dali alebo nedali ste očkovat proti rotavírusu?????a lutovali ste to že ste dali/nedali očkovat....a čo si o tomto očkovaní myslíte???dakujem
Dala som a mala nam prestala úplne papať a prospivat,skoncili sme v nemocnici dva týždne pred Vianocami na Vianoce nas pustili a potom zasa hospitalizovali 29.12-11.1.prežili sme si sondovanie do zaludka,no katastrofa.nic sa nezistilo.mohlo to spôsobiť aj hexa očkovanie.to nikto nikdy nezistí.lekari sa bránili ze to ockovanie nemohlo spôsobiť,ale do očkovania krásne prospievala priberala a po bum a už to islo dole vodou.ale nakoniec ze teda by to mohla byt reakcia na ockovanie,tak druhu davku rotarixu nam uz vôbec neodporučili lebo to je živá kultúra do bruška,teda ju ani nedostala.
prveho som nedala, pretoze som nemala peniaze, aj ked som chcela.. druhu som uz dala, som rada - najma preto, ze som uz mala starsieho a tak som mala vacsiu moznost, ze take nieco sa u nas vyskytne..
neolutovala som, dala by som znova a ak budeme mat tretie a ja budem mat v case ockovania dostatok penazi, urcite dam.. /praveze lutujem, ze starsieho uz nemozem dat doockovat/
No mala ma 15 mesiacov teraz.a ockovali sme vlani v novembri a po mesiaci sa ma rotarix zopakovať.mozno zavisy aká je to vakcina.kamoška dávala rotarix v júli a ďalšiu davku dostali v auguste tiež rotarix a nemame tu istú pediatričku.ja som z BA ona zo ZA.
Len v novembri nas čaká MMR vakcina a už teraz mam z toho sračku,neviem bojím sa toho
ja som nedala, ale nelutujem to. teraz v auguste to schytali naraz vsetci traja, zacala najmladsia, a ze ide o rotavirus som zistila, az ked najstarsia skoncila v nemocnici na infuzkach. medzitym to mal aj stredny syn, ale ten mal kupodivu najlahsi priebeh...
cakam stvrte, a nie som si ista, ze ho dam ockovat.
stacia mi tie vsetky povinne, ak by som mala ockovat proti vsetkemu moznemu, viac by som sa bala tych moznych nasledkov nez pripadnej choroby.
jedine, co ma mata je skor Meningokoková meningitída.
lebo pri nej ide vazne o zivot.
a kym nejde o zivot, nejde o nic
@margarita ako stare detičky máš lebo bábätka a detičky do dvoch rokov,ked dostanu rotavirus su ohrozene na živote,dochádza k masívnej dehydratacii a k rozvratu vnutorneho prostredia,pri ťažkých stavoch k zlyhaniu obličiek.....u starších detičiek je ten priebeh miernejší respektivne telo dokáže bojovať a bábätiek nie.ked sa maličkemu dietatku zdiagnostikuje rotavirusova infekcia tak o život ide a ma to katastrofálny priebeh
to je prave divne, ze najmladsia vtedy mala 15 mesiacov, a vracala asi 3x za 24h, potom hnackovala este asi 5 dni. vobec som si nemyslela ze moze ist o take svinstvo, bola som v tom, ze sme urobili dietnu chybu, lebo zjedla domacu smotanovo ovocnu tortu a pripisovala som to tomu.
az ked o 2 dni zacala aj najstarsia, 6 rocna,hnacky a grcacky, ktore po 48hodinach uz boli zavazne, volali sme zachranku a jej zistili v nemocke potom rotavirus. syn to mal potom, ale miernejsie ako baby.
a ja som bola t.c. v 9tt, chvalabohu, napriekm starostlivosti o 3 chore deti som nemala ani len hnacku a babo je ok.
tak sme asi nejaka divna rodina
A tá 15 mesačná mala rotavirus zdiagnostikovany?lebo neznamena ze ked ho ma jedno dieťatko tak ho bude mať druhé.viem ako tieto infekcie u tícjto detičiek prebiehaju a je to peklo,preto som ja dala malu očkovať.
este od veci od temy, ale tato nasa najmladsia prekonala aj ovcie kiahne ako 6 tyzdnova, a to mi vsetci tvrdili, ze nie je mozne aby to tak male a plne dojcene dietatko dostalo...mala lahky priebeh, dokopy asi 20 kiahni, ale vdaka tomu potom v polroku mala aj pasovy opar co sme boli tiez za exota, ze tak male dieta by nemalo ani Zovirax....ona ma skratka "stastie" a 2 starsich surodencov, tak co narobim.
mozno aj preto mam ten nazor, co mam, ze my sme rotaviry chvalabohu celkom zvladli aj trojmo....
Starsiu dcerku som chcela dat, ale nestihli sme to, lebo mala dlho dlho novorodenecku zltacku, velmi pomaly jej klesal bilirubin a vsetky ockovania sme mali kvôli tomu odlozene. Mladsieho synceka som chcela dat, aj som mala objednanu vakcinu, ale par dni pred ockovanim som si nieco nacitala na nete - vadlajsie ucinky a celkovo, ze je to len marketingovy tah na uzkostlive mamicky...tak sme ho nakoniec nedali. Maly maval do 4. mesiaca koliky a tato vakcina by mu to len zhorsila - to bol hlavny dovod, pre ktory som toto ockovanie zrusila. Ani jedno z mojich deti (dcerka ma 6 rokov, syncek bude mat 1 rok) zatial nemali rotavirusovu infekciu, resp. mali a zvladli ju v pohode. Napr. toto leto sme mali cela rodina brusne virozy, dokonca niekolkorat sa to u nas opakovalo. Najlahsie to zvladli nase neockovane decka - dcerka bola za pol dna fit, maly (vtedy 7-mesacny) absolutne ziadne príznaky, my dospeli katastrofa - niekolko dni sme boli vyradeni z normálneho fungovania. Tazko povedat, aky to bol virus. Tych crevnych virusov je velke mnozstvo, tak preco sa ockuje prave na rotavirus? No, lebo niekto na tom potreboval pekne zarobit...Moja skusenost je taka, ze je to zbytocne zatazujuce pre male telicko...som len za povinne ockovania.
@seahorse27 pretože rotavirus ma u bábätiek až fatálne násletky.nechcela by si vidieť tie bábätka na pristrojoch s rotavirusovou infekciou
Je to strasne narocne takto diskutovat,lebo su tu (aj tu,aj vseobecne v inych temach) pomerne jednoduchsie osoby,ktore nemaju kapacity na diskusiu a idu si svojim a svojim a svojim. Nie je len cierna a biela,su farby. Lenze populizmus je stalou sucastou zivota urcitych zien v tomto virtualnom svete.
@8291 Aj ine virusy mozu sposobit rovnake príznaky...pamatas si, ze by nasa generacia bojovala s niecm podobnym? Sem-tam sa niekto ocitol v nemocke na infuzkach a nikto to neriesil, ako zivot ohrozujuci stav, ani ci je to rotavirus alebo norovirus...umelo nafuknuta bublina posledného desatrocia. Rotavirus tu vzdy bol aj bude...rovnako ako zltacka, proti ktorej tiez nedavam ockovat...
@8291
ja som pisala, ze to tak mimo temu, akoze nemam len tri ludove aby som nevidela rozdiel medzi kiahnami a rotavirom
len som tym chcela poukazat na fakt, ze nasa mala je asi dost netradicne "chora", tak je mozne ze aj preto neumrela na rotavirus ked pises, ze je to pre tak male deti tak fatalne.
dufam, ze sa chapeme
@8291
no vidis, to ja sa zase bojim uz len toho meningoka, ze budem v domneni, ze ma beznu chripku alebo co, a moze umriet do rana a hlavne teraz, ked sa cestuje kade tade hlava nehlava a mame obcas tu kadejake exoticke choroby.
ved kto sa boji, nech da ockovat, a nech nejde do lesa
@misutka27 mne tuto vakcinu ponukala pediatricka, na moju otazku kde sa dieta moze tymito rotavirusmi nakazit, povedla ze najvacsia koncentracia rotavirusov je v obchodnych centrach kde nie je normalne vetranie a na kluckach ktore chyti denne tisic ludi, v autobusoch a podobne. Vraj ak do polroka s dietatom do takychto priestorov nechodim a umyvame si ruky po navsteve obchodu a pod.tak nie je potrebne ockovanie, ale ak chcem mozem. Pri starsich detoch uz byva priebeh lahsi takze ockovanie nie je potrebne. Kedze byvame na dedine a obchodne centra som ani prvy rok nevidela tak som ockovat nedala. Na otazku ze co domace zvierata ktore chovame, sliepky, psy a pod. pediatricka povedala ze rotavirusy su cisto ludske, ziadne zvierata ich neprenasaju.
@seahorse27 virudy mutujú,je iná doba,sú agresívnejšie.volakedy bol na všetko penicilín a fungovalo vsetko a teraz niekedy nezaberie ani trojkombinacia širokospektralnych antibiotík.
@8291 No na virusy ti nezaberie ani 10-kombinacia antibiotik...a nezabrala by ti ani pred 30-imi rokmi.
Dala som svoje druhorodené zaočkovať. Mala som možnosť a využila som to. Urobila by som to aj druhý krát. Neľutujem!