Odmietli sme očkovanie a ráno ideme podpísať formulár

lilianka24
15. jan 2013

ahojte dnes mali malu ockovat mmr vakcinou no nedali sme a tak mame prist rano podpisat papiere ktore dr posle na urad ,,,ale citam tu ze nemam nic podpisovat mate skusenost prosim ?

kbeata
15. jan 2013

@lilianka24 nemusis podpisovat nic,ale aby si vedela tak ty neodmietas ockovanie,ale odmietas pichnut tu konkretnu vakcinu mmr-ku
p.doktorka ta zrejme nahlasi na hygienu 😉

lilianka24
autor
15. jan 2013

@kbeata ano dnes sme ju odmietli a mam prist rano ze dnes pripravi ten formular na urad a mam ho podpisat rano takze nemam to podpisovat hej dakujem

chovancova27
15. jan 2013

@lilianka24 mne dala podpísať v karte, že som odmietla MMR vakcínu... neriešim, podpísala som, nech si stým robí čo chce...

lilianka24
autor
15. jan 2013

@chovancova27 no o karte nepadlo ani slovo len daki formular vkuse riesil a ze sa musi na to pripravit a zajtra to popiseme na urad abi to mohol odoslat nech mne je to jedno nedam nedam nedam

kbeata
15. jan 2013

@lilianka24 dobre si to precitaj,alebo zober pripadne domov 😉
ja som sice neockovala nic,mna po roku iba predvolali na hygienu a dali pokutu
u doktorky som iba podpisala,co ona rukou napisala asi dvoma vetami, 😉 ze ma poucila o rizikach,zrejme preto aby bola kryta,nie som nejaky hadavy typ 😉 ,tak spokojnost bola na oboch stranach,to bolo pred dvomi rokmi v ba,neviem ako to funguje u vas...

lilianka24
autor
15. jan 2013

@kbeata a aka pokuta kolko si platila :(

kbeata
15. jan 2013

no ja som nedala nic teda hexa 33 euro+prevenar 33+mmr 33 +sud.trovy 16 euro 😒 ,ale na splatky,co ma potesilo

kbeata
15. jan 2013

@lilianka24 Zdravim vospolok 🙂 na uvod by som pridal postup , ako odmietnut povinne ockovanie. je to postup kt. preferujem ja , su aj ine ..predpokladam ,ze casom pribudnu aj tie. je velmi jednoduchy , v podstate staci nepodpisat INFORMOVANY SUHLAS s ockovanim. neexistuje ziaden zakon ktory by vas zavazoval nieco take podpisat. podpis musi byt vase slobodne rozhodnutie, ktore obsahuje dve volby suhlas s podpisom a nesuhlas - nepritomnost vasho podpisu. 1) verbalne odmietnite podanie konkretnej ockovacej latky. - lekarovi navrhnite, aby do karty napisal "ockovanie vakcinou XYZ sa neuskutocnilo . diagnoza Z28.2" peciatka/podpis LEKARA. neodporucam nic podpisovat. ani do karty, ani ziadne papiere , vyhlasenie ..proste nic. opat , ziaden zakon vas k ziadnemu podpisovaniu nezavazuje ! tak to nerobte. vsetko co podpisete bude pouzite proti vam neskor. 2) lekarovi nemusite nijako argumentovat ani vysvetlovat vase rozhodnutie, je to len vase rozhodnutie a nikoho do toho nic. ani lekara, ani nikoho , je to vase dieta. 3) lekar vas protizakonne nahlasi (na 99% (inak nemusel by to robit ak by nechcel)) ..pojdete na RUVZ kde zrejme dostanete pokutu. suhrnna pokuta je od 0 do 320e . zalezi hlavne od okresu. niekde nepokutuju vobec , nikde idu na "maximum". 4) na pojednavani nemusite argumentovat vobec nijako (v podstate) vase argumenty aj tak nebudu nikoho nebudu zaujimat a pokuta bude stanovena pred tym nez pridete. toto samozrejme velmi zalezi od ludi v komisii. niekde su mili a chapavi , inde velmi neprijemni a arogantni . odporucam nepodpisovat zapisnicu ..kedze opat. nemusite. tak to nerobte . tolko na zaciatok 🙂.............................TO som skopirovala

lilianka24
autor
15. jan 2013

@kbeata ale hexa je 3 krat to si za kazdu 33 ci za vsetki tri davki dokopi 33?

kbeata
15. jan 2013

@lilianka24 ano za 3 hexy 33 euro,3 prev.33 euro,1 mmr 33 euro

lilianka24
autor
15. jan 2013

no kebi mne dali len za mmr 33 bolo bi fajn ale vraj mozu dat az 300

quaxi
15. jan 2013

@lilianka24 zavolaj lekarke, ze si chces najprv prestudovat viac info a az potom sa rozhodnes a podpises, mas na to plne pravo. Nie je dobre podpisovat, ked nemas prehlad co a ako, mozes si tym aj prihorsit. Najprv si pozistuj, daj si na to kludne 2-3 tyzdne, alebo aj viac ak potrebujes, az ked si budes ista ze vies, co ta caka a ako postupovat, potom sa rozhodni ci pojdes za lekarkou, tam si precitaj co napisala a podla svojich vedomosti uz usudis, ci sa ti to oplati podpisovat, alebo nie.

cawes
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mikymiky
15. jan 2013

@cawes no ked sa tam prave nevyskytuje ypsilon, tak to ma nahodou dobre 🙂

cawes
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cawes
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilianka24
autor
15. jan 2013

@cawes ok suhlasim s tebou viem ale na klavesnici mi nejde totiz ipsilon lebo mi ho mala tak zatlacila ze nefunguje niesom pi,a viem kde patri tvrde ci mekke ííííííííííííííííííííííí

mirka_aa
15. jan 2013

@cawes ja sa len musim zastat lilianky24 ze aj ja vacsinou na nete ked pisem hocikde s hocikym,vobec nerozmyslam ako pisem,prosto pis ako pocujes dakedy :D a to neznamena ze vobec neovladam gramatiku,takze si myslim ze ona je podobny pripad,vsimla som si ze Y vobec ani raz nepouzila,asi automaticky dava vsade i :P mne to vobec nevadi,nech si kazdy pise ako chce,hlavne ze rozumiem :P
a teraz k veci,podla mna nepodpisuj..urcite tam bude napisane ze odmietas ockovat..ale ty neodmietas ockovat,ale odmietas konkretnu ockovaciu vakcinu...ja som doniesla vlastny informovany nesuhlas...

mirka_aa
15. jan 2013

no uz ma aj predbehla a vysvetlila to 🙂

kbeata
15. jan 2013

mne zas starsi syn prehadzuje pc do anglictiny,a normalne som nevedela stlacit zavinac 😒 ,tak som sa trapila 😀

cawes
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
abbie
15. jan 2013

@cawes ries podstatu otazky a nie gramatiku!

cawes
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
abbie
15. jan 2013

@cawes 😀 odbocujes od povodnej temy, ale neva, pravidla forumu si nastuduj

cawes
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
p4
15. jan 2013

@cawes nechapem co riesis, ty mas tiez v kazdej jednej vete niekolko chyb a nikto sa nestazuje,tak chod rypat niekde inde

@lilianka24 neviem ako je to s podpisom,ale suseda nedavno odmietla dat syna zaockovat a museli zacvakat 300€ za kazdeho rodica. nechapem preco za kazdeho,ale tak mi to bolo vysvetlene.

trish31
15. jan 2013

@lilianka24 a preco to nechces podpisat?Ja to nechapem.Deti si dat ockovat nechcete,beries na seba riziko,ale vzi sa aj do koze lekarky"ked Ti dieta ochorie na jednu z tychto chorob,este pani lekarka bude v spravach,pretoze zanedbala lekarsku starostlivost?A ked sa bude chciet preukazat,ze Ty si odmietla ockovanie,nebude sa mat cim?

Ked odmietas ockovat tak to podpis ze odmietas,alebo prines vlastne vyhlasenie.

cawes
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilianka24
autor
16. jan 2013

@cawes ja sa nehanbim je mi jedno co riešis ja tu riešim ockovanie nie trapne ičko ..

sante81
16. jan 2013

@cawes ked nevies napísat k téme, tak sa radsej ani nevyjadruj, také typy ako ty, len rypat mám tu na konovi najradsej.