Dcéra nastúpila na zdr. školu. Jej bývalá spolužiačka ktorá chodí do iného mesta na zdr. školu sa musela dať ešte pred nástupom zaočkovať proti žltačke.
Nám škola nič nenakázala - ani neodporučila. Je potrebné a nutné dávať dieťa očkovať proti žltačke? A čo ak odmietneme? Načo to bude dobré - však hádam nebude na infekčnom.
Ak máte niekto dieťa na zdr. škole ako je to u vás.
Na zdravotníckej škole sa ockuje proti B hepatitíde. Tá "nemusí" byť len na infekčnom, dokonca človek ani nemusí vedieť, ze ju má (je nositeľ). Prenáša sa kontaktom s krvou.
A áno, chodila som na zdravotnícku a všetci sme boli očkovaní.
No ak si myslis ze zltacka sa da dostat len na infekcnom, tak mas pravdu, nic nekazali, nic nerob.
V opacnom pripade ked si uvedomis ze Acko je infekcny typ prenosny oralno-fekalne, teda staci ze sa niecoho chyti po nakazenom a nechtiac sa potom chyti napr ust alebo niecoho co zje... A Bcko sa prenasa telesnymi tekutinami, aj slinami a vedie az k poskodeniu pecene ci rakovine... Nechapem, preco by niekto teda ockovania odmietol.
@jaskolka prosím ťa a škola Vám to nakázala alebo ako to bolo . my zatiaľ o ničom oficiálne od školy nevieme.
Kedy začinaju chodiť na prax ? 2 alebo 3 rocnik vtedy si myslim že vas pošlu. Nas takto poslali. Chodili sme po oddeleniach ( odbor masérka )
Už patrí medzi povinné očkovanie od nejakého roku tak ti už bude stačiť asi len potvrdenie. To mi vravela moja dr
Za nasich cias sa ockovalo pred nastupom na prax v 3tom rocniku. Ockovanie proti hep.B je povinne pre zdravotnikov a vojakov a policajtov.
Ak s tym mate problem, naco je na zdravotnej? To si ani na praxi neda ochranne pomocky, lebo nieco?
@erikaa09 ona len teraz nastúpila - takže ešte asi čas...
@maickamf ja o očkovaní počujem prvý krát.
nikto nikdy u nás z rodiny na zdr. nechodil tak sa zbytočne rozčuľuješ.
Proti žltačke sa bude musieť dat zaočkovať.. Aj v práci to budú kontrolovať...
Keď pôjdu na prax bude musieť byt za očkovaná...
V druhom ročníku pred praxou v nemocnici nám to bolo oznámené, s tým, ze je to povinné. Boli to tri dávky, čiže do začiatku praxe sme to všetci absolvovali. Nešli sme hromadne, každý šiel ku svojmu pediatrovi a do školy sme len niesli potvrdenie, ze nám boli začaté podávané očkovacie látky s príslušným dátumom.
Okrem toho, myslím, ze to očkovanie je pre zdravotníkov aj celkovo povinné (keď pracujú ako zdravotníci). Žiak a študent na praxi je takisto braný ako zdravotnícky pracovník, čiže je to povinne.
Od roku 2006 je hepatitida B v povinnom očkovaní. Čiže sa musia očkovať len staršie ročníky.
Zdravotníkov očkujú proti hepatitíde typu B, tá je prenosná kontaktom s infikovanou krvou.