Ahojte baby, chcela by som odmietnuť synovo očkovanie v 4.rokoch - mmr vakcína.
Na čo sa mám pripraviť?
Ďakujem za rady. Pekný deň.
na pokutu
Lekárke stačí oznámiť, že si sa rozhodla. Na jednej strane má síce dieťa právo na očkovanie, avšak ty máš povinnosť zabezpečiť jeho psychický aj fyzický vývoj a rozvoj. Pokiaľ sa ty ako zákonný zástupca rozhodneš, tak to bude podľa teba - povinnosť je viac ako právo a iba ty poznáš najviac detailne anamnézu dieťaťa, genetické predispozície a potenciálne kontraindikácie či iné dôvody, ktoré ťa k tomuto rozhodnutiu viedli.
Nikto ti nevie predpovedať reakciu lekárky (niektoré majú rešpektujúci prístup, iné používajú rôzne formy nátlaku - slovne alebo aj s vizualizáciami, niektoré sa neštítia aj ohýbať fakty a šíriť polopravdy či dokonca klamstvá).
Ďalší postup je individuálny v závislosti od zaradenie pod konkrétny RÚVZ - niektoré neriešia, niektoré predvolajú na konzultáciu a snažia sa presvedčiť, niektoré pošlú pokutu.
Priprav sa, že keď raz dostane tieto choroby tak budete mať oči pre plač. Pravdaže ak nemá tvoje dieťa voči tomuto očkovaniu zdravotné dôvody. Vtom prípade by som sa modlila aby prišlo v živote do kontaktu len s ľuďmi ktorí sú očkovaní .
@kamatopo poviem ti len tolko cela skolka mala kiahne komplet sa prestriedali vsetky deti a veru velmi skarede kiahne u 80% deti a vies co? Moje neockovane deti ich nedostali.. narocky chodili do skolky a nic. A to mi sveto svete tvrdila detska lekarka ze si budem vlasy trhat ked im nedam pichnut tu vakcinu za ktoru sa este aj doplaca a dovlecu zo skolky kiahne..Takze az taku pravdu nemas ako tvrdis.. moje niesu ockovane kvoli odporucaniu kamaratky lekarky ktora napr cestuje so svojou rodinou a neockovanou dcerou po celom svete aj 3x do roka su v afrike na spoznavackach medzi domacimi a nie v hoteloch a turistickych castiach takze podla teba chce zabit svoje dieta ze.
@cessy01 ja sa nehadan a kľudne mi tu vymenuj aj X známych lekáriek. Kiahne a osýpky sú veľký rozdiel. Ja ti tvoje presvedčenie neberiem a ani nevyvraciam . Ja som dala môj názor na danú otázku autorky a je mi suma fuk ako si kto čo spraví. Aj ja mám x známych doktoriek s opačným názorom. A láskavo mi tu nevkladaj do môjho komentara bludy o tom koho kto chce zabiť🤦🤦🤦
Ja tiez rpzmyslam ci pokracovat v ockovaniach nasmu synovi sa vyvoj vratil spat prestal chytat do prstekov neskoro behat mal skoro 2 roky boli sme na lieceni a dost deti po ockovaniach su aj na vozickoch deti co predtym behali skakali santili tiez rozmyslam ze s tym skoncim no nasa dr. Ta je hrozne za ockovania a kamaratke aj ortoped potvrdil ze to mali z ockovania a ze ano moze byt z toho vselico len nikto vam pravdu nepovie je to smutne
@37373 to zavisi od lekarky, niektora ta moze nahlasit, a zaatis pokutu,ina ti da len podpisat nejaky papier aby bola kryta ona sama