Prosím poradte, ako je to s očkovaním pre deti, Nie som zástanca a proste niektoré deti dobré zvladnu to očkovanie do 2 noh naraz všetko ale ja nie som zastanca. prosím ako ste to riešili? da sa to rozdeliť, odložiť?? čo je lepšie? Nám doktorka povedala,že idelane naraz a v 3 mesiaci..ja žial si to nemyslííím.
Podľa mňa, v tomto to je 50/50, nakoľko nevieš, ako tvoje rozhodnutie ovplyvní ďalší život dieťa. Čo sa týka očkovania, ak áno, vybrať si vhodný cas-chripkove obdobia nie, očkovanie dosť rozhadze imunitu, takže pred letom nie-ak plánuješ dajaku dovilenku. Uvažovala by som o septembri. Alebo ešte lepšie, začať po 1 roku dieťaťa. A ak nie si zástancom, tak nedať očkovať vôbec.
ja som to detom delila, obom. pediatricka bola s tym v pohode. odstup tam bol jeden mesiac. a ani jedno dieta nemalo po ziadnom ockovani do 6rokov ziadnu reakciu, ani len teplotu. preto som za delenie. len pri ockovani v 6rokoch do ruky, synovi opuchla dost ruka, cela a nie len vpich, takze to ma dost vystrasilo. ☹ caka to teraz dceru, tak som zvedava ako to zvladne ona.
@sissiy Dala som naraz a nic dcere nebolo. Mala by si pocuvat dr. Ja by som urcite nenechala tak male dieta nezaockovane. 3-mesacne ti moze kludne zomriet na cierny kasel. Vsetci antivax si myslia, ze tieto choroby, proti ktorym sa ockuje uz nie su, no opak je pravda. Moj 6-rocny synovec z BA mal zvysene protilatky proti ciernemu kaslu, niekde sa s nim stretol, dr. povedala; ze prave to, ze je zaockovany mu pomohlo a nerozvinuli sa unho silne priznaky.
@sissiy je to milión tém na očkovanie..
O aké očkovanie ide? O prvú dávku povinného očkovania?
Ja osobne som to dávala očkovať naraz, v jednej dávke do jednej nôžky. 1,5r dozadu.
Jedinú reakciu z očkovania čo sme mali bolo MMR.
Keď máš iný názor, konzultuj to s pediatričkou a s ňou sa dohodni. Ona ti povedala svoje odporúčanie, možno z praxe, ak nesúhlasíš nájdi si iného pediatra...