Prosim vas vsetky maminky ktorych sa to tyka,ktore boli na ockovanie mmr vakcinou a prepukli u vas sopliky.Aka bola reakcia a priebeh u vas,vedlajsie ucinky,dakujem
Tiez si myslim,ze z vakciny mmr soplen nie.
Tam.skor tak 8-14dni po byvaju vyssoe teploty,moze sa vyskytnúť vysyp. To býva bezna reakcia.
sopliky by bolo asi to posledne co by ma trapilo, po ockovani sa stavaju aj horsie veci. idealne je nieco si o vakcinach nastudovat este pred ockovanim.
suhlasim s @prevenar, ale tu su na MK 2 taboriska, ockujuce a neockujuce, ja som ta druha, takze kazdy v prospech svojho zaujmu, na mmr su ine neziaduce ucinky ako soplik, ja ako dieta som vdaka MMR zomrela, hned mi museli pichnut proti, poznam osobne aj zenu, ktorej vdaka MMR, ktora bola pichnua neskor, dieta prestalo rozpravat, takze tak sa veci maju...
sopliky mate pravdepodobne z niecoho uplne ineho a nie z vakciny. MMR ma vacsinou ine neziaduce ucinky uvadzane a tie sa prejavuju casto neskor ako po inych vakcinach, tak 10 dni, mesiac, uz neviem, to sa da vyhladat. Na mmr byva najmenej reakcii. Viac byva na tie tri ockovania pred mmr. Moje deti, ani deti v mojom okoli nemali ziadne reakcie na mmr vakcinu. Sople ale maju skoro furt 😀 Skore uzdravenie prajem!