Očkovanie proti ovčím kiahňam

tjesulka
16. júl 2013

Ahojte mamičky máte niektorá skúsenosti s týmto očkovaním v 15 mesiaci?Malo nejaké vedľajšie účinky?Aká je cena tohto očkovania?

sissy27
16. júl 2013

@tjesulka je tu o tom kopec tém... toto očkovanie má význam u starších detí, inak nie... navyše očkovanie nezabezpečí doživotnú imunitu, možno chorobu odsunie o 10-15rokov a potom ju človek schytá aj s následkami... kiahne sú vyslovene detská choroba, riziká sú vo vyššom veku, u dospelých (napr. neplodnosť u chlapov, u žien v tehotenstve)... u 15.mesačného sú to v lepšom prípade zbytočne vyhodené peniaze, v horšom prípade aj nejaké následky po očkovaní...

zuuzika
16. júl 2013

uplne suhlasim si sissy27...

xlucia
16. júl 2013

@tjesulka je to vyslovene skodlive, kedze imunitu dieta po tomto ockovani straca najneskor v puberte... to hovori same za seba...
pokial viem stoji 40e dava sa 2x, takze 80e jedno dieta
nedala by som ho ani zadarmo

hargasova
16. júl 2013

rozhodne neockuj ! nedala by som moje deti ockovat ani za nic ! bolo o tom uz vela popisane, aj tu a aj inde .. neockuj. 😉

hargasova
16. júl 2013

http://www.slobodavockovani.sk/ .. na precitanie a zamyslenie

andrejka1974
16. júl 2013

ja mam starsiu dcerku ockovanu , nemala ziadne vedlajsie ucinky, odporucila mi to lekarka, mala vtedy vela inych diagnoz mladsej to davat nebudem , cenovo to bolo 2 krat 40 eur a po druhom ockovani je to na 99 percent , ze ich nedostane

billam
16. júl 2013

@tjesulka uplna zbytocnost...prečo ju chceš nechať ockovat?

sisaka
16. júl 2013

@tjesulka obidve deti mam zaockovane, tu v Kanade je to zadarmo, je tu sucastou ockovacieho kalendara, deti nemali ziadne vedlajsie ucinky.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sashabb
17. júl 2013

@tjesulka nedali sme očkovať. Prvé čo by mi v tom teraz zabránilo je to, že toto očkovanie neznamená, že dieťa tie kiahne nedostane. Na to pozor! Kamoška dala obe deti očkovať a teraz kiahne aj tak dostali. Čiže su to zbytočne vyhodené peniaze. Je to bežné ochorenie, deti sa s tym lahko popasuju.
Rozmýšlala by som o tom iba vo vyššom veku (ak by ako deti kiahne nemali), inak určite nie.

tin007
17. júl 2013

@tjesulka ockovanie proti ovcim kiahniam nie je povinne, mozes si ho priplatit, avsak nik ti nemoze zarucit 100% ucinnost. odporucam prestudovat si pribalovy letak a zvazit, ci pripadne neziaduce ucinky su mensie ako riziko, ze ovcie kiahne tvoje dieta dostane a prekona

kbeata
18. júl 2013

@tjesulka ak ovcie kiahne prekona dieta je to v pohode ,horsie ked by ich mal dostat dospely clovek
nie je potrebne ockovat male deti,vakcina straca ucinnost po niekolkych rokoch,to znamena ze potrebuje dalsie ocko,a az do konca zivota...myslim ze staci pockat do takeho pubertalneho veku,ovsem ak sa dnesne male deti budu proti tomu ockovat,to znamena ze sa teraz v malom veku nenakazia,a ochoriet mozu v dospelom veku,co nie je urcite prijemne 😒
ono v dnesnej dobe sa chce ockovat uz proti vsetkemu,ale to treba potom ockovat stale,na vsetko v urcitych intervaloch,a myslim ze je to pre organizmus znacne zatazove 😒

olifcek
19. júl 2013

@andrejka1974 dostane. Toto ockovanie, ak sa protilatky vytvoria, ucinkuje cca 10rokov, istotne nie cely zivot ako je tomu pri prekonani prirodzene

liuba84
19. júl 2013

@tjesulka neočkuj lepšie keď ich prekoná ale ani to ti nezaručí že bude mať doživotnú imunitu, ja som mala kiahne 2x 😠 ako dieť a ako dospelá