Este som o niecom takom nepocula

morandia
9. mar 2015

zdrave dieta a date zaockovat ,co sa stane? zrazu dieta ochrnie ,alebo inym sposobom ochorie ,zdrave dieta... poznam nie jednu mamicku rodinu ktora na to doplatila ,ako napr.vakcina MMR -chlapcek po nej ochrnul 3r. ,kym mu to nedali pichnut bol uplne zdravý ... je to jedno svinstvo, nic viac

morandia
9. mar 2015

@alikaa ani ja nie...

alenka600
9. mar 2015

Nie, neolutovali, naopak. Mam dve deti, obe neockovane, este nikdy neboli chore (nebrali lieky, ani nic podobne, urcite, ze si odkychli a sem tam maju sopel, ale Tal naozaj chore neboli nikdy).

grebenickova
9. mar 2015

@alikaa islo o to, ze dieta nebolo zaockovane, a nakazilo sa pneumokokom (bakteriou, proti ktorej sa ockuje), najskorej sa kvoli bakterii rozvinula meningitida (zapal mozgovych blan), a postupne sposobila ochabnutie nervov ....

alikaa
9. mar 2015

@grebenickova Tak ti ta tvoja kamaratka medicka mala tiez povedat, ze presne to iste sa moze stat aj ked je dieta zaockovane, pretoze zrovna ockovanie proti pneumokokom ma asi najnizsiu ucinnost z povinnych ockovani.

grebenickova
9. mar 2015

ved v poriadku, len neviem ak by som tam stala a islo by mi o moje dieta asi by som neriesila ci ta zlozka proti pneumokokom mala ASI najnizsiu ucinnost..

vejula
9. mar 2015

@michaelkanr k tej sebareflexii... KEd tie žienky ktoré už neočkuju, napíšu,, ,že lutuju, žer v minulosti davali očkovať, pretože ich dieťa na to nejakým spôsobom doplatilo, nevypovedá to o ich sebareflexii? PRvotne sme sa rozhodli očkovať - lutujeme svoje rozhodnutie, preto neočkujeme... Teda podla mna to nieje o nedostatočnej sebareflexii.

julka82
autor
9. mar 2015

@michaelkanr s tým súhlasím. Veru prečítala som toho už dosť. A som dá sa povedať rozhodnutá neočkovať. Len som chcela vedieť, či niekto nedostal nejakú chorobu, po ktorej ostali následky a nepovedal si, že predsa len sme mohli očkovať. Lebo tém o očkovaní je tu neúrekom. Ale súhlasím, že asi by si to nik takto nepripustil.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alikaa
9. mar 2015

@grebenickova No ja by som skor riesila to, ze akoto, ze dieta vobec ochorelo na tak vaznu diagnozu, co tomu predchadzalo, ci bolo dojcene, ci bolo pred tym niecim inym ockovane, ci nemalo oslabenu imunitu a pod. A tiez ako postupovali doktori pri liecbe, ci zrazali teplotu chemicky, ci davali antibiotika a pod.

sednaja
9. mar 2015

Porovnávať chorobnosť detí v rannom veku podľa toho či boli alebo neboli očkované je neobektívne. Moje deti očkované boli (len to základné minimum), nemali žiadne nežiaduce vplyvy a ani neboli choré. Kamoškin syn je tiež očkovaný a je chorý pravidelne každý mesiac (lekári jej povedali, že má v sebe akéhosi bacila, z kt. vyrastie). Ono, ak sa založí takáto téma tak jasné, že tu budú písať iba mamičky, ktoré deti neočkovali (a ktovie, či niektoré z detí je staršie ako 10 rokov - aj to som asi prehnala, takže dopady sú ešte nejasné). Osobne som tiež proti tomu, aby to bolo povinné a tiež som si nebola istá, či podstúpiť toto "riziko"(nehovoriac o očkovaní typu kiahne a chrípka - to je fakt len o zisku farmácií).
Riziko píšem v úvodzovkách len preto lebo - len tak čisto hypoteticky...... Myslím si, že tie vakcíny boli takéhoto zloženia odjakživa, teda občas sa stalo aj pred 100 rokmi že niekto ochrnul, ochorel, zomrel. Ale vtedy sa to nespájalo s očkovaním, skrátka medicína nebola na takej úrovni ako dnes a prežívali len silní jedinci (doslova ako v divokej prírode). Dnes sa už viac špekuluje a zisťuje, že niektoré deti nie sú schopné uniesť dávky vpichov. Ale ak by sa naopak NIKTO nedal očkovať, niektorá z tých zákerných chorôb by sa vrátila ako voľakedy a zomrelo by oveľa viac ľudí ako "len" nejakí jednotlivci. Chcem tým povedať, že následky z neočkovania sú globálne ale následky z očkovania len jednotlivé. Iste, ak budem ja ten jednotlivec, ktorého dieťa ochorie z očkovania, tiež na to budem nadávať. Takže, opakujem - len hypoteticky, z hľadiska spoločnosti sú menšie straty pri očkovaní ako pri neočkovaní.
Na druhej stránke mi príde hlúposť nebrať neočkované deti do škôlky. Ak sú medzi očkovanými, tak tie očkované sa predsa nemusia báť chorôb, či sa mýlim? Nechápem tomuto zákonu.
Je to len taká hypotéza, úvaha, nemám nič proti očkovaným ani proti neočkovaným. riziko je tu i tu, ale nie je na tom niečo? Alebo sa možno pýtam v nesprávnej téme, keď sú tu len neočkovaní. Len ma nezabite, prosím, je to fakt len hypotéza, nie je to môj názor, len mi to tak napadlo.

grebenickova
9. mar 2015

viete nemam lekarske vzdelanie ani prax v obore, preto netusim ci bolo dojcene a pod.,len som chcela prispiet do temy realnou situaciou, ktora sa stala a mala nasledky take ake mala.. tymto rodicom by ste toto mohli hovorit dokola ako basnicku som presvedcena ze by v tom momente ak by sa dalo vratili cas...

sue
9. mar 2015

Kocky,nie som ani z jedneho tabora...chcem len napisat,ze u nas na Sk sa zatial neda povedat,co sposobi, ked ockovanie klesne pod 95%...pretoze to je hranica,ked uz nebudeme mat kolektivnu zaockovanost a len potom realne zistime,ci choroby vymizli,alebo sme voci nim imunni alebo najhorsi scenar,ze sa opat objavia vo velkom :/ sama neviem co budem ockovat co nie...po MMR sme u syna mali vyraznu reakciu - 18mesacna alergia na kazein :/ uz je nastastie ok,inak ale nemal ziadne zle reakcie a kedze vela cestujeme,priznam sa,ze sa bojim osypok a kadecoho ineho :/ budem skor hladat menej nicive alternativy - t.j.neockovat zivymi virusmi a podobne....

majdus
9. mar 2015

@dazdovka jo! Aj ja si vyprosim! A ak sa schvali sexualna vychova uz u predskolakov alebo deti na prvom stupni, tak si vyprosim aj to! Strasny tento stat!

@julka82 my sme neolutovali, mame uz 16mes a boli sme chori len raz - ked aj starka a ocko a aj to sme obisli dobre, len sople. Odvtedy nic, ani sople. Verim tomu, ze je to aj vdaka tomu, ze ma dobru imunitu (ano, vela percent urcite tvori aj to, ze nie je ockovany).
Tak ako ini dufaju, ze ockovanie nebude mat ziadny negativny dopad na imunitu a ze dietatko ochrani, tak ja verim to iste, len ide o neockovanie. 🙂 A za taketo nazory si moze nas stat sam aj vdaka faktom, ze vakciny sa netestuju, ci su ok, len nakupia. Zaujimave, na co vsetko sa peniaze najdu a na co nie.

radusiq
9. mar 2015

Zatial neolutovali, nad rozhodnuim premyslam kazdy den ci bolo spravne. Inak co sa tyka imunity - do 2 rokov sme prekonali len 6.chorobu s lahuckym priebehom (kym sa nevyhadzal mysleli sme ze je nervozny od zubkov), ale po druhom roku sme cez zimu nadchovali jedna radost. Ale u lekara sme este vlastne ani neboli, atb ani ine lieky este nebral...

sammy
9. mar 2015

Takato otazka by bola zaujimava, keby sa dalo spytat ohladom neockovanych deti, co maju uz aspon 18 rokov. Lebo tu pisu prevazne mamy, co maju deti do 3 rokov a este ani neboli v kolektive.
Ja sa vyjadrovat nebudem, len konstatujem, ze na tuto temu sa zatial neda nic dozvediet, kedze vzorka najstarsich neockovanych deti na SK ma tak mozno 5-6 rokov.