Vcera nas mali ockovat no my s manzelon sme omietli a tak nam napisala do karty papier ze rodicia odmietli povinne ockovanie. Dala nam ho podpisat spravili sme dobre; povedala aj to ze nas bude musiet nahlasit na uraf a ze oni si nas potom predvolaju a budeme musoet vysvetlit preco sme nasu 3mrsacnu dcerku nedali ockovat.... Mam sa obavat aj niecoho horsieho? Mate skusenost? Dakujem
Ona nieje zaockovana proti nicomu... nikdy ju este neockovali a ani ju nedam, pretoze aa bojim aby sa nieco nestalo... Ono o ockovani si treba hodne precitat, dat tomu cas.na rozmyslenie a nebrat to ako samozrejmost... Ja som to studovala od 4 mesiaca tehotnosti.... 🙂
ahoj.mozete dostat pokutu do 300 eur,ale to zalezi od uradu,ci vas vyzve,ak vas vobec vyzve aby ste to vysvetlovali a povedali dovody.a ak zvazia ze mate dobre argumenty(aj ked je to smiesne ze nejaka teta alebo ujo rozhodnu ci su vase argumenty "dobre"),tak sa da pokuta aj odpustit...ale naozaj je to rozne. 🙂
musím sa pridať......neda mi sa neopýtať:čo potom ak sa niečo malinkej stane?zaujmave je to,že proti chrípke dava kopec mamičiek zaočkovať svoje ratolesti,alebo proti rotavírusom,kiahne......to sú bežne veci.ale čo take čo je fakt treba?pozrite sa na africke štáty......kolko detičiek tam zomiera na take choroby čo sú unas "POVINNE".OčKOVANE?ja neodsudzujem nikoho,je to každeho osobna vec.to je len môj pohlad na vec.mam 4detičky a každe mam očkovane.Treba sa zamyslieť nad tým čo potom......?prečo by malo malinke babo trpieť za to,že sa chceme vyrovnať západným krajinam....lebo tam to neni povinne,tak prečo tu?asi tolko len môj nazor.ja viem nie je to nič moc,a asi toto si nechcela počuť.ale všetko ma svoje za aj proti....a ako som to už napísala je to každeho osobna vec.
@maminka30 Urcite vsetci co neockuju zvazovali aj to, ake velke je riziko nakazit sa tou ktorou chorobu. Takze si to urcite nastudovali, zvazili a rozhodli sa. Neber to tak, ze kto sa rozhodne neockovat, tak ten ignoruje riziko, pretoze riziko je vzdy. Ale bola by si vazne velmi prekvapena ako su realne rozsirene tie choroby, ktorymi nas strasia ....
My sme tiez odmietli povinne ockovanie, bola som na priestupkovom konani a daju nam pokutu 330 eur, teda pokial si to do decembra nerozmyslime :o)
@saska2208 ahoj toto by aj mna velmi zaujímalo,,vraj ekdysi bola za to pokuta ale ,,splietali aj niečo take že povinne očkovania už niesu povinne takže myslím že by z toho nemal vzniknut nič horšie 😉 ,,mali ste niaky važny dovod rečo ste odmietli?ja soms a nad tým zamyšlala tiež ale moju som dala očkovat aj ked niekedy mi v hlave plava červík pochybnosti či naozaj robím dobre pre jej zdravie ☹ ,,a na tbc v nemocke ste dali očkovat?