Neviem, co je na tom pravdy, ale pocula som, ze prve ockovanie sa vykonava este v porodnici, tak neviem na co sa pripravit...
Dakujem vam.
Už nie,to bolo očkovanie na TBC,ale to sa už zrušilo.Prvykrat ockuju myslím že v 3 mesiacoch.
tu je očkovací kalendár pre deti narodené v roku 2016 priamo zo stránky Úradu verejneho zdravotníctva SR. Takže nie, prvé očkovanie je až v dvoch mesiacoch. Ak sa nemýlim, to sa očkovalo ešte pár rokov dozadu proti tuberkulóze, ale to je už zrušené.
Ockovalo sa kedysi na 4.den proti tbc, ale je to uz zrusene... o inych ockovaniach v prvych dnoch neviem
Ja ked som rodila pred siestimy rokmi tak mi ho ockovali v este v porodnici. Ale uz sa to zrusilo a teraz je prve ockovanie okolo 2 alebo 3 mesiaca😊
uz sa neockuje. potvrdzujem. 1x az v 3 mes.
A mozem si dat dieta dobrovolne zaockovat proti TBC hned po porode?
TBC sa vraj aktuálne dá očkovať az v dvoch rokoch... Dovtedy ti môžu istí nemenovatelni občania v autobuse kašľať na dieťa a ostáva len dúfať, že majú bronchitidu a nie TBC. Tak to bolo povedané našim, keď chceli dať doplnkové očkovanie.
BCG ockovanie (proti TBC) zrusili .
1 - strasne vela deti z neho priamo dostalo rozne formy TBC (bola to ziva vakcina) ..pomerne rozsireny nasledok bola aj rakovina lymfatickych uzlin. v podunajskych biskupiciach by ti vedeli porozpravat o tejto vakcine a co napachala na detoch. najcastejsi nasledok bolo vyvolanie atopickeho ekzemu.
2 - zaroven tato vakcina ani len nebola dizajnovana proti plucnej (najrozsirenejsej) forme TBC .
bola brutalne nebezpecna pre zdravie a komplet neucinna voci plucnej TBC ktora tvori snad 99% (?) pripadov.
Ešte v 2009 očkovali v porodnici na TBC....somari to zrušili pritom ohnisk nakazy je habadej...teraz mi dokina povedala, ze uz sa neočkuje a mozem si zaplatiť vakcinu.
jakobsapple1 - myslím si ze hned po porode nie...ti nezaočkuju...sa porad s doktorkou kde chodiš ze ako
@sardinka335 somari ju zrusili, to snáď nie 😀 vdakabohu, že ju zrušili 😉
Vdaka Bohu,ze ju zrusili. Lekari uznali,ze je neucinna a ma mnoho neziaducich ucinkov...
BCG vakcina, ktorá sa pichala este v nemocnici bola zrušená... Dôvody?
príliš veľa neziaducich účinkov a nebola účinná.
nie, to uz sa nerobi. Prve ockovanie je okolo 2 mes. dietata