Očkovanie trojmesačného bábätka

vasjar
13. sep 2021

Ahojte, ideme malého prvý krát očkovať a známi mi spomínali ze môže mať reakciu vysokých horúcok. Co mam potom robiť ak bude mať tie horucky?

pribinak
13. sep 2021

@vasjar normálne budeš teplotu znižovať, das sirup od teploty podľa váhy. ale neviem prečo tá strasia. V lekárni dostaneš kúpiť naplaste po ockovani, sú super.

nika23t
13. sep 2021

@vasjar ja som preventívne dala Paralen pre deti hneď po ockovani, a potom ešte večer na odporúčanie našej dr. Dcérky nemali nikdy neplotu po ockovani, nie je to pravidlo.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marci77
13. sep 2021

pripadne taketo cipky pre babatka mat doma
https://www.pilulka.sk/paralen-100-sup-100-mg-5-ks

lekarka vas urcite pouci ako znizovat horucku, ak by bolo treba (mozno ani nebude treba)

wonder13
13. sep 2021

@vasjar my sme to robili tak ze sme kúpili chladiace náplaste a tie dali na miesto vpichu. Preventívne ihneď po očk nedávaj žiadny paralen. Lieky na zníženie horúčky sa podávajú ak je teplota nad 38,5 (reálne keď som videla ze už má 38,3 alebo 4 už som podávala) Dovtedy treba nechať bojovať organizmus. Teplota väčšinou vyskakuje večer a v noci. Natiahla som si budík a každych 45 min som merala teplotu.

vasjar
autor
13. sep 2021

@wonder13 no očkovali sme sa o 13.30, doteraz zatiaľ nič. Ale akosi začína mrcat. Dala som aj papať, aj o kupala som ho aj prebalila.

vasjar
autor
13. sep 2021

@wonder13 tie náplaste mam aj ja, kedy mu mam ich dat?

wonder13
14. sep 2021

@vasjar ihneď u doktorky alebo keď prídete domov. Je normálne ze babo je nekludne aj bez teploty, môže ho bolieť miesto vpichu aj viac dni. Trosku ho viac noste na rukách ak si to vyžaduje.

vasjar
autor
14. sep 2021

@wonder13 tak musím poklopat, malý nemal teplotu (zatiaľ, neviem ci sa ešte môže objaviť). Mal max 37,9. Ale áno, je taky mrciaci, a na rukách je kľudný a vkuse by chcel spinkať

vasjar
autor
14. sep 2021

Prosím vás, malému sa po vpichu vyhodilo také začervenanie na nozke.

wonder13
15. sep 2021

@vasjar takú skúsenosť nemám, ale zavolala by som hneď ráno svojej pediatricke. Ono nemusí to nič znamenať ale tam sa prihliada na to koľko hodin po očkovaní scervenie miesto a ako takže poraďte sa s ňou v každom prípade.