Babulky chcem sa Vas opytat ci mate deturence ockovane proti TBC a kde ste sa dali ockovat??kolko to stalo??a ci ste mali nejake komplikacie???chcem dat malu zaockovat ale neviem kde...prosim o radu 🙂 dakujeeeeeem 🙂
na to Vam isto odpovie Vasa pediatricka, ale DOBRE si to zvazte, bez precitania minimalne pribaloveho letaku k danej vakcine to nie je informovane rozhodnutie a zodpovednost, nech to dopane akokolvek je iba na Vas ako rodicovi.
@baska777 ockuje sa v kalmetizacnych pracoviskach http://www.spfs.sk/kalmetizacne-pracoviska raz za cas otvaraju ockovaci termin, treba si zavolat kedy je najblizsi a ci do neho vekovo spadate...
ja som tiez nad tym uvazovala, ale pediatricka sa vyjadrila, ze u nas sa to na vlastnu ziadost uz neda....ze mozno ak v okolitych statoch, ale uz si nepamatam preco...
@jasminet
@katarina002
viem ze sa ockuje aj na vlastnu ziadost aj na slovensku...je to tusim v martine a ziline, bystrici, nitre a v blave...niekde co som si zistila ockuju tak ze otvoria pre cca 9 deti ockovaciu davku...no musi ich byt 9 alebo tak nejak. ale vcera mi doktorka volala ze nejaka mamicka si dala dcerku zaockovat v nitre a zaockovali ich aj ked bolo iba jedno dieta...a vraj to stalo 20€! inak to vychadza okolo 50-60 €
@neimed tbc je na Slovensku pomerne rozšírená. Len tak pre zaujímavosť, v plnej čakárni u pneumológa sme boli ja s podozrením na čierny kašeľ a manželský pár s podozrením na tuberkulózu. Starkú, s ktorou bývali v jednej domácnosti mali v Hágoch- kvôli potvrdenej tubere.
Len na margo mne sa čierny kašeľ potvrdil. Nikdy nevieš kto vedľa Teba sedí v MHD alebo v ambulancii. Ja mám svoje deti zaočkované povinne, ale keby som nemala dala by som ich určite zaočkovať. Viem aká je zložitá liečba a ako vysoko rezistentná tubera môže byť.
@neimed
@lucus83 http://www.sprievodcaockovanim.sk/myty-a-famy-o...
hlavné,ze nechrani proti plucnej forme tbc,ktora je najviac rozsirena
treba to zvazit,vakcina na sk bola zrusena z dovodu NU,a na naliehanie WHO,a taktiez samotneho vyrobcu vakciny,pretoze bola nerentabilna
@kbeata ale plucna TBC je relativne najlahsie liecitelna a aj diagnostika je pomerne jesna a jdnoducha. Horsie su TBC ochorenia koze, kosti, klbov, vajecnikov a iných vnutornach organov. Jednak sa velmi tazko diagnostikuju, lebo ich prejavy su pomerne nespecificke a aj sa velmi tazko liecia. A aj ked kochov bacil sa najrychlajsie siri kvapockovou cestou, nie je zarucene, ze ten, ktory ta navstivil cez pluca sa zrovna v plucach usuídli. Ak sa usidli v klboch, tak tam bude santit velmi dlho nepoznany a ked sa konecne v tych klboch zisti, uz su napachane nenepravitelne skody a este moze byt rezistentny na liecbu ATB. Takze preto sa oplati ockovat, nie kvôli suchotinam ale kvoli neplucnym formam TBC.
a preco ju chces pre boha dat zaockovat proti TBC? ved to je u nas uz od oktobra-novembra 2011 nepovinne.. prav pre nepriaznive ucinky ockovacej latky.. chvalabohu sa mi syn narodil presne v tom obdobi a tak sme sa tomu vyhli.. ockovanie tbc sa robilo hned po porode, tusim nejak do tyzdna tam, kde si rodila..