Očkovanie proti ovčím kiahňam

nata288
23. mar 2012

Ahoj baby, mam dilemu, či zaočkovat alebo nie, ovčie kiahne že vraj niesu nebespečne, ale boli pripady ktorym sa chcem vyhnut, že su par dni horučky vyrašky a pohoda, no len kamoška ma dcerku ktora ich dostala a nevyšli jej von ale zvnutra, napadli jejj organy, ochrnula a nechcem to pisat ale tak neneni to snou dobre,, a tak neviem čo robitm či je to ojedinele alebo sa to može stat aj nam,,, napište čo si o tom myslite.

katren
23. mar 2012

@nata288 my sme zaockovat dali....a dam aj Miska 😉

nata288
autor
23. mar 2012

katren aj ja nat tym premysla, a ako boli vedlajsie?? ako po bežnom očkovani?

nata288
autor
23. mar 2012

mohla som napisat nat,,,, bože prepačte nad 😀

kaska
23. mar 2012

neodporucam podla mojej skusenosti...maleho som nechcela dat zaockovat kvoli tomu, ze od narodenia ma dost ockovani a nechcela som ho zatazovat este aj tymto, ale ja som kiahne ako dieta neprekonala a kedze som ho dala do jasli, tak som sa dala zaockovat ja pre istotu, keby nahodou ich doniesol domov a ja by som bola zasa tehu...takze som dala seba, a hned po 3 dnoch od ockovania som ich sama dostala z tej vakciny!!!! tak som zurila, samozrejme ich dostal aj maly hned odo mna...som myslela, ze ma porazi.. 😖 😢

bubulka722
23. mar 2012

Žiadne očkovanie, teda ani proti ovčím kiahňam ti nezaručí 100% ochranu, skôr naopak... Už povinnými očkovaniami dostáva detský organizmus pekne zabrať, takže každé nepovinné je len svinstvo navyše. Okrem toho, očkovanie proti kiahňam má krátkodobú a veľmi diskutabilnú ochranu. Prekonanie ochorenia zaručuje celoživotnú imunitu. Každé prekonanie choroby detského veku zoceľuje imunitu človeka, posiluje jeho imunitný systém a robí ho odolnejším.

minmi
18. apr 2012

Skor ako zaockujete mrknite na toto http://www.voxvictims.com/2012/04/15/obchod-so-...

malawienka
24. apr 2012

nesirte paniku medzi mamickami, ktore maju aj tak dost obavy o svoje deti. Vsetko ma svoje rizika - aj soferovanie a prestaneme koli tomu jazdit autom? Ja osobne som zastancom povinneho ockovania, ale kiahne to mi uz pripada prehnane - uz toho maju deticky dost, tych vakcin.

jambriska
25. apr 2012

Rozhodne by som dieta neockovala. Urcite je lepsie, ked si tym prejde a ma dozivotnu imunitu. Urcite to nie je prijemne, teploty (ale u niektorych deti ani tie), vyrazky, skrabanie... A ak mala znama problemy, to este neznamena, ze je to normalne a treba sa toho bat. Moje deti mali kiahne. Prezili ich vsetky v pohode. par dni teplot, zaberal im nurofenovy sirup, kiahne - davali sme tekuty puder, aj ked niekde som citala, ze ten sa uz nedava, ja som bola spokojna. A maju to za sebou! NIc strasne to nebolo.

titulienka
25. apr 2012

Ja som rozhodne proti ockovaniu .. .moje vsetky deti mali kiahne bez teplot , prezili sme to uplne v pohode . . .po tyzdni boli v pohodicke. . . maly dostal kiahne ked mal 6.mes. a ani sa neskriabal lebo nevedel, ani neteplotoval . . .....vobec ziadna katastrofa 🙂

zuzanaa2
25. apr 2012

ja som teraz citala clanok na zdravedieta.sk a volal sa nebojte sa kliestat a odporucam precitat, pretoze po tomto clanku som sa rozhodla, ze maleho nedam ockovat. naozaj som dostala strach. Dala som ho ockovat proti rotavirom, nastastie nemal nic, len teplotu, zrazili sme nurofenom a potom nic. Ale odteraz sa zacinam bat.

emalujza
27. apr 2012

no, ja mam tiez trosku strach po vsetkych tych diskusiach. Sice maly mal len horucku z ockovania, zrazili sme ju Nurofenom, ale aj tak sa bojim. No dala som ho na rotaviry ockovat, pretoze mam skusenost s dcerou, ktora ich mala a bolo to strasne.

lenkusik
27. apr 2012

ahojky určite nie, ak dostane kiahne v detskom veku má doživotnú imunitu a tým jej dáv viac, tých pár dní vydržíme, po očkovaní mi nikto nezaručí, že to nedostane, poznám kamarátky, čo dali zaočkovať a aj tak ich dostali, síce to malo ľahší priebeh ale mali ich, očkovaním nedostanem doživotnú imunitu, potom dostane kiahne v 20 alebo 50, alebo to bude hneď pásový opar, je to väčšie riziko ako keď to prežije ako dieťa, deti sú silné a znesú toho viacej ako dospelí, pre nich to nebude až taká záťaž, skôr pre nás. Každé očkovanie je umelina, ktorá vraj chráni naše deti, prečo je potom toľko nežiadúcich reakcií.

katren
27. apr 2012

@nata288 vedlajsie ucinky nemala ziadne....
@lenkusik ziadne ockovanie ti nezaruci, ze tu danu chorobu nedostanes, ved to hovori pediatricka pri kazdom ockovani........ale to, ze bude mat lahsi priebeh ano.....

lenkusik
27. apr 2012

ano katren ale to dôležité že nebudeš mať doživotnú imunitu, a môžeš to dostať viac krát, tým že to bude brzdené to ti nepovie

tara
29. apr 2012

Zdielam taky nazor, ze ak sa tak velmi bojite NEockovania a toho, ze dieta Vam ochorie, ak ho ockovat nedate, tak co potom hovorite na ochorenia, proti ktorym sa neockuje, napr. cholera, tyfus a pod. tychto ochoreni sa nebojite? alebo len preto, pretoze nie su v povinnom ockovacom kalendari a nikto Vas nestrasi priebehom tychto ochoreni a nasledkov? mamickam radim jedine, prestudovat si predtym, ako sa rozhodnete ockovat, ake su prinosy a ake su rizika, aky je priebeh ochoreni a pod. kiahne su bezne detske ochorenie, potrebne pre vyvoj imunitneho systemu, potrebne pre jeho posilnenie a budovanie. takze ockovat takuto detsku chorobu je nezmysel. prekonali ste ho urcite aj Vy, vase mamy, otcovia, bratia....a okrem par nepeknych vyrazok, bieleho zaschnuteho kremu a mozno jaziev, ktore si deti sposobia same nebolo nic take vazne, aby nas museli ockovat. takze ja len prajem vsetkym rodicom rozumne zvazenie kazdeho jedneho ockovania a zamyslenie sa nad tym, proti comu vsetkemu sa neockuje a napriek tomu dane ochorenie nedostaneme. ako je to mozne, hm? trocha sa zamyslite o com je cela masineria ockovacieho "priemyslu". prajem rozumne rozhodnutia. 😉

tara
29. apr 2012

@katren nemas pravdu, ockovanie ti nezaruci, ze ochorenie bude mat lahsi priebeh. poznam deti, ktore po ockovani ospevovanym prevenarom mali take zapaly usi a taky vyskyt bakterii vo vyteroch, ze im nepomahali ani silne antibiotika a nepocuju doteraz na postihnuteho ucho. dalsim prikladom je rotarix....dieta dostalo silne hnacky, nastupila rychla dehydratacia, bolesti brucha a dieta bolo v takom ohrozeni, ze lekari nevedeli co skor. no a nakoniec slavna MMR, kedy dieta dostalo osypky v takom rozsahu, ze v porovnani s neockovanym dietatom malo toto osypky v rozsahu potniciek. opytaj sa niekedy lekarky, ci vie porovnat priebeh ochorenia u ockovanych a neockovanych, ci ma skusenost a ci naozaj vie realne posudit oba rozdiely.