Aké skúsenosti máte s týmito dvoma vakcínami? Ktorá je podľa vás lepšia?
Je vôbec možné na Slovensku očkovať aj vakcínou Adacel? Koľko stojí a ako dlho vopred je to treba nahlásiť doktorke? Alebo má obidve tieto vakcíny normálne k dispozícii v ordinácii?
@paja74 Ja som mala pred rokom a pol boosterix a bolo to uplne ok, očkovali ma do ramena, ani som necítila bolesť, na druhý den ma veľmi mierne bolelo rameno, ked som zodvihla ruku a na tretí den som už o tom nevedela, adacel nepoznám a nemám skusenosť, ty sa prečo rozhoduješ medzi tými dvomi?
@paja74 tu som to našla https://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/ad...
@adsumus Ja som o tom Adaceli čítala tu... píšu... "Vakcína Adacel obsahuje celkem 5složkovou vakcínu proti dávivému kašli na rozdíl od vakcíny Boostrix (pouze 3složková verze)"
Čo Adacel obsahuje
Liečivá v každej dávke (0,5 ml) očkovacej látky sú:
Difterický toxoid minimálne 2 medzinárodné jednotky (2 Lf)
Tetanový toxoid minimálne 20 medzinárodných jednotiek (5 Lf)
Pertusové antigény:
Pertusový toxoid 2,5 mikrogramu
Filamentózny hemaglutinín 5 mikrogramov
Pertaktín 3 mikrogramy
Fimbrie typu 2 a 3 5 mikrogramov
Adsorbované na fosforečnan hlinitý 1,5 mg (0,33 mg hliníka)
Boostrix
1 dávka (0,5 ml) obsahuje:
Difterický toxoid1 najmenej 2 medzinárodné jednotky (IU) (2,5 Lf)
Tetanový toxoid1 najmenej 20 medzinárodných jednotiek (IU) (5 Lf)
Antigény Bordetella pertussis
Pertusový toxoid1 8 mikrogramov
Filamentózny hemaglutinín1 8 mikrogramov
Pertaktín1 2,5 mikrogramu
1 adsorbované na hydratovaný hydroxid hlinitý (Al(OH)3) 0,3 miligramu Al3+
a na fosforečnan hlinitý (AlPO4) 0,2 miligramu Al3+
Ďalšie zložky sú: fenoxyetanol, voda na injekciu
Adacel skor nezozenies ako zozenies. Ak by sa ti to podarilo,isto budes hradit plnu sumu vakciny. Pediatricka ho iste v amblancii nema,kedze nie je zahrnuty v ockovacom kalendari. Over si u lekarky, ci bude pristupna zaockovat Boostrix-om,lebo tym sa preockovava az v 13-tich rokoch.
Ahojte.Mám ísť na preočkovanie pre dospelých na Tetanus.Vie mi niekto poradiť či si mám pýtať aj záškrt vakcína IMOVAX D.T. ADULT alebo BOOSTRIX vakcína ,ktorá má aj látku čierny kašeľ.Kto má akú skúsenosť,ktorá vakcína je najlepšia.Mali ste nežiaduce účinky.Môže mi lekár odmietnuť výber vakcíny?Dakujem za odpovede.
Boostrix?Mala si nejaký problém?Lekár Ti ju predpísal bez problémov?
@paja74 zial neviem odpovedat na vsetko , nie sme uzivatelia vakcin. ...ale podla mna u vakcin nie je lepsia volba. vakciny su velmi neucinne a zaroven nebezpecne - rizikove pre imunitu dietata.
cize vzdy riskujes velmi vela za velmi malo ..ok, otazka mensieho zla ci taka / onaka vakcina je na mieste , na strane druhej, preco pre dieta vyberat nejake zlo , ze.