http://www.sukl.sk/buxus/docs/Inspekcia/Postreg...
Stahuju ich z trhu, kym nebude nova seria, odmietla by som ockovat, prva trieda ohrozenia je ohrozenie na zivote!
@anjelicek26 no parada,dik za info lebo mali sme ist na 3 davku...
my ideme na 3 dávku zajtra, ale máme soplíky takže aj tak by som očkovanie stopla, ale dík za info
@karin1234 - pokial nepovedia, cim to bolo kontaminovane, su to len spekulacie :( Ale prva trieda je pre mna riziko umrtia po ockovani :(
moon1979 rozhodnutie som si preistotu vytlačila a keď ma neupozorní tak jej to tam pekne ukážem
@anjelicek26 Ja už sa toho očkovania dosť bojim, moj syn keď mal 2mesiace tak mal apnoe a ležali sme v nemocnici, vtedy sme nemali doma este ani monitor dychu, ešteže som ho včas našla a že bola doma moja mama,že sme ho rozdychali. pričina ťažko hladá, povedali že to môže byť z refluxu, bolo aj veľmi horuco a sparno. ale ja už ani tym očkovaniam veľmi neverim.
@karin1234 - nas mal po prvej hexe 40-ky horucky 2 dni :( LEN VRESTAL. Ale toto nie je tema, ci ockovat, neockovat, ale proste toto je riziko pre zdravie deti, ked je ta vakcina kontaminovana, je to proste NEBEZPECNE :(
@anjelicek26 áno viem, že to nie je tema určena. dakujem, že si založila tuto temu.
treba dufat , ze tie predosle neboli infikovane ale to uz asi nezistime ☹ ☹ ☹ ☹ treba verit ze neboli ja verim my sme mali hexu poslednu pred mesiacom a dalsiu az za 2-3 mesiace
Nedostatok: " Počas kontroly kvality bola zistená potenciálna mikrobiálna kontaminácia
výrobného prostredia, samotné produkty nie sú mikrobiálne kontaminované."
tam ale píšu, že bolo kontaminované výrobné prostredie a nie produkt.
ktohovie, na ako staré vakcíny dozadu to platí.
pre nás je už neskoro 😖
malá má 3 roky a 4 mesiace.
a bohužiaľ, očkovaniu - problematike, som sa začala venovať dosť neskoro pre nás 😒
@macamac no pisu ze samotna vakcina nie je kontaminovana,ale potom naco davaju urgenciu č.1-teda okamzite stiahnutia a ohrozenie na zivote-to je č.1.
ved stacilo dat dvojku,alebo trojku urgenciu.
No oni dali ten najvyssi stupen ohrozenia-dako mi to nesedi , ze vakcina je super,len prostredie bolo kontaminovana a ze je toto vlastne len prevencia.
ja to jasne, ze len moj pocit,ale..... 🙄 proste neverim.
@anjelicek26 Preboha !!!Nieco mi hovorila ,ze nemame ist na 3 davku a v den ked som mala ist zacala mala soplit ...potom uz bola ok tak nas doktorka zase volala v ten den dostala starsia kiahne ,takze zase sme nesli ...teraz sme mali ist na 3 davku ,ale nieco mi vnutorne hovorilo ,ze nie nie nie ....Az ma zamrazilo !!!
@lilysk - mladsia kiahne nedostala? Uz je 21 dni po? Ak mala kiahne, pol roka potom sa tak ci tak nesmie ockovat, lebo imunita je na bode mrazu. Drzim palce kazdopadne, urcite to odlozte, kym budu nove sarze.
ja som si to uz vytlacila a zajtra si to overim u lekarky ci sme ju nedostali pred mesiacom boli sme ockovany 11.9. dufam ze nie ☹ ☹ ☹ ☹
@andrejka1974 - no ved to :( Uz takto je ockovanie vzdy trocha riziko, ako ten maly cloviecik zareaguje a oni si este nedavaju pozor pri vyrobe :(
@anjelicek26 moja reagovala na vsetky vakciny velmi dobre tak verim ze jej nic neuskodi ☹ ☹ ☹
@anjelicek26 Odkial mas informaciu, ze po kiahnach sa pol roka nesmie ockovat?
@sirell - od lekara a myslim, ze je to vseobecne znamy fakt. Imunita sa musi dat do poriadku. Keby das dietatu spravit po prekonanych kiahnach vysetrit imunitu, zistis, ze ju takmer nema...
@anjelicek26 ďakujem za upozornenie- len malý detail, prvá trieda urgentnosti neznamená okamžite, že rizikom je úmrtie po očkovaní, ale že sa musí bezodkladne stiahnuť z trhu daná šarža- neviem, čo sa pri výrobe stalo že nie sú schopní zaručiť sterilitu. PokiaĽ správne rozumime, ide len o uvedenú šaržu, takže ak má napr. ediater na ambulancii "v šuflíku" šaržu inú, podanie vakcíny je bezpečné. Ale určite by som si dala ukázať sestričkou, alebo lekárom, akou vakcínou chcú dieťatko očkovať. My by sme mali ísť o mesiac a pol ale keďe máme stále sople, tak asi odložíme na neurčito....
Ahojte, ak ste boli teraz niekedy na očkovaní, tak šaržu si môžete pozrieť v zdravotno preukaze dieťaťa, taká biela knižočka. Tam by ste mali mať nalepené etikety z vakcíny.
@rebecca2006
Kopirujem co je č1 urgentnost
--Nedostatky, ktoré potenciálne ohrozujú život alebo môžu spôsobiť vážne ohrozenie zdravia. Opatrenie vykonať ihneď!--
teda podla mna je tam moznost smrti-vazne ohrozenie zivota to podla mna zial moze znamenat 🙄
@rebecca2006 - to je dokazana kontaminacia, ono to moze postihovat aj starsi sarze, pokial bol naruseny vyrobny proces 😖 Keby mam male dieta a pred ockovanim, pockam si na uplne nove sarze. Proste by som nemala dobry pocit 😖
@anjelicek26 dokázaná kontaminácia prostredia, nie vakcíny. Nechcem ich brániť, len upresňujem. Ja si myslím, že si nemôžu nechať v obehu vakcíny, za ktoré neručia, je to veľká a zodpovedná firma, to by neriskovali, takže si myslím, že ak by mali pochybnosti aj o starších šaržiach, stiahnu všetko komplet. V týchto nveciach sú tí farmaceuti dosť sritkní. Ale súhlasím s tým zlým pocitom... Myslím, že v terajšom zlom svetle vakcinácie toto na popularite nepridáva.
my máme ísť na tretie preočkovanie, kontrolovala som číslo šarže a sedí mi s tou čo je na stránke sloboda v očkovaní len posledné dve čísla a písmeno nesedí ale zrejme sa to týka aj tejto vakcíny,že ...
@rebecca2006 - pri nekontaminovanej vakcine nie je dovod vyhlasovat prvy stupen. Som zvedava, ake stanovisko k tomu da sukl ak sa opytaju media... potom budeme vediet viac... teraz je to velmi cerstve... ale ked to stahuju aj v amerike, aj u nas, v cechach, tak to nebude len tak sranda, ci problem jedneho laboratoria :(
čo to mohlo sposobiť ak sa nimi očkovalo?