Ahojte chcem sa opytat idem s malou na prve ockovanie jedno ockovanie hradi poistovna a druhe stoji 13eur ,ze ktore je lepsie a co mi poradite??neviem sa rozhodnut
Hexa vakcina + ocko proti pneumokokom, obe su "povinne" avsak obe mozes aj odmietnut
hexu mas v cene 😉 zo zdr poistenia a k pneumokokom mas na vyber z 2 vakcin:
- Synflorix obs 9 typov pneumokokov z vyse 90 a preplaca ho zdr poistovna
- Prevenar13 obs 13 typov pneumokokov (nie az tolko viac) z vyse 90 a platis si ju priamo z vrecka
otazka znie, je viac dobre alebo zle? a preco? to si nastuduj na slobodavockovani.sk alebo v skupine Nesuhlas s povinnym ockovanim
jasne, podme nadavat na mamicky ktore nechcu svoje deti ohrozit ciernym kaslom, kiahnami a inymi stredovekymi hrozami, to uz je len rozum.. potom ked vam to dieta chyti tak budete vyplakavat a dozadovat sa zazraku.. lebo slobodavockovani je uz len objektivny zdroj informacii, zobudte sa sfanatizovane supermaminky a respektujte ze niektori maju iny nazor nez vy
A som sa cudovala, kde sa strarili babenky z (ne)ockovania na MK a svojho guru tam nechali sameho... A ony drzia sluzbu tu
@luckamorka Ja osobne respektujem kazdeho nazor .....Pred 2 tyzdnami som dala svoju 6 rocnu dceru ockovat proti ciernemu kaslu a tetanu ...od toho dna jej kazdy den ide krv z nosa co sa ani raz za 6 rokov pred tym nestalo a sprava sa ako ,,sibnuta,, je nervozna v jednom kuse ...ospala ....krici....inak to bolo kludne ,rozuumne dieta !!!!! Teraz cakam co bude nasledovat ☹
Takze moje 2 dieta nebude ockovane budem radsej sfantazirovana supermaminka co sa nechce zobudit !!!
@ell23 za malo, uvedom si ze ale riskujes mnozstvo neziaducich ucinkov (aj vaznych), napriek tomu, ze je tvoje dieta pred ockovanim zdrave, uvedom si aj to, ze existuje obrovske mnozstvo typov pneumokokov, ktore nie je zahrnute vo vakcine, aj to ze ockovanie nechrani pred nakazenim danymi typmi zahrnutymi vo vakcine
zase hadka? pane boze.. maminy skuste respektovat nazory inych !!!! .. to ze neockujete vy to este neznamena ze to je to najlepsie riesenie a ze ockujuce maminy su vymlete mozgy... a zase naopak...takze klud..kazdy ma pravo vyberu ale hlavne sa neurazajte !!! ...
@anielinka to plati hlavne tebe... a predpokladam ze ty asi tiez niesi ockovana... vsak?..lebo ak ano tak si krasne pocastovala aj svoju maminu ...
anielinka nam tu predvadza najcastejsi zamlcovany neziaduci ucinok ockovania, ktore musela sama povinne absolvovat - ludsku aroganciu a hlupost. Necudujte sa jej, ze chce pre svoje dieta lepsi zivot, nez ma "vdaka" ockovaniu ona :D
@vlockasnehu ja by som to nezvalovala na ockovanie. anielinka nam skor uz niekolky krat dava najavo, aka je inteligencia a aka komunikacia funguje u nich doma. alebo zeby bola samorast, ktorého nemal kto naucit slusne sa spravat? alebo chce silou mocou vyvolat hadku, aby sa pobavila. v predoslej teme jej to nevyslo, tak skusa znova. 🙂
@luckamorka anoooooooo, suhlasim
Baby uvedomte si, ze tema a poziadavka mamicky o info bola uplne niekde inde, a nie ci ockovat alebo nie. Kludne sa pozabijajte kvoli tomu. Vase vyjadrovanie hovori o vasej urovni, takze skoda casu ho s vami zabijat.
Ja osobne som si doplatila vakcinu s viacerymi typmi pneumokokov.
A vratte sa zienky k otazke a nemudrujte.
http://s14.postimg.org/rd88ib8mp/amalka1.png
@celasapremenim tak si málo znalá...prečo je av zrazu ticho ,keď vysvitlo ,že to nie je pravda....koľko je tu takých....
@ell23 My sme tiez davali to za ktore sa doplaca a som spokojna 😉 žiadna reakcia 🙂 ale my mame teda aspon pre mna TOP pediatričku ,malu vzdy kompletne prezrela,pytala sa na zdravotny stav,pozrela jej hrdielko,dychanie..a ked sa jej co i len malinko nieco nezadalo nikdy neockovala,ani ked mala dcerka sopliky zo zubkov,radsej nas preobjednala a preto aj predpokladam ze dcerka nemala nikdy ziadnu reakciu na ziadne očkovanie,ani MMR,ani ine dokonca nepovinne vakciny ,takze aj ja som jedna z tych neinteligentnych materí co davaju deti očkovat..na druhu stranu aj bez inteligencie som gramotna,co dotycna pani anielinka evidetne nie je,inak by si asi precitala otazku a kedze k teme nema co povedat,nepridavala by svoj bezvyznamny komentar,ale zial,aj primitivni ludia s minimalnou schonostou empatie a celkoveho vyjadrovania su ludske bytosti.. 🙂 tak nech sa vyjadria ,asi ich doma nikdo nepočuva 🙂
Takze Prevenar 9 a 13 sa lisia poctom serotypov pneumokokov obsiahnutych vo vakcine, v jednej je ich 9, v druhej ich je 13, takze ma vacsi zaber. Prevenar nechrani pred pneumokomi absolutne, je ich strasne vela serotypov, do vakciny boli vybrane tie, ktore su a) najagresivnejsie - sposobuju takzvane invazivne pneumokokove ochorenia s komplikaciami - tazke zapaly pluc, meningitidy, sepsy, a castejsie sposobuju komplikacie pri hnisavych zapaloch stredousia b) serotypy, ktore boli zaroven najcastejsie, v krajinach, kde sa vakciny pripravovali a kde boli primarne urcene.
Kedze vyskyt serotypov na Slovensku nie je uplne zhodny s vyskytom serotypov v zapadnych krajinach europy, tak ta ucinnost vakciny je mozno nizsia ako na zapade, takym neziaducim javom, ktory sa objavil po zavedeni ockovania bola takzavana selekcia, ked sa viac agresivne zacali spravat kmene, ktore vo vakcinach neboli zahrnute, kedze nastali lepsie podmienky prave na sirenie tychto kmenov.
Cize ak si vyberies Prevenar 13 rozsisris ochranu svojho dietata oproti Prevenaru 9, ale nemas nikde zarucenu 100% ochranu pred nebezpecnou pneumokovou infekciou, len toto riziko znizujes na najmensiu moznu mieru, ako je v sucasnosti mozne.
Este k pneumokokom, imunitny system dietata z hladiska funkcnosti nie je upne dozrety. Pneumkoky patria medzi bakterie, ktore su obalene polysacharidovym puzdrom, az okolo 5, roku veku je imunitny system schopny vytvarat protilatky proti polysacharodovym antigenom. Dovtedy to bud nevie, alebo len v obmedzenej miere, takze pri stretnuti s agresivnejsim serotypom sa nevie ucinne ochranit. Vyhodou prevenaru (oproti pneumo 23, ktory chrani proti 23 serotypom, ale az od 5. roku zivota) je to, ze polysacharidovy antigen je naviazany na bielkovinovy nosic, lebo s bielkovinovymi antigenmi uz imunitny system dietata narabat vie, a organizmus si tak dopredu vytvori protilatky proti serotyom obsiahnutym vo vakcine, aby sa vedel branit, ked snimi pride do styku.
Bola som s malou v nemocnici a neprajem to nikomu, lutujem ze som jej nedala aj nepovinne ockovania. Myslite si, ze svojim detom ockovanim ublizujete? Asi neboli vymyslene len tak zo srandy, keby nebolo ockovane ani jedno dieta, viete ake choroby by sa sirili?
@vlockasnehu ona deti nema,je to soplanda,ktora vie prd o ockovani a aj o neockovani,....byt pri nej tak jej taku vrazim za tu urazku,ze by jej stena dala druhu,....
@mircanela zazila som to co ty s dcerou,...v nemocnici sme boli tiez,....preto som synovy toto ockovanie dala,lebo doteraz mam nejaku traumu,ze co vsetko sme si tam prezili a bojim sa velmi,...aj ked ho to neochrani na 100%,ale aspon ten priebeh bude miernejsi a nebudeme musiet ist do nemocnice,....ale dufam,ze to ani nedostaneme,klop,klop,klop
@ell23 1.ockovanie je zo zakona povinne a to druhe mozes,alebo nemusis,.....ja som dala obe ,.....