Ahojte, chcela by som sa opytat ci ste niektore prekladali toto ockovanie kvoli "oneskorenemu" vyvoju. Moja mala bude mat o 2t 15m. Ale zacala vsak neskor plazit aj stvornozkovat. Ma tato vakcina nejaky vplyv na dalsi vyvoj ? Ockovat ju urcite dam len by som to asi chcela trochu posunut.
@babovka2321 tohto sa obavam aj ja aby sa nepozastavila a neostala len pri stvornozkovani alebo nebodaj sa nevratila este k plazeniu. A mozem sa opytat, ze preco az v 20m bol ockovany ?
@viky_21 covid, dalsie choroby + este medzi tym ine (nepovinne) ockovanie bolo, casovo nejako nevychadzalo dostat sa na MMR. Nemal po ockovani inak absolutne ziadnu reakciu (fyzicku ani vyvojovu).
@babovka2321 takze aj ked to rozmedzie ockovania je medzi 15-18m tak nevadi keby bolo aj neskor. Do toho 18m by som to chcela stihnut tak verim, ze aj u nas bude vsetko v poriadku
@viky_21 jasne, ked mas chapavu lekarku, pokojne ju mozes poprosit o odklad. Lepsie posunut, ako nezaockovat vobec.
@babovka2321 uz som jej naznacila, ze ockovat asi nebudeme na dalsej poradni tak povedala, ze to je namne. Ze ked tak sa potom objednam len na ockovanie. A dakujem krasne 🙂
@viky_21 vela zien tvrdi, ze sa dieta po mmr ockovani "pozastavilo"... Moj sa v tom case okolo 15m tiez pozastavil a niektore veci akoby pozabudal... A ockovany bol na mmr asi az v 20m. Vobec to v tom case nema suvis s ockovanim.