Ahojte, nechala sa niektora z vas zaockovat proti ovcim kiahni v dospelosti,ak ich v nikdy neprekonala? Znasali ste vakcinu v poriadku?
Ja som sa davala ockovat pred planovanym tehotenstvom a uplne bez problemov 🙂
@luliu ano dala som si a protilatky nemam....
Ja vediet na 100% ze som ich nemala stojim na ockovanie v prvej rade.v karte som ich mala.napisane ale s velkym otaznikom..
Sprosta som to nechala na nahodu ze ved dostanem ked tak neskor s malou a stalo sa.tak silny a kruty priebeh kiahni si nedokazes predstavit..vysyp enormny bolesti strasne..a to som este dobre obisla
Ak si kiahne naozaj nemala daj sa ockovat cim skor.
Ziadna reakcia na ockovanie nemoze byt horsia ako dostat kiahne po 30ke..
vakcinu budes znasat ovela lepsie, ako by si ich mala dostat. Ak by som mohla vratit cas, dala by som zaockovat vsetky deti, ale vtedy vakcina nebola dostupna. Ovcie kiahne nechavaju v tele dozivotne tlejuci virus, ktory sa dokaze reaktivovat a narobit vemi velke problemy. Nie je to nevinna detska choroba, postupne sa prichadza na to, ze tieto herpes virusy (najviac Epstein Baar virus) stoja za vacsinou autoimunitnych ochoreni a dokonca aj rakoviny
Ako tu pisu, vakcina ochrani v buducnosti proti reaktivacii- a v starobe navyse velmi zle znasany pasovy opar. Ja by som chcela dat ockovat aj deti pred nastupom do skolky/skoly, ak ich dovtedy nedostanu.
Dala si si robiť protilátky, že si ich naozaj neprekonala? Lebo ja som ten prípad, že som "nemala" a protilátky mam