Očkovanie zdravotníkov proti korone

huxy
18. aug 2020

Dobry den prajem. Nechcem tu vobec rozputat diskusiu o ockovani ako takom. Respektujem kazdy nazor a tiez cakam ze ma nikto nebude presviedcat o opaku mojho nazoru. Ale chcela by som sa spytat, predovsetkym zdravotnickych zamestnancov (sestricky, lekari...). Kedze sa prvotne maju ockovat proti korone zdravotnici, policajti a hasici, co si o tom myslite, resp.musite sa dat zaockovat? Pytam sa hlavne preto, ze mam nastupit na zdravotnu skolu a s ockovanim mam trochu problem, alebo mam z toho aj obavy. Dakujem.

autumm
18. aug 2020

Ahoj ja pracujem v nemocnici a nam dali odporúčania iba. Určite nikoho nenutia.

huxy
autor
18. aug 2020

@autumm ano? Tak to dakujem. Lebo fakt by som velmi rozmyslala ci teda vobec nastupit kvoli tomu do skoly. A neviem co je pravda na tom, co tiez odznelo v tv, ze niektori zamestnavatelia to budu pozadovat. Inak zamestnanca nemusia prijat, resp.prepustia. Nic take sa u vas zatial neriesi? Dakujem.

queen_mary
18. aug 2020

@huxy prosim ta, ak mas s ockovanim problem, ktory si si vytvorila studovanim internetov, tak na zdravotku nechod. Nechaj miesto niekomu normalnemu.

autumm
18. aug 2020

@huxy takato info sa zatiaľ ku mne nedostala. Mame iba prísne nariadenia ze vedúci kazdeno oddelenia musia sledovať zdravotný stav svojich podriadených. V prípade priznakov musi byt vylúčený z pracovneho procesu. Takisto mame iba odporúčanie na chrípkové ockovanie. Od septembra sa taktiež budu zavádzať corona testy pre každého pacienta na hospitalizáciu.

lucka_ke
18. aug 2020

nie len očkovanie ale aj lieky majú kopec vedľajších účinkov, shlasím s queen_mary, že by si mala zvážiť typ školy, lebo čo ani lieky pacientovi nepodáš, lebo majú vedľajšie účinky?

queen_mary
18. aug 2020

@lucka_ke asi tak. Mala by v reale vidiet vedlajsie ucinky dlhorocneho uzivabia chemoterapie.. ak teda proti nej uz nie je..

huxy
autor
18. aug 2020

@queen_mary tak ty si asi najnormalnejsia 👏

krisbar
18. aug 2020

To radsej ani do zdravotnictva nechod...nedas sa zaockovat ani na hepatitidu A? Tetanus? Detske choroby? Ved ty mas byt pre ludi prikladom a zaroven nerozsirovat nakazu.
Chapem, ze na sucasnu situaciu ma kazdy svoj nazor, ale neockovanim sa budes ohrozovat ludi, ktori maju oslabene zdravie.
Dalsia vec, ze riesis nieco co bude o par rokov a vsetko sa moze zvrtnut uplne inak v zivote...aj tvoj nazor sa studovanim moze zmenit...

huxy
autor
18. aug 2020

@lucka_ke akoze zeny. Pytala som sa vas na nazory na ockovanie? Nie.
A sorry ten argument je odveci co pisete. Kazdy 1 liek ma vedlajsie ucinky. Ja akoprakt.sestra by som nemala pravomoc rozhodnut ci podam ci nepodam liek. Na to tam su nadriadeni.

lucka_ke
18. aug 2020

ale očkovanie chráni aj teba, ak budeš pracovať v nemocnici, kde chodia v podstate len chorí ľudia a ty nebudeš zaočkovaná, ohrozuješ samú seba... iste že donútiť ťa nikto nemôže

huxy
autor
18. aug 2020

@krisbar ockuje sa na hepatitidu B. A ano, mam pred sebou druhu davku. A aj na tetanus som sa dala. Pred stvrt rokom.
Ako pisem nechcem tu rozoberat nazor na ockovanie ako take. Momentalna situacia je vsak inak. A nepotrebujem tu pisat o tom svoj nazor. Ale nemyslim ze je to len obycajne ockovanie.

iwesska
18. aug 2020

@lucka_ke
@queen_mary A preco by nemohol mat zdravotnik vlastny nazor na ockovanie a mal by sa ockovat hlava-nehlava? Kde pise,ze je proti vsetktm ockovaniam? Podla toho sa posudzuje dobry zdravotnik,ci je ockovany proti chripke a korone?🤦🏻‍♂️
Doteraz,ked ste isli k lekarovi,tak ste si pytali ockovaci preukaz,ci je zaockovany proti chripke? Viete kolki neboli??? 😯 Odisli ste preto k inemu?
Dufam aspon, ze teda budete v prvom rade stat,ked sa proti korone zacne ockovat,aby ste isli prikladom.

huxy
autor
18. aug 2020

@lucka_ke to ci toto konkretne ockovanie bude aj realne chranit, zatial nie je vobec iste. Akoze za par mesiacov vyvinuli ockovaciu latku a dostatocne ju otestovali?

huxy
autor
18. aug 2020

@iwesska presne, pracovala som chvilu v nemocnici, kde nik nebol ockovany proti chripke. Dokonca sa nasli aj bez ockovania proti hep.B

lucka_ke
18. aug 2020

ešte len nastupuješ na zdr. školu, kým doštuduješ bude aj vakcína iná, účinnejšia lepšia a možno ani žiadnu nebude treba, uvidíme ako sa bude vírus správať

queen_mary
18. aug 2020

@huxy ja neviem, tebe sa zda, ze vlada uz nakuouje vakciny? Tie ruske? A ze uz vlastne ockuju?

huxy
autor
18. aug 2020

@lucka_ke
@queen_mary uz sa o tom dost rozprava, tak som len chcela vediet ci to realne tak aj je. Len sem tam zachytim nejake info, lebo som to uz radsej ani nesledovala. Ale poslednu dobu maju veci dost rychly spad.
A tu maju byt ruske vakciny?

huxy
autor
18. aug 2020

@lucka_ke no ale kedze pocas skoly budeme chodit aj na prax, tak ak by to bolo povinne, bez toho by som ani studovat nemohla

queen_mary
18. aug 2020

@huxy no ina zatial nie je. A rychlokvasku z ruska neviem ci niekto vobec kupi. To by bol hazard podla mna😅

lucka_ke
18. aug 2020

proti ruským vakcínam sa postavila celá európska únia a žiadajú dlhšie klinické testy, určite ich naša vláda nekúpi to sa nemusíš báť

huxy
autor
18. aug 2020

@queen_mary ako pisem, uz to radsej nesledujem. Sem tam nieco zachytim ale to som nevedela, odkial ma vakcina pochadzat.

huxy
autor
18. aug 2020

@lucka_ke snad mate pravdu. Len som konkretne to pocula a videla v tv kde rozpravali o tom, ze v prvom rade sa budu ockovat zachranne zlozky. Tak to ma zmiatlo 😵

meluela
18. aug 2020

@huxy v pripade ze by sa to naozaj velmi rozbehlo a este by nebola ucinna vakcina bude zrejme potrebne v pripade nedostatku lekarov a ineho personalu potrebne nasadit aj studentov zdravotnickych odborov .. asi nie prvakov, ale tych co uz nieco vedia. A to je ine riziko nez pripadne vedlajsie ucinky ockovania. A to iste pri inych situaciach v buducnosti. Ak nie si na to pripravena, dobre zvaz volbu odboru.

huxy
autor
18. aug 2020

@meluela nie je ani iste to, ze sa tomu aj realne budem venovat, ak by som s niecim mala vyslovene problem. Vsak nie je iste ci vobec dostudujem (jedna sa o externe pomaturitne studium). Ale chcem to skusit. V istej mojej tazkej zivotnej situacii mi pomohla praca v nemocnici. Pomoc druhym, pomohlo mi to zvladat moje problemy. A inak som sa na to zacala pozerat. I ked asi by som neriskovala svoje zdravie ci zdravie dietata. Ale zas pracovat sa moze aj inde ako v nemocnici. To je este vsetko otazka casu. Ale nechcem premarnit svoj cas a moznost studia.

niikoletka
18. aug 2020

Ahoj budúcnosť vakcíny je nejasná ešte nikto nevie ako co bude a príde mi smiešne že to riešiš a ešte nie si ani na tej skole. Ja som sestra nikto o tom ešte vôbec nerozprával a ja sa jednoznačne očkovať nedám ak by na tom trvali tak opustim zamestnanie. Nikto ma nebude nútiť robiť veci ktoré nechcem 🙂

nina004
18. aug 2020

Ja som fyzio a nám o očkovaní proti korone nikto nič zatiaľ nespomínal. Možno závisí aj od riziká miesta ,kde pracuješ.

queen_mary
18. aug 2020

@niikoletka a potom co? Do fabriky? Tie budu hned po zdravotakoch s povinnym ockovanim. Spolu so vsetkymi dalsimi moznostami zamestnania 🙂

huxy
autor
18. aug 2020

@niikoletka ako nie som na tej skole? O 2 tyzdne predsa na tu skolu zacnem realne chodit

huxy
autor
18. aug 2020

@niikoletka a prave preto ze mam nastupit, sa informujem. Nie ze investujem svoj cas, aj peniaze a potom kvoli ockovaniu budem musiet skoncit. Praveze mi to pride rozumne sa vopred informovat

zuzankkaa1
18. aug 2020

@huxy my s manzelom pracujeme v tych povolania,ci su v "1 linii. " zatial sa nehovori o tom aby bolo povinne. A očkovať sa nedame.