Odmietnutie - odloženie očkovania

katarina8639
8. dec 2020

Kocky, ktore ste neockovali deti - ake problemy ste mali prosim? Lekar mi povedal, ze ak syna nedam zaockovat, tak ma musi nahlasit na urad hygieny a potom ma predvolaju. Ze moje dieta ma pravo na ochranu zdravia , a ja mu v tom branim. Ja sa s tym nestotoznujem, ale o tom sa nechcem teraz vysvetlovat. Zaujima ma co vsetko prinasa neockovanie v realnom zivote. Alternativne, ak ste niektora riesili odlozenie ockovania - co vsetko to zarhna?

amelia000
8. dec 2020

@katarina8639 posli ho do zadku...mozes a nemusis dostat pokutu za vsetky ockovania spolu to je nieco okolo 330e to je vsetko..

zuzula507
8. dec 2020

@katarina8639 ano mali sme problem u 1 doktorky, stale chcela podpisovat ze sme odmietli, aj nas nahlasila lebo sme dostali predvolanie ani choroby dietala poriadne neriesila , no ockovanie ano stale a dookola ..nakoniec sme od nej odisli a bolo to to najlepsie rozhodnutie ..nova dr. na nas chvalabohu nevyvijala tlak povedala svoj nazor ze ked uz nemame to prve ockovanie uplne tak ze to uz by nechala tak ale aspon MMR by dala, no viac nas nepresviedcala. Teraz isla do dochodku a nastupila na miesto nej taka mlada. Sestricka nedavno volala ze treba ockovat na 5 rokov, no syn ma epi co som jej pripomenula..tak povedala dobre v poriadku

ukulela
8. dec 2020

@katarina8639 doktor si len plni svoju povinnost. ked neockujes,, mal by ta nahlasit, tam ti daju pokutu, ktora nie je nijako likvidacna. je na tvojom rzhodnuti ... diskutuje sa o tom, ci brat neockovane deti do skolok (statnych) a pod. takze to ta moze casom dobehnut ...

322sima123
7. feb 2021

@katarina8639 my sme nedali nic, mame uz 1,5 r a absolutne ziadne opletacky nemame. Zalezi aj od doktorky. Len som podpisala papier na hygienu a odvtedy nic.