Ahojte. Dali ste ockovat na rotavirusy a zmenilo sa nieco? Nas maly mal najprv koliky. Na koci 3 mesiaca bol zaockovany na rotavirusy. Mam pocit ze od vtedy mu horsie travi (aj vygrcne aj odgrgne dlho po papani) a najviac kazdy jeden prd je s placom a pucenim a hmirenim, no hruza jednym slovom. V noci kazdu hodinu s tymito problemami hore, pravdaze aj s velkym placom. Moze to byt ockovanim, ake mate skusenosti? Alebo si myslite ze problem je niekde inde? Dakujem
Ježiškove husličky! Už zase to očkovanie? Koliky su u detí normalne, mozu trvat rozne dlho, pišeš ze koliky uz mal...Nepišeš či ho prikrmuješ, či ho kojiš. Pozri sa v prvom rade na jedalniček dietata, svoj jedalniček,ak ho kojiš, davaš mu čaje? Tie feniklové, bylinkové paradoxne ešte viac nafuknu niektore deti.
Ja som dala obe deti a musim povedat, ze pocas epidemii virusovych hnaciek v skolke a skole bola dcera jedna z mala, co ju to obislo /napr. z 25 deti ochorelo 20/ a stalo sa to opakovane. Maly takisto. Neviem na 100% ci to je ockovanim,ale myslim si ze ano. Mna pediatricka od ockpvania rotavirusom odhovarala, udajne mala dost meziaducich ucinkov, ale kedze som mala dobre skusenpsti u dcery, kde mi to ina pediatricka priam odporucala, dala som aj syna a uplne bez problemov. Tiez vo veku tvojho syna boli vseliake problemy s refluxom atd, ale nemyslim si, ze to bolo ockovanim.
@alicka850 je to mozne, ze to bolo ockovanim. problem je niekde inde a to v pomere
voci comu chranime vs co sa moze stat po vakcinacii.
bavime sa o hnacke vs dozivotne poskodenie imunitneho systemu s chorobami ako , atopicky ekzem , artritida, cukrovka prveho typu popripade eilepsia, autizmus a podobne.
ci si myslis, ze ta lekarka je na hlavu a odhovarala ta bez akehokolvek dovodu ? "Mna pediatricka od ockpvania rotavirusom odhovarala, udajne mala dost meziaducich ucinkov, " ..nie "udajne" , ale naozaj.
treba si este zvazit ,ze ak sa protilatky vytvoria , za par rokov vymiznu. ziadne ockovanie na svete nevyvola dozivotnu imunitu. vytvorenie imunity ani nemusi nastat , ak nastane po 2-3 rokoch moze byt po nej. kazdym dalsim ockovanim stupa riziko NU.
pisem to skor ako informaciu ostatnym , ke ockujes, tak asi vies preco. vsetko dobre.
@batorka5 moze a nemusi to byt ockovanim. Deti maju bezne problemy s kolikami,hlavne chlapci. skuste pridat probiotika a kvapky proti naduvanie, infacol, espumisan a pod. Mozno mamina ma nieco v strave, co mu vadi, pripadne mu moze vadit UM, ak davate. My sme dceru dali zaockovat proti rotaviusom. Mala asi den teplotu, inak po par mesiacoch sa u nas prehnala crevna chripka komplet celou rodinou a ona mala asi jeden den mierne hnacky a inak nic. My s muzom sme sa modlili za rychlu smrt, tak nam bolo zle. Podla mna to ockovanie ju uchranilo. Keby jej bolo tak zle ako nam, tak skoncime v nemocnici.
@prevenar kokos tvoje kecy o ockovani ked citam, tak sa mi otvara nozik vo vrecku. Ty si asi studovany farmaceut alebo biolog, ked si taky mudry...baby, prosim Vas nedajte sa takymito mudrlantmi a ich "zarucenymi radami" ovplyvnovat vo veci zdravia vasich deti. Resp. v ziadnych veciach!!!!
Z troch deti dve ockovane proti rotavirusom, nic sa po ockovani nezmenilo, dcera po ocku rovnako kludne decko, syn po ockovani rovnako urevane decko ako predtym 😅 ale som rada, ze som ich dala - tento rok sme si rotavirus zazili, ja, muz a najstarsi syn neockovany - bola to hroza, cca 16hodin zvracania a hnackovania s obrovskymi bolestami brucha.. Ockovana 3,5r dcera 2x zvracala a babo ockovane kakal par krat smradlavo a to bolo vsetko.. Bolo mi velmi luto ze najstarsieho sme nedali ockovat.. Celu noc plakal od bolesti a zvyjal sa v krcoch..
Dakujem za vase rady a nazory. Maly je cisto kojeny, uz som aj dietovala, nezemnilo sa nic. Nasa doktorka si to ockovanie velmi chvalila (uprimne myslim ze mame fajn doktorku a nejde cisto po biznise), tak sme ho dali. Jednoducho sa mi zda, ze sa nieco u maleho zmenilo, to je vsetko. Chcela som vediet ake mate vy skusenosti a nazory. Dakujem este raz
@batorka5 najmensia je ockovana a ziadne zmeny v traveni ani nic podobne... keby som mala moznost pri starsich dam tiez.... najstarsia donesie kazdu pliagu a je to dot narocne aj pre nu velkacku a najmensia este nic nechytila aj ked najstarsia sestra sa isla vygrcat z podoby a dva dni lezala co nevladala ist ani na zachod... takze nelutujem ze som dala ockovat...
@prevenar a este k tym protilatkam- je mi jasne, ze ockovanie rotavirusom neochrani deti dozivotne, ale malo by aspon na dobu, kedy su nim obrozene najviac, teda do skolskeho veku. Neviem, ci si uz taku rotavirusovu infekciu mal, ale ja som zazila na skole nakazenie od pacientov na detskom a kompletne sme skoncili na infuziach vsetci, co sme tam boli. A poviem ti, ze moje dva porody boli oproti tomu prechadzka ruzovou zahradou.Neviem si predstavit, ze toto zaziva nejake rocne dieta. Ale je to kazdeho vec, pokial neohrozuje moje deti, nech si kazdy robi co uzna za vhodne.
@batorka5 malu mam zaockovanu proti rotavirusom...ziadne zmeny neboli...a musim z vlastnej skusenosti doporucit-pomohla a som rada ze som sa pre nu rozhodla...od malicka mavala casty zapal stredneho ucha s viacnasobnymi hospitalizaciami...a mala aj so mnou tam okrem ineho dostala rotavira aj so mnou-ja som 24 hod.bola odpisana totalne ona s usmevom a vpohode 😉 neviem si predstavit pri jej stave este keby sme riesili toto-ked som videla tie deti co to mali ☹
@prevenar ockovanie proti rotavirom bolo nase naj naj rozhodnutie;)
@evitka83 to vies on ma vysoku skolu googlovu a konspiracnu🙂 ale netreba mu to brat, kazdy nejak potrebuje ventilovat frustraciu😝
@amouramour tesim sa s tebou 🙂
Ahojte maminy, checem sa spytat maly ma 2 mesiace a cakaju nas prve ockovania davali ste naraz ockovania prevenar s ockovanim proti rotavirusom? Neviem sa rozhodnut ci maleho dat aj proti rotavirusom mozte poradit vdaka
@monnell po tom, ako syn skoncil z rotavirusom vnemocnici na infuziach,som dala mladsiu zaockovat. Je to len vodicka, kt sa kvapne do ust. Navyse ti vacsinu spatne preplati poistovna. Zatial som velmi spokojna, dcere sa rotavirusy vyhybaju, aj ked sme vracali a hnackovali doma vsetci. Takze za mna urcite ano.
@katkakovac ďakujem za odpoveď a dávali ste spolu aj s druhým očkovanim alebo zvlášť?
Očkovanie proti rotavirom neľutujem. Majú obe deti. Nemali žiadne nežiaduce účinky. Dala by som im to znova
@monnell naraz, nic jej nebolo. Nemala ani teploty.
Ach jaj...moje dieťa nebolo očkovane na rotavirus a s kolikami sme skončili na Kramároch....potom to postupne prešlo.
Svagrina.ma.očkovane obe deti na rotavirus a ziadne problémy a koliky nemali...
Ďakujem vám maminy 😊
@batorka5 Ak sa pytas, ci po ockovani proti rotavirusom (asi vakcinou Rotarix na Slovensku) moze byt neziaduci ucinok zhorsenie travenia, resp. bolesti pri traveni tak odpoved je ano, je to uvedene aj v pribalovom letaku vakciny
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/rotari...
Pri tejto očkovacej látke sa môžu objaviť nasledujúce vedľajšie účinky:
♦ Časté (môžu sa vyskytovať pri menej ako 1 z 10 dávok očkovacej látky):
• hnačka
• podráždenosť
♦ Menej časté (môžu sa vyskytovať pri menej ako 1 zo 100 dávok očkovacej látky):
• bolesť brucha, plynatosť
• zápal kože
Vedľajšie účinky, ktoré sa hlásili počas používania Rotarixu na trhu zahŕňajú:
• Veľmi zriedkavé: intususcepcia (časť čreva sa zablokuje alebo skrúti). Príznaky môžu zahŕňať závažnú bolesť žalúdka, pretrvávajúce vracanie, krv v stolici, opuchnuté brucho a/alebo vysokú horúčku.
atd