Ahojte maminy, je tu prosím niekto, kto odmietol len MMR očkovanie a ostatné nie? Ja som malému dala prvé aj druhé bez problémov, teraz sa chystáme na tretie, znášal ich super len s 1-dňovou zvýšenou teplotkou, ale MMR očkovanie by som chcela odmietnuť. Neviem sa proste stotožniť s tým, nech sa snažím ako sa snažím, dať mu pichnúť naraz 3 vírusy. Máte s tým niekto skúsenosť, prosím, že či hrozí naozaj nejaká pokuta alebo tým len strašia? Ďakujem...
No ja sa tiež obávam ako bude naša Dr. reagovať. Je to už staršia pani, tak si myslím, že moc pozitívne to nevezme a bude ma prehovárať. Keby to aspoň pichali oddelene, ako napr. v UK, že každý ten vírus pichnú zvlášť a s časovým odstupom, tak by som nemala problém, ale toto mi príde na tak malé telíčko ako "zabijak" dať mu naraz do tela 3 vírusy. :(
@vlafoj ahoj, myslim, ze je uplne jedno, ci ockuju 3 zive vakciny v jednej alebo by boli rozdelene jednotlivo s urcitym casovym odstupom. Tie pridavne latky, ktore su nebezpecne, sa aj tak do telicka dostanu. Je to svinstvo.... Pri vyrobe MMR vakciny dokonca pouzivaju tzv. Hela bunky. Precitaj si o tom na nete.
My sme odmietli MMR pred 3 rokmi, zatial nam pokuta neprisla. U nas bola najhorsia 3. davka, prve dve tiez len 1 den teplota. ☹ Nasa doktorka to dost tazko nesie, teda skor to, ze mensi je neockovany, ale zatial sme nezmenili.
@vlafoj Ahoj, my sme nedali očkovať vôbec - teda mladšiu dcérku, syn má základné očkovania - nemá už preočkovanie v 5.roku. Nechápem prečo sa bojíš reakcie nejakej cudzej osoby - teda lekárky. Je to tvoja vec a tvoje rozhodnutie - bodka-neriešim. Pokutu sme dostali - bola som na "pokeci" na RUVZ, povedali mi akého "priestupku" som sa akože dopustila, oznámili výšku blokovej pokuty, spísali zápisnicu - medzitým sme sa dobre porozprávali - zaplatila som blokovú pokutu - za obe deti 25Eur a išli sme domov - žiadna katastrofa a ani žiadne "bu-bu-bu".....A inak tebe vadí, že MMRkou sa očkujú 3 choroby - a tie vakcíny, ktoré si už dala svojmu dieťaťu tam ti nevadilo, že v jednej dávke je ešte viac zložiek proti viacerým chorobám?
Tie predošlé vakcíny sa mi nezdali až také nebezpečné kvôli tomu, že tam neboli živé vírusy. A priznám sa, že zo začiatku som to nejak bližšie neštudovala, ani príbalový leták, až teraz keď som počula, čo sa po MMR očkovaní stalo kamoškinmu synovi, že celý zmodral a boli týždeň v nemocnici. Pokuty sa obávam, lebo som slobodná mama a peniaze nazvyš veru nemám. :(
@vlafoj Tak ja ťa chápem - ale poviem ti na rovinu - radšej zaplatím pokutu ako dám svoje dieťa očkovať. 😉 U nás to bolo tých 25 Eur - za obe deti t.j. za 1 očkovanie 5,- Eur - to nie je také hrozné....A ak by ti dali viac určite sa dá dohodnúť splátkový kalendár - ak si v situácii v akej si....určite to stojí za zdravie našich detí....Držím prsty.😉
Zaujimavy zostrih
@gora8 kde by som.mohla najst clanok spajajuci mmr a hela bunky? Viem cosu hela bunky, snazim sa o mmr vakcine si co najviacprecitat. Dopredu dakujem
@vlafoj ahoj, my sme odmietli 3 hexu a potom aj MMR. no a unas to malo za nasledok , ze sme museli menit lekara, ale inac ok. nova lekarka to akceptovala, nic nikam nenahlasovala a pokutu sme nedostali. ta druha by to bola riesila, ale nakolko sme u nej boli prvy, co jej odmietli, tak si s tym nevedela poradit, vyhrazala sa, a pod. ked sme povedali ze zmenime lekara, neverila, ze niekoho najdeme.... a nakoniec jej asi odlahlo, ked sme od nej odisli. a nam tak isto.