ahojte dnes mali malu ockovat mmr vakcinou no nedali sme a tak mame prist rano podpisat papiere ktore dr posle na urad ,,,ale citam tu ze nemam nic podpisovat mate skusenost prosim ?
@kbeata ano dnes sme ju odmietli a mam prist rano ze dnes pripravi ten formular na urad a mam ho podpisat rano takze nemam to podpisovat hej dakujem
@lilianka24 mne dala podpísať v karte, že som odmietla MMR vakcínu... neriešim, podpísala som, nech si stým robí čo chce...
@chovancova27 no o karte nepadlo ani slovo len daki formular vkuse riesil a ze sa musi na to pripravit a zajtra to popiseme na urad abi to mohol odoslat nech mne je to jedno nedam nedam nedam
@lilianka24 dobre si to precitaj,alebo zober pripadne domov 😉
ja som sice neockovala nic,mna po roku iba predvolali na hygienu a dali pokutu
u doktorky som iba podpisala,co ona rukou napisala asi dvoma vetami, 😉 ze ma poucila o rizikach,zrejme preto aby bola kryta,nie som nejaky hadavy typ 😉 ,tak spokojnost bola na oboch stranach,to bolo pred dvomi rokmi v ba,neviem ako to funguje u vas...
@kbeata a aka pokuta kolko si platila :(
no ja som nedala nic teda hexa 33 euro+prevenar 33+mmr 33 +sud.trovy 16 euro 😒 ,ale na splatky,co ma potesilo
@lilianka24 Zdravim vospolok 🙂 na uvod by som pridal postup , ako odmietnut povinne ockovanie. je to postup kt. preferujem ja , su aj ine ..predpokladam ,ze casom pribudnu aj tie. je velmi jednoduchy , v podstate staci nepodpisat INFORMOVANY SUHLAS s ockovanim. neexistuje ziaden zakon ktory by vas zavazoval nieco take podpisat. podpis musi byt vase slobodne rozhodnutie, ktore obsahuje dve volby suhlas s podpisom a nesuhlas - nepritomnost vasho podpisu. 1) verbalne odmietnite podanie konkretnej ockovacej latky. - lekarovi navrhnite, aby do karty napisal "ockovanie vakcinou XYZ sa neuskutocnilo . diagnoza Z28.2" peciatka/podpis LEKARA. neodporucam nic podpisovat. ani do karty, ani ziadne papiere , vyhlasenie ..proste nic. opat , ziaden zakon vas k ziadnemu podpisovaniu nezavazuje ! tak to nerobte. vsetko co podpisete bude pouzite proti vam neskor. 2) lekarovi nemusite nijako argumentovat ani vysvetlovat vase rozhodnutie, je to len vase rozhodnutie a nikoho do toho nic. ani lekara, ani nikoho , je to vase dieta. 3) lekar vas protizakonne nahlasi (na 99% (inak nemusel by to robit ak by nechcel)) ..pojdete na RUVZ kde zrejme dostanete pokutu. suhrnna pokuta je od 0 do 320e . zalezi hlavne od okresu. niekde nepokutuju vobec , nikde idu na "maximum". 4) na pojednavani nemusite argumentovat vobec nijako (v podstate) vase argumenty aj tak nebudu nikoho nebudu zaujimat a pokuta bude stanovena pred tym nez pridete. toto samozrejme velmi zalezi od ludi v komisii. niekde su mili a chapavi , inde velmi neprijemni a arogantni . odporucam nepodpisovat zapisnicu ..kedze opat. nemusite. tak to nerobte . tolko na zaciatok 🙂.............................TO som skopirovala
@kbeata ale hexa je 3 krat to si za kazdu 33 ci za vsetki tri davki dokopi 33?
@lilianka24 ano za 3 hexy 33 euro,3 prev.33 euro,1 mmr 33 euro
no kebi mne dali len za mmr 33 bolo bi fajn ale vraj mozu dat az 300
@lilianka24 zavolaj lekarke, ze si chces najprv prestudovat viac info a az potom sa rozhodnes a podpises, mas na to plne pravo. Nie je dobre podpisovat, ked nemas prehlad co a ako, mozes si tym aj prihorsit. Najprv si pozistuj, daj si na to kludne 2-3 tyzdne, alebo aj viac ak potrebujes, az ked si budes ista ze vies, co ta caka a ako postupovat, potom sa rozhodni ci pojdes za lekarkou, tam si precitaj co napisala a podla svojich vedomosti uz usudis, ci sa ti to oplati podpisovat, alebo nie.
@cawes ok suhlasim s tebou viem ale na klavesnici mi nejde totiz ipsilon lebo mi ho mala tak zatlacila ze nefunguje niesom pi,a viem kde patri tvrde ci mekke ííííííííííííííííííííííí
@cawes ja sa len musim zastat lilianky24 ze aj ja vacsinou na nete ked pisem hocikde s hocikym,vobec nerozmyslam ako pisem,prosto pis ako pocujes dakedy :D a to neznamena ze vobec neovladam gramatiku,takze si myslim ze ona je podobny pripad,vsimla som si ze Y vobec ani raz nepouzila,asi automaticky dava vsade i :P mne to vobec nevadi,nech si kazdy pise ako chce,hlavne ze rozumiem :P
a teraz k veci,podla mna nepodpisuj..urcite tam bude napisane ze odmietas ockovat..ale ty neodmietas ockovat,ale odmietas konkretnu ockovaciu vakcinu...ja som doniesla vlastny informovany nesuhlas...
no uz ma aj predbehla a vysvetlila to 🙂
mne zas starsi syn prehadzuje pc do anglictiny,a normalne som nevedela stlacit zavinac 😒 ,tak som sa trapila 😀
@cawes nechapem co riesis, ty mas tiez v kazdej jednej vete niekolko chyb a nikto sa nestazuje,tak chod rypat niekde inde
@lilianka24 neviem ako je to s podpisom,ale suseda nedavno odmietla dat syna zaockovat a museli zacvakat 300€ za kazdeho rodica. nechapem preco za kazdeho,ale tak mi to bolo vysvetlene.
@lilianka24 a preco to nechces podpisat?Ja to nechapem.Deti si dat ockovat nechcete,beries na seba riziko,ale vzi sa aj do koze lekarky"ked Ti dieta ochorie na jednu z tychto chorob,este pani lekarka bude v spravach,pretoze zanedbala lekarsku starostlivost?A ked sa bude chciet preukazat,ze Ty si odmietla ockovanie,nebude sa mat cim?
Ked odmietas ockovat tak to podpis ze odmietas,alebo prines vlastne vyhlasenie.
@cawes ja sa nehanbim je mi jedno co riešis ja tu riešim ockovanie nie trapne ičko ..
@lilianka24 nemusis podpisovat nic,ale aby si vedela tak ty neodmietas ockovanie,ale odmietas pichnut tu konkretnu vakcinu mmr-ku
p.doktorka ta zrejme nahlasi na hygienu 😉