Očkuje sa bábätko prvýkrát ešte v pôrodnici?

janulamich
22. mar 2016

Neviem, co je na tom pravdy, ale pocula som, ze prve ockovanie sa vykonava este v porodnici, tak neviem na co sa pripravit...
Dakujem vam.

teruskaa
22. mar 2016

nie, to uz sa nerobi. Prve ockovanie je okolo 2 mes. dietata

tanusa888
22. mar 2016

Už nie,to bolo očkovanie na TBC,ale to sa už zrušilo.Prvykrat ockuju myslím že v 3 mesiacoch.

zuna89
22. mar 2016

tu je očkovací kalendár pre deti narodené v roku 2016 priamo zo stránky Úradu verejneho zdravotníctva SR. Takže nie, prvé očkovanie je až v dvoch mesiacoch. Ak sa nemýlim, to sa očkovalo ešte pár rokov dozadu proti tuberkulóze, ale to je už zrušené.

http://www.uvzsr.sk/kalendar/

slnieckolu
22. mar 2016

Ockovalo sa kedysi na 4.den proti tbc, ale je to uz zrusene... o inych ockovaniach v prvych dnoch neviem

misel0806
22. mar 2016

Ja ked som rodila pred siestimy rokmi tak mi ho ockovali v este v porodnici. Ale uz sa to zrusilo a teraz je prve ockovanie okolo 2 alebo 3 mesiaca😊

jurly
22. mar 2016

uz sa neockuje. potvrdzujem. 1x az v 3 mes.

jakobsapple1
22. mar 2016

A mozem si dat dieta dobrovolne zaockovat proti TBC hned po porode?

stary_ujco
23. mar 2016

TBC sa vraj aktuálne dá očkovať az v dvoch rokoch... Dovtedy ti môžu istí nemenovatelni občania v autobuse kašľať na dieťa a ostáva len dúfať, že majú bronchitidu a nie TBC. Tak to bolo povedané našim, keď chceli dať doplnkové očkovanie.

prevenar
23. mar 2016

BCG ockovanie (proti TBC) zrusili .

1 - strasne vela deti z neho priamo dostalo rozne formy TBC (bola to ziva vakcina) ..pomerne rozsireny nasledok bola aj rakovina lymfatickych uzlin. v podunajskych biskupiciach by ti vedeli porozpravat o tejto vakcine a co napachala na detoch. najcastejsi nasledok bolo vyvolanie atopickeho ekzemu.
2 - zaroven tato vakcina ani len nebola dizajnovana proti plucnej (najrozsirenejsej) forme TBC .

bola brutalne nebezpecna pre zdravie a komplet neucinna voci plucnej TBC ktora tvori snad 99% (?) pripadov.

sardinka335
23. mar 2016

Ešte v 2009 očkovali v porodnici na TBC....somari to zrušili pritom ohnisk nakazy je habadej...teraz mi dokina povedala, ze uz sa neočkuje a mozem si zaplatiť vakcinu.
jakobsapple1 - myslím si ze hned po porode nie...ti nezaočkuju...sa porad s doktorkou kde chodiš ze ako

srdeenko19
23. mar 2016

@sardinka335 somari ju zrusili, to snáď nie 😀 vdakabohu, že ju zrušili 😉

jvlo
23. mar 2016

Vdaka Bohu,ze ju zrusili. Lekari uznali,ze je neucinna a ma mnoho neziaducich ucinkov...

kikuska8
26. mar 2016

BCG vakcina, ktorá sa pichala este v nemocnici bola zrušená... Dôvody?
príliš veľa neziaducich účinkov a nebola účinná.