Odmietnutie preočkovania MMR

mon1806
9. jan 2022

Ahoj baby je tu niekto kto odmietol pre očkovanie MMR dieťaťa druhu dávku? Po prvej sme mali zle reakcie a to som mu ju dala v 2, 5 roku teraz máme 5 rokov a síce už sme to mali mat dávno stále nám nikto nevolal chvalabohu ale som rozhodnutá mu nedávať až keď bude mať 12 možno 🙄 a ešte k tomu som tehotná čiže nie a ani keď bude malé babo nie

dadulamamula
9. jan 2022

Aj môj syn mal zlu reakciu bol očkovaný 18 m teraz ma 4 r a tiež nedám bojím sa. Zažiť to už nechcem nikdy v živote. Len chudáci doktori nepovedia teda neprinzaju že to bolo z toho, pokým to nie je dlhodobé. Svagrovia dcéra po očkovaní to isté aj keď u nej to nebolo z mmr.

anjelicek26
9. jan 2022

Ked dieta nepreockujes, tak prakticky sa nerozvinie plna ochrana. Aku zlu reakciu ste mali? Lebo take osypky doma pri tehotnej su tiez lahodka, ruzienka na babo fatalne vplyvy...len tak na zamyslenie... ludia myslia len na neziaduce ucinky vakciny, ale prave pri tychto chorobach je dobre sa zamysliet, aky maju priebeh, vysyp, horucky, dokonca trvale nasledky... mali ste nieco horsie, ako taku meningitidu pri zlom priebehu osypok? Chapem tvoje starosti, syn mal velmi skaredu reakciu na hexu, 40ky horucky, brala ho sanitka... dalsie ockovanie sme davali pomaly, mmr nam zohnala lekarka mono vakciny a bol ockovany v nemocnici pod dozorom, aj tam prespal. Ale bol ockovany. Pretoze skutocne pri jeho autoimunom defekte neodhadnem, ako by reagoval na dane choroby.

dadis
9. jan 2022

@mon1806 Radim ti s tymto nespekulovat. Zavolaj pediatricke a informuj sa, ci este stihate preockovat. Ak preockovanie nebude nacas, protilatky sa nevytvoria v dostatocnom rozsahu...ohrozis si dieta a mozno aj svoje planovane tehotenstvo (rubeola) ..

mon1806
autor
9. jan 2022

Joj hej jasne dostane osypky a kde asi? Do Letanoviec na exkurziu ku ciganom bežné nechodíme, je zdravý v živote nikdy som nevidela žeby sa niekto len tak nakazil osypkami jedine niekde v špinavej osade pri Ukrajine hej v roku 2017 áno gratulujem, zato nežiaducich účinkov po osypkach som videla veľa.....
Naš chytil osypky z vakcíny nebolo to nič príjemné bolo to dosť zle a som rada ze som ho dala v 2,5 roku lebo v 14 mesiacoch si to neviem predstaviť......
A čo sa týka ochrany celý život sa ockoval v 12 rokoch zrazu zle nedobre jebnime deťom vakcínu živú po dvoch rokoch akože choré nedám samozrejme ak dám tak tak ako to bolo Niekedy že v 12 rokoch

mon1806
autor
9. jan 2022

@dadis rubeola mam protilátky 😉

anjelicek26
9. jan 2022

@mon1806 uf ale si nastvata... osypky ako vedlajsi ucinok mal urcite velmi miernu formu s vysypom a par dni teplotou a budete radi za vysoke protilatky... pozri si, ako vyzeraju deti zo zlym priebehom v nemocnici s meningitidou a opuchom.... A ze to prenasaju len nejake deti s osady pri ukrajine, nuz velmi sa mylis...kreativnych neockujucich mamiciek je viac ako dost, aj u nas v skolke uz boli osypky ked mala chodila, je to len dva roky dozadu... jedine romske dieta tam nechodi...ona ich ako ockovana samozrejme nedostala... Je to tvoje dieta, rozhodni sa sama, prinajhorsom zaplatis pokutu alebo budes plakat do vankusa, ked sa niekde nakazi najblizsie mesiace, roky. Ja som rada, ze mam deti chranene, boli sme aj na testy na protilatky, maju ich...

tanapeta
9. jan 2022

@mon1806 ja som nedala druhé dávky všetkým mojim 3 deťom.

mon1806
autor
9. jan 2022

@anjelicek26 mali sme 4 dní vysoké horúčky, kopliklove škvrny, plakal mi ze chce zhasnúť slniečko nevidel poriadne na oči akože toto zažiť teraz ďakujem neprosím, myslím si ze protilátky majú ako ich mohli mať deti niekedy do 12 rokov? A odkiaľ ste ak sa smiem spýtať? Lebo ak ste mali osypky v škôlke určite by to bolo v správach ako senzácia že niečo také sa u vás objavilo skôr to mohli byť podľa mňa ovčie kiahne a nie osypky, pametam si tak z roku 2017 ako na východe to bolo áno a to aj tak mali deti z osady

hanah3007
9. jan 2022
Používateľ hanah3007 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od hanah3007.

Ja som odmietla druhú pri dcére. Zla reakcia.. v okolí som mala, žiaľ, pripady, kedy to dieťaťu uškodilo takže som sa prirodzene bála ísť do druhej. Našťastie mala dcéra dostatok protilátok po prvom očkovaní a na druhé sme teda už nemuseli

mon1806
autor
9. jan 2022

@hanah3007 ako sa dá zistiť protilátky?

poopsie
9. jan 2022

@mon1806 joj túto od pani z nemecka, kde nemajú povinné očkovanie ani neber vážne... Jedným '' okom '' dnu druhým von... Ani v anglicku nemajú povinne a mali decká okolo sestri rubeolu... Ale tu na Slovensku niesu také endémie ako na tom slávnom západe... Ja som odmietla tiež. Ako vôbec nemám chuť si komplikovať život nu z vakcíny... Veď my sme preboha nestretli ani kiahne ani 6.chorobu, čo tu všetci riešia .. Nieto ešte osypky 🤦‍♀️

poopsie
9. jan 2022

No a presne, keď spomínaš tých 12 rokov... Len rozhodnutie dákeho kancelárskeho čuníka na základe špinavých osadníkov 🤷‍♀️

akbara77
9. jan 2022

@mon1806 tak toto vypovedá o tvojej úrovni

akbara77
9. jan 2022

@poopsie s vy ste kde chodili do školy? Resp.malu ste biológiu? Dúfam, že Vás tu nikto neberie vážne. Mali by vám zobrať prístup na internet

anjelicek26
9. jan 2022

@poopsie tu nie su take epidemie, kedze rodicia deti ockuju. Takze sa spoliehas na inych, ze zaockuju a ty svoje teda nemusis...keby takto rozmyslali vsetci, mame tu vsetky choroby pekne nazad.
@mon1806 ak ste mali takyto priebeh, urcite ma vysoke protilatky, na to staci odber krvi (plati sa za to), to ti ako argumentacia na posunutie (nie odmietnutie) ockovania bude urcite stacit. Navyse sa stale daju zohnat od vyrobcu mono vakciny, len je to trochu zlozitejsie. Ak mate v karte zapisane, ze prekonal osypky po ockovani, urcite na to budu prihliadat. U nas bol problem s alergiou na vajecne bielko v MMR vakcine, preto dostal mono vakciny pod dozorom. Teda mimo toho vsetkeho ineho.

mon1806
autor
9. jan 2022

@anjelicek26 ja nevravím ze ho nechcem na to dat zaočkovať samozrejme chcem ale nie tak skoro

dadis
9. jan 2022

@mon1806 Tak potom naco sa pytas, ked vies vsetko najlepsie? Rob ako myslis, len aby si nebola prekvapena tymi osypkami, ze absolutne nemusis ani do osady...

poopsie
9. jan 2022

@anjelicek26 ja mam svoju dcéru zaočkovanu podľa starého očkovacieho kalendára.. Bohužiaľ deti od 2016 majú smolu 😉

poopsie
9. jan 2022

@akbara77 a čo akože nechápem na fungovaní imunity? 🤔

anjelicek26
9. jan 2022

@mon1806 tak to preber s lekarkou, vzhladom na vysoke protilatky vam to moze odlozit. Hlavne ak osypky uz protilatky ma, ta reakcia sa nema prakticky ako zopakovat, lebo tie vzorce protilatok uz ma, proste to podlaci. Nie som imunolog, ale nasa lekarka brala diagnozu syna velmi vazne a davala a dava pri ockovani na neho pozor. Prave ona trva na tom, ze dieta, ktore ma zlu reakciu na vakcniu by malo s vysokou pravdepodobnostou aj zlu reakciu na chorobu samotnu, pretoze imunitny system reaguje ako reaguje. Drzim palce.

petulda333
9. jan 2022

V 5.r je preockovanie mmr? Nie az v 11?

poopsie
9. jan 2022

@petulda333 no deti narodené od roku 2016 majú '' smolu '' tie do 2016 to všetky prežijú a tie po 2016 budú umierať...

petulda333
9. jan 2022

@poopsie bud rada,ze si nestretla. Moj syn mal aj kiahne aj 6.chorobu. a osypky mali cigani v osade a veselo roznasali po meste. Moje 2 kolegyne ich chytili

dadis
9. jan 2022

@petulda333 Aj v 5. aj v 11.

petulda333
9. jan 2022

@dadis
@poopsie syn je 2015 a ide teraz na preock9vanie ale nie mmr

mamamasama
9. jan 2022

@anjelicek26 už dlhšie ťa tu sledujem a tie tvoje názory. 😁 Si až extrémne protivná osoba, ktorá tu sedí pravdopodbne 24/7. Niet príspevku kde by si sa nezamontovala so svojimi "skúsenosťami". Evidentne si tu niečo kompenzuješ.

mon1806
autor
9. jan 2022

@dadis osypky sú v 14 mesiacoch a v 5 veku života v 11 už nie 🙄
V 11 je zaskrt tetanus čierny kašeľ a to isté aj v 6 roku

mamamasama
9. jan 2022

@mon1806 Na tvojom mieste by som nedala. Riaď sa intuíciou.

tanapeta
9. jan 2022

@mon1806 je aj v 10. roku. Ja som tú dávku odmietla

anjelicek26
9. jan 2022

@mamamasama vďaka, že tu sedis s mnou a sledujes príspevky😅