Ahojte mamičky máte niektorá skúsenosti s týmto očkovaním v 15 mesiaci?Malo nejaké vedľajšie účinky?Aká je cena tohto očkovania?
uplne suhlasim si sissy27...
rozhodne neockuj ! nedala by som moje deti ockovat ani za nic ! bolo o tom uz vela popisane, aj tu a aj inde .. neockuj. 😉
http://www.slobodavockovani.sk/ .. na precitanie a zamyslenie
ja mam starsiu dcerku ockovanu , nemala ziadne vedlajsie ucinky, odporucila mi to lekarka, mala vtedy vela inych diagnoz mladsej to davat nebudem , cenovo to bolo 2 krat 40 eur a po druhom ockovani je to na 99 percent , ze ich nedostane
@tjesulka nedali sme očkovať. Prvé čo by mi v tom teraz zabránilo je to, že toto očkovanie neznamená, že dieťa tie kiahne nedostane. Na to pozor! Kamoška dala obe deti očkovať a teraz kiahne aj tak dostali. Čiže su to zbytočne vyhodené peniaze. Je to bežné ochorenie, deti sa s tym lahko popasuju.
Rozmýšlala by som o tom iba vo vyššom veku (ak by ako deti kiahne nemali), inak určite nie.
@tjesulka ak ovcie kiahne prekona dieta je to v pohode ,horsie ked by ich mal dostat dospely clovek
nie je potrebne ockovat male deti,vakcina straca ucinnost po niekolkych rokoch,to znamena ze potrebuje dalsie ocko,a az do konca zivota...myslim ze staci pockat do takeho pubertalneho veku,ovsem ak sa dnesne male deti budu proti tomu ockovat,to znamena ze sa teraz v malom veku nenakazia,a ochoriet mozu v dospelom veku,co nie je urcite prijemne 😒
ono v dnesnej dobe sa chce ockovat uz proti vsetkemu,ale to treba potom ockovat stale,na vsetko v urcitych intervaloch,a myslim ze je to pre organizmus znacne zatazove 😒
@andrejka1974 dostane. Toto ockovanie, ak sa protilatky vytvoria, ucinkuje cca 10rokov, istotne nie cely zivot ako je tomu pri prekonani prirodzene
@tjesulka je tu o tom kopec tém... toto očkovanie má význam u starších detí, inak nie... navyše očkovanie nezabezpečí doživotnú imunitu, možno chorobu odsunie o 10-15rokov a potom ju človek schytá aj s následkami... kiahne sú vyslovene detská choroba, riziká sú vo vyššom veku, u dospelých (napr. neplodnosť u chlapov, u žien v tehotenstve)... u 15.mesačného sú to v lepšom prípade zbytočne vyhodené peniaze, v horšom prípade aj nejaké následky po očkovaní...