Odmietnutie očkovania

sonickaopicka
18. okt 2012

Ahojte zienky,
mozno hlupa otazka...neveidela som to tu preberat...len by som chcela vediet ci mate niektora skusenost s tym ak by ste odmietla dat akokolvek ockovat svoje dieta
dakujem 😉

martina1703
18. okt 2012

@sonickaopicka ahoj chod na temu Nesuhlas s povinnym ockovanim tam ti poradia ostatni co s tym maju skusenosti.

soldi
18. okt 2012

@sonickaopicka odmietla som vsetko, napisala lekarke do karty, nieze odmietam ockovat, ale ze odmietam konkretne vakciny. a to bolo cele 🙂

liz_lemon
18. okt 2012

@sonickaopicka je za to pokuta 331 EUR

alikaa
19. okt 2012

@sonickaopicka my sme odmietli MMR vakcinu, nasa dr. s tym problem nemala, nechcela od nas ziaden podpis, ani nas nikde nenahlasovala. Ak sa ti nechce riesit opletacky s RUVZ, tak si najdi dr., ktora nenahlasuje odmietacov a budes mat pokoj 🙂 Pripadne sa v teme Nesuhlas s povinnym ockovanim popytaj ludi, nech ti nejaku/ho dr. poradia.

mayik
19. okt 2012

Ono problem nie je ani tak s tym ze to odmietnes, ai s tou pokutou, len potom je problem dieta umiestnit do skolky, bez ockovacieho preukazu nechcu brat nikde... moja susedka s tym ma teraz obrovsky problem.

molka
19. okt 2012

@mayik záleží od škôlky, u nás ich to nezaujíma.

mayik
19. okt 2012

@molka ta susedka ma problem v kosiciach. ide o to ze jej 4 rocne dietatko nechcu zobrat nikde do statneho zariadenia takze museli riesit sukromnu a to je financne narocne... mi jej bolo luto lebo peniazkov nemaju na rozhadzovanie, ako kazda maminka co je 4 roky na materskej...ved to pozname 🙂 Iba som chcela upozornit ze to ma aj ine dopady ako bolo hore uvedene.

alikaa
20. okt 2012

@mayik ziaden zakon neprikazuje skolkam zistovat, ci je dieta ockovane alebo nie, zaroven pediater porusuje zakon o ochrane osobnych udajov, ak tieto informacie napise na prihlasku do skolky. V nasom okoli to tiez skolky vobec nezaujima, aj keby dr. napisala, ze dieta nie je ockovane, tak je ta informacia pre nich bezcenna. Nech si kamoska najde inu pediatricku, lebo naozaj nema pravo nic o ockovani pisat do prihlasky do skolky.