Očkovanie proti ovčím kiahňam verzus neočkovanie

monamu22
27. apr 2012

ahojte,dala som včera otázku a dostala som iba jednu odpoved,za ktorú moc dakujem,ale potrebovala by som nejake vaše skusenosti a rady...OVčIE KIAHNE...mám dať dcérku zaočkovať alebo nie?!Dá sa to ked má už 22 mesiacov?Dali ste vy zaočkovat svoje deti?

usiko
27. apr 2012

my nemame zaockovane okrem tbc nic,nedam ani kiahne..ale ked bude niekto mat,rada pridem s malou na navstevu....

tea333
27. apr 2012

@monamu22 ovcie kiahne su pre male deti velmi dobre liecitelne ochorenie, nijak ich neohrozuje, priebeh je vacsinou uplne zvladnutelny a telo dostane celozivotnu imunitu. V dospelosti kiahne vyvolavaju problemy.
Abolutne nevidim zmysel ockovania proti veciam, ktore nie su naozaj nebezpecne.Ja neockujem proti nicomu, a kiahne su jedno z ochoreni, ktore dufam moje dieta prekona, pretoze to ma pre telo vyznam.Radi sa aj my prideme nakazit 😉

xlucia
27. apr 2012

@monamu22 rozhodne neockovat. ak ich dieta prekona,ma celozitovnu imunitu. ak ich prekkona dospely, ma vacsinou problemy, ale prezije. ak das zaockovat, tak je chrannene dieta istu dobu, nie cely zivot. tak mas skoro istotu ze ich chyti ako dospely. muz moze ostat aj neplodny. tehotna zena moze kvoli tomu potratit, alebo sa jej narodi psokodene dieta. podla toho kedy sa nakazi.
takze neockovat

zuzana76
27. apr 2012

a co by mal robit dospely, ktory kiahne neprekonal, hoci bol s nimi v kontakte niekolkokrat, ja si dam zistit protilatky, ale myslim, ze je mala sanca, ze som kiahne mala a nikto by si to nevsimol, no a co teraz? deti neplanujem dat ockovat, mne sa do ockovania tiez nechce.

monamu22
autor
28. apr 2012

dakujem za vaše príspevky som spokojná ja mam ten iástý nazor a som rada že sa mi potvrdil🙂už len mojmu mužovi dam prečítat vaše komentare,ked mu nestačí čo ja poviem...dakujem moc

gijar
28. apr 2012

@monamu22 Nezvyknem reagovat na temy, ale kedze prave kiahne mame a zhodou okolnosti ma syn 22 mesiacov, ako tvoj, tak odpisem 😀 A sic-ani nevieme, ze ich ma, nema teplotu ,ani sa neskrabal, uz ma z toho pekne male chrasticky, nemame ziadny problem, skor naopak-tym,ze nie je tyzden v jasliach, mu presiel aj sopel 😀

hirjak
30. apr 2012

téma bola uzamknutá z dôvodu duplicity