Očkujete deti s ekzémom?

mon1806
23. aug 2024

Zaujima ma nazor ako ockujete deti s ekzemom ?
Totiz moja mala ma 2.5 roka a ma v sebe len 2x zakladne ockovania po druhom vznik ekzemu brutalneho casta chorobnosť kiahne a bla bla sme nestihali ockovat ....u lekarky vysla alergia na kravsku bielkovinu ale následne u Imunoalergologicky nie nic iba ze ma znizenu bunkovu imunitu.....berieme Imunor
Dnes mi pediatricka zahlasila ze treba termin na zapckovanie Hexavakcinou sucasne z MMR co ja ale nesuhlasim .....
Preto ma zuajimaju vase realne skusenosti ockovanie a ekzem dakujem

amelia89
23. aug 2024

neockovala som iba ked mal ekzem aktivny- to mi povedala sama pediatricka lebo ano ockovanie ho zhorsuje ale nesposobuje ako take … trvalo nam to trochu dlhsie naockovat vsetko ale potom sme to dobehli (tiez mal susp abkm, trvalo to do 2 rokov,potom odoznelo spolu s ekzemom, z krvi to nevyslo nikdy, za to vyslo dalsich 10 alergenov, na ktore alergiu nikdy nemal🫠). Proste imunita sa vyvija u malych deti je to normalne.

matkahelka
23. aug 2024

@mon1806 moja ma 2roky a 8mes. MMR nema. u nas sa po druhej vakcine ekzem velmi vyrazne zhorsil, pediatricka mi preto povedala, ze MMR nezaockuje, ze posunie vakcinu cez nemocnicu a nech si dam malu zaockovat v nemocnici. pozname sa s pediatrickou dlhe roky, ona to berie asi aj osobne, aby ona potom nebola za zlu. ekzem u nas od jari nastastie akoby vymizol, mala ma krasnu pokozku, ale natrapili sme sa s nim extremne, mala mala az krvave loziska, preto sa bojim, ze sa to vrati. nateraz o ziadnej vakcine nauvazujem.

mon1806
autor
23. aug 2024

@matkahelka no podobne aj my tak akonahle pride nejaka choroba ekzem vypukne tak ze je az do krvi doskriabana

taktotedanie
24. aug 2024

@mon1806 dokopy by som nedala, iba s odstupom