Chcem sa spýtať. Ideme zajtra na očkovanie ale vraj je nejaké povinné a keby som chcela dať zaočkovať ešte nejakou vakcínou naviac, vraj sa to platí. Neviete ako to funguje v Považskej Bystrici a ako sa to asi cenovo pohybuje. A ešte sa chcem spýtať, či môže malý potom dostať teploty alebo či bude mať nejaké problémy lebo teraz je z neho veľmi kľudné bábo.
@drobcek26l problemy ti nastanu urcite. ockovat trojmesacne dieta je prilis skoro. a hlavne teraz, ked je vela chripky a podobne.
rozhodne cakaj nekludne dieta, placlive, opuchy noziciek, zhorsenie papania a hlavne na dobu neurcitu totalne rozhaseny spanok.
a ked uz tak, aspon si PRECITAJ PROTI COMU IDES OCKOVAT, lebo ked ides s tym ZE VRAJ je povine. a nevies proti comu a CIM vas idu ockovat, tak je to bieda a doktorka mu da vsetko aj nepovinne, ked uz ste tam, tak jednym vrzom.
vies vobec ktore choroby zajtra mate ockovat?
čakaj že nočný spánok sa vám pokazí.dieťa sa otočí o 180
ahoj, ja som sa prave vratila s mojou malou z ockovania. My sme dali ockovat aj proti Rotavirusu, to ma vyslo na 90E za 2 ockovacie ampulky (jednu mala vypila a bola v pohode, druhu vypije v januari). Potom nasledovalo pichanie do oboch noziciek, to sa mala usmievala, ale ked ju lekar pichol, tak chvilu plakala pri oboch nozickach. Ukludnila sa vsak velmi rychlo, cestou domov som este kupila detsky Nurofen a doma som jej ho podala. Doma uz ale bola v pohode a usmievala sa. Snad uz teda bude ok a nebude mat ani horucku. Velmi dufam, ze je po mne... ja som vraj nemavala horucku po ockovani.
my uz mame za sebou 2 ockovania, dala som Prevenar, pri kazdom ockovani som platila 17eur. aj Rotarix sme mali. Babika bola uplne v pohode, ziadna teplota ani opuch, proste nic. Plakala pri samotnom pichani ale inak uplne v pohode. Drzim palce
@katkaseiner daj jej ešte studené obklady na nožičky moja tiež bola v ten deň v pohode no večer už pomaličky mala trochu teplotu no obklady som jej dávala celý deň
@monika74 dakujem, dam jej hned ked sa zobudi. zatial spinka princezna mala 🙂
@katkaseiner dat tri vakciny naraz a este aj skombinovat zivu a nezivu 😕
kazda vyzadje od tela uplne inu reakciu-je to hazard-po prve so zdravim babatka 😖 ,po druhe aj tak sa mu nevytvoria pri tomto nasupe protiltatky-daj jej ich neskor vysetrit a bude sokovana, ze sa jej nevytvorili-len je to platene vysetrenie-ale inak neuveris 😲
este ani zaryta vakci propagatorka tu na MK -pectore by toto nespravila.
PS-ty si dostala tak max-Di-TE-PER ku-teda 3 vakciny naraz-nie hexu-6 chorob,prevenar-13 kmenov, a rotarix-1 choroba-teda 20-ano 20 povodcov chorob 😖 A nikdy ti nekombinovali zivu vakcinu s nezivou-polio /vakcinu na obrnu/si dostala inokedy ako di-te pre ku-polia bola kedisi ziva vakcina a nedavala sa spolu s nezivou.
Ozaj ti prajem nech to malej neuskodi-ale daj neskor vysetrit protilatky,aby si v tom mala jasno.
@zigzag podla mna to nie je provokacia to len ludia su taki nevzdelani a hlupi. Chodim s malou na cvicenie a jedno 14 mesacne dievcatko malo na ruke leokoplast tak sa pytame mamicky ze co to ma a ona ze ju ockovali Mmr vakcinou a mamicka kludne zoberie dieta este aj cvicit 😲 Ale takym ludom sa nic nestane maju stastie.
@katkaseiner nurofen sa nesmie davat po ockovani. lekarka ta nepoucila???
praveze lekar mi povedal, ze mam podat nurofen po prichode domov. Tiez som ale uz citala rozdielne nazory... nepodat, lebo inak telo nebojuje. No neviem, ja som podala
@katkaseiner presne pre to. ved uz bola u tom aj velka informacna kampan. co su ti lekari fakt pribrzdeni ?? 😒
@drobcek26l udivuje ma ze ani poriadne nevies co ides ockovat, ale este chces aj "nieco" ?? 😕 naviac 😀
... vraj sa to oplati 😀 ani nevies co ani preco... hlavne ze vies ze sa to oplati
najskor napis ake stare mas dieta a co vlastne idete ockovat 😉
potom sa pytaj na detaily, je toho neskutocne mnozstvo okolo ockovania
mas co dohanat...
@drobcek26i takze v troch mesiacoch 🙂
precitaj si pribalovy letacik Infanrix Hexa, Synflorix pripadne Prevenar, zameraj sa na zlozenie a neziaduce ucinky, tam najdes vsetky odpovede 😉 ak budes mat dalsie otazky, kludne pis
a teda to este nieco ca sa k tomu oplati budu rotavirusy... 🙂
@drobcek26l V troch mesiacoch idete ockovat hexavakcinou - ktora je proti záškrtu, čiernemu kašľu, tetanu, žltačke typu B, detskej obrne a haemophilu Influenzae typu B. + Prevenarom - ockovanie proti pneumokokom..... a ak je nieco navyse tak je odporucane ockovanie proti rotavirusom...
o odporucenych ockovaniach:
http://www.ockovanieinfo.sk/sekcia-sk-57-Ockova...
O povinnych ockovaniach:
http://www.ockovanieinfo.sk/sekcia-sk-3-Ockovan...
pomocka ockovaci kalendar
http://detskechoroby.rodinka.sk/viac-o-ockovani...
Osobne ti odporucam do ockovania sa nehrnut z hurta pretoze predstavuje aj nejake rizika. No zasa treba rozmyslat skepiticky a poviem ti tak ze tu na koniku je silny neockovaci fenomem podporovany "zopar" ludmi ktory systematicky odradzaju matky od ockovania .....a pouzivaju silne neockovacie argumenty...zastrasovacie metody a ako dokazi experimentalne studie... clovek ktori si to neodsleduje moze mat v prvom momente pocit ze ockovanie je viac skodlive ako ucinne.... .niektore z argumentov su vsak po preskumani problematiky zavadzajuce.... preto ak ta tato problematika zaujme treba ju zacat riesit objektivne ... zistovat si pre a proti v roznych zdrojoch....treba odlisovat neockovacie propagandy (aj tam su castokrat zaujmave nazory ci postrehy - sloboda v ockovani, rizika v ockovani- no vela informaci je tam zavadzajucich a treba mat na pameti ze je to v prvomrade neockovacia kampan...takze tak je tam vsetko formovane....) a informacie o očkovani s lekarskych kruhoch kde je zas viac objektivity no na druhu stranu bagatelizovanie neziaducich ucinkov.........su to dva tabory so stretom zaujmov ...a pravda bude kdesi uprostred.... treba si zistit mozne neziaduce ucinky ale aj statistiky umrtnosti ci nasledkov ktore vznikali.... po danych chorobach....
tu ti ponukam moje osobne skusenosti a postrehy ohladom ludí ktory propaguju neockovanie....
http://socialnasonda.webnode.sk/ockovat-ci-neoc...
Podla mojho nazoru by najidelanejsie by bolo jednotlive ockovania rozlozit a nedavat ich sucastne... pretoze v opacnom pripade sa musi telicko vysporiadat so vsetkimi antigenmi naraz. Mi sme zvolili strednu cestu a ockovali sme samostatne hexu...a prevenar s mesacnimi rozostupmi medzi jednotlivími davkami. Lekari to zvyknu pichut naraz ale studie ukazuju ze jednotlivo podane davky telo dietata lepsie znasa a ma mensie prejavi neziaducich ucinkov. Takysto pokial je dieta chorlavejsie , ma sopliky .........lekari samotny castokrat tuto temu tiez bagatelizuju... a ockuju pasovo ... no nikdy nevies si to neni zacinajuci nejaky vaznejsi problem ktory by mohol vyvolat komplikacie... bolo by dobre aby dieta malo co najlepsi zdravotny stav..... v pripade podozrenia by som absolvovala aj CRP test (test ktory odkrije bakterialnu cinnost v tele) alebo ak mate v rodine silne alergie...radsej si absolvujet nejake vysetrenia dopredu... a neockujte kym si nebudete isty ze dieta nezareaguje zle...pokial vsak nemavate v rodine ziadne taketo problemi ockovania by som sa neobavala....Co sa tyka rotavirusov...je okolo tejto temy vasniva diskusie...pretoze jedni ho brania iny kritizuju....my osobne sme nepovinne ockovanie odmietli. No urcite by som nedala dietatu vsetky ockovania naraz. ...my sme po prvom ockovani mali mierne zacervenanu nozicku...a presli sme si asi hodinovym placom.... no po podani fenistilovych kvapiek sa prejavi ukludnili a odozneli.(odporucenie lekara) Nemali sme ziadne ine problemi... ziadny rozbity spanok...malu vecer o 20 ulozim a do 7-8 o nej neviem ..spi ako drevo 😀 ...ani zmeny spravania.... nic.... Mala zatial prospieva a je sikovna 🙂 ... a zostava faktom ze takto +/- ockovanie zvladne vacsina deti....
@drobcek26l problemy po ockovani, neziaduce ucinky a diskusie na rovnaku temu najdes tu:
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/ake-neziaduce-ucinky-malo-vase-dieta-po-ockovani/
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/ockovanie-v-3-mesiaci-do-oboch-noziciek/
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/moze-byt-kasel-reakciou-na-ockovanie/
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/hexavakcina-a-jej-rizika-mam-dat-synceka-ockovat/
mozete si napriklad mysliet, ze je proste iba dysgrafik, a urcite to bude mat z vakcin ... 😉 podotykam, ze dysgrafie nijakym sposobom neoplvyvňuje intelekt. Takze netreba mat zbytocne predsudky.
@evicka_po http://wiki.rvp.cz/Knihovna/1.Pedagogicky_lexik...
na zaciatku,pisu tam aj o jednej z pricin postnatalnej otrave... 😒 no neviem...
neviem ci som nieco take nevidela aj ja. Ale neviem ci nejaka diplomovka sa da brat za seriozny zdroj 🙂
Tazke kovy su vsade okolo nas, niektore uzemia su znecistene, voda, jedlo a podobne....
Tema je duplicitna. Prosim prejdite do odporucanych tem.
Diskusiu uzamykam.
Asmira Team
@drobcek26l neočkuj niečím čo nie je povinné, myslím že to povinné bude úplne stačiť, je to do oboch nožičiek - prečítaj si, je tu o tom písané, toto očkovanie zažijete do roka ešte dvakrát. horúčka môže ale aj nemusí byť, nejdem ti písať na čo sa máš pripraviť, lebo to nikto nevie ako tvoje dieťa bude reagovať. ale ako tak to tu človek pozná, tak zachviľu "nabehnú" odporcovia očkovania a začnú ti písať o hysterickom plači, ktorý môže trvať aj dve tri hodiny a podobne. zober si zo sebou octanovú masť, s tým dorbcovi natri miesto vpichu, pre istotu, aby nôžka naopuchla. my sme mali reakciu len v mieste vpichu, opuch a dvojhodinový plač, ale inak pohoda na druhý deň sme nevdeli že nás očkovali a odvtedy ani nevieme čo je to reakcia na očkovanie! zatiaľ!!!! naposledy nás očkovali minulý rok v novembri. ale NEOČKUJ ČO NEMUSÍŠ! napr. rotavírus - zvládnete aj bez očkovania....... a nepodávaj preventívne lieky proti horúčke, podaj liek až keď výjde teplota nad 38,5...