Odmietnutie očkovania v 4. rokoch

37373
28. sep 2022

Ahojte baby, chcela by som odmietnuť synovo očkovanie v 4.rokoch - mmr vakcína.
Na čo sa mám pripraviť?
Ďakujem za rady. Pekný deň.

ludinka
28. sep 2022

@37373 to zavisi od lekarky, niektora ta moze nahlasit, a zaatis pokutu,ina ti da len podpisat nejaky papier aby bola kryta ona sama

mogaa
28. sep 2022

na pokutu

kaeludhej
28. sep 2022

@37373 nemusia dostať pokutu, ja som nedostala nikdy. Záleží, ako sa stavia k tomu lekár. Ja som dopredu hľadala lekárku ktorá rešpektuje tieto rozhodnutia a podľa toho som k nej prihlásila dieťa

tanyan
28. sep 2022

Lekárke stačí oznámiť, že si sa rozhodla. Na jednej strane má síce dieťa právo na očkovanie, avšak ty máš povinnosť zabezpečiť jeho psychický aj fyzický vývoj a rozvoj. Pokiaľ sa ty ako zákonný zástupca rozhodneš, tak to bude podľa teba - povinnosť je viac ako právo a iba ty poznáš najviac detailne anamnézu dieťaťa, genetické predispozície a potenciálne kontraindikácie či iné dôvody, ktoré ťa k tomuto rozhodnutiu viedli.
Nikto ti nevie predpovedať reakciu lekárky (niektoré majú rešpektujúci prístup, iné používajú rôzne formy nátlaku - slovne alebo aj s vizualizáciami, niektoré sa neštítia aj ohýbať fakty a šíriť polopravdy či dokonca klamstvá).
Ďalší postup je individuálny v závislosti od zaradenie pod konkrétny RÚVZ - niektoré neriešia, niektoré predvolajú na konzultáciu a snažia sa presvedčiť, niektoré pošlú pokutu.

kamatopo
28. sep 2022

Priprav sa, že keď raz dostane tieto choroby tak budete mať oči pre plač. Pravdaže ak nemá tvoje dieťa voči tomuto očkovaniu zdravotné dôvody. Vtom prípade by som sa modlila aby prišlo v živote do kontaktu len s ľuďmi ktorí sú očkovaní .

cessy01
28. sep 2022

@37373 mozno na nic nasa lekarka neriesi ze moje deti neockuje. Zalezi od lekara. Ked ti bude robit sceny uhraj to ze si to este premyslis a preloz si kartu k takej co akceptuje aj neockovanych pacientov

cessy01
28. sep 2022

@kamatopo poviem ti len tolko cela skolka mala kiahne komplet sa prestriedali vsetky deti a veru velmi skarede kiahne u 80% deti a vies co? Moje neockovane deti ich nedostali.. narocky chodili do skolky a nic. A to mi sveto svete tvrdila detska lekarka ze si budem vlasy trhat ked im nedam pichnut tu vakcinu za ktoru sa este aj doplaca a dovlecu zo skolky kiahne..Takze az taku pravdu nemas ako tvrdis.. moje niesu ockovane kvoli odporucaniu kamaratky lekarky ktora napr cestuje so svojou rodinou a neockovanou dcerou po celom svete aj 3x do roka su v afrike na spoznavackach medzi domacimi a nie v hoteloch a turistickych castiach takze podla teba chce zabit svoje dieta ze.

kamatopo
28. sep 2022

@cessy01 ja sa nehadan a kľudne mi tu vymenuj aj X známych lekáriek. Kiahne a osýpky sú veľký rozdiel. Ja ti tvoje presvedčenie neberiem a ani nevyvraciam . Ja som dala môj názor na danú otázku autorky a je mi suma fuk ako si kto čo spraví. Aj ja mám x známych doktoriek s opačným názorom. A láskavo mi tu nevkladaj do môjho komentara bludy o tom koho kto chce zabiť🤦🤦🤦

mimi16
29. sep 2022

@37373 a predošlé očkovanie ste absolvovali?

37373
autor
3. okt 2022

@mimi16 áno, predošlé má všetky.
Ďakujem kočky za reakcie.

mon1806
15. okt 2022

@37373 ako ste pochodili u lekárky ? Môj má 6 rokov a nie je preockovani na MMR a ani sa nechystam teraz ho čaká tetanus ale MMR odmietam

37373
autor
16. okt 2022

@mon1806 Dobre, sestrička mi dala len podpísať papiere. Inak som sa ich pýtala aj jej a doktorky. Povedali, ze ich deti zaočkovane síce sú, ale vedľajšie účinky samozrejme mať môj syn môže. Boli profesionálne, milé a nijako ma neprehovarali.

myrra81
3. dec 2022

@37373 dobre ste spravili, vsak MMR sa donedavna v 4 rokoch neockovala, to je novinka

ereska
3. jan 2023

Ja tiez rpzmyslam ci pokracovat v ockovaniach nasmu synovi sa vyvoj vratil spat prestal chytat do prstekov neskoro behat mal skoro 2 roky boli sme na lieceni a dost deti po ockovaniach su aj na vozickoch deti co predtym behali skakali santili tiez rozmyslam ze s tym skoncim no nasa dr. Ta je hrozne za ockovania a kamaratke aj ortoped potvrdil ze to mali z ockovania a ze ano moze byt z toho vselico len nikto vam pravdu nepovie je to smutne

myrra81
3. jan 2023

@ereska odmietni nech si doktorka melie co chce, klapky na usi a stoj si za svojim dietatkom, zbytocne argumentovat, proste si sa rozhodla dalej neockovat….po tom cim ste si presli by som to znova neriskovala, cim viac ockovania tym vacsia toxicka zataz….bud silna

ereska
4. jan 2023

@myrra81 dakujem

julyana89
14. feb 2024

@37373 ako ste dopadli?syn má 3 roky ,dcéra 2. Ak by som vedela skôr informácie ktoré viem teraz tak by som nedala očkovať vôbec. Ani k vitamin. Ďalšie očkovania už deťom dávať nebudem. Ako ste dopadli vy?odmietli ste?aby som vedela načo sa mám pripraviť

ludinka
15. feb 2024

@julyana89 to zavisi od pediatricky, nasa s tym nema problem, berie to ako nase pravo rozhodnutia, aj ked samozrejme ona ockovanie doporucuje