Mamicky, najma deticiek so zistenou znizenou imunitou, dali ste vase deti ockovat MMR vakcinou proti mumpsu, rubeole a osypkam? nasa dcerka ma 2,5 roka, doteraz sme MMR ockovanie odkladali kvoli chorobnosti, ktora u dcerky nastala po nastupe do jasli, ked mala 1,5 roka a tahala sa vlastne az doteraz. tento tyzden sme boli na vysetreni imunity a zistili jej mierne znizenu nespecificku bunkovu imunitu, no napriek tomu nam MMR ockovanie imunolog, ktory sa specializuje prave na kontraindikacie pri ockovani, toto ockovanie odporuca a nevidi v tom ziaden problem, aj ked dcerka dostala Imunor a doberame este Ribomunyl...chcem sa spytat, ci ste dali v takejto situacii svoje deti zaockovat a ake ste mali potom reakcie po ockovani...alebo ak viete o niekom z okolia v podobnej situacii, budem velmi rada za kazdu info a radu....
v ziadnom pripade, imunodeficiencia je u nas kontraindikacia, ktoru som uviedla pri neockovani. mam ju ja a nie je vylucene, ze ju mohol po mne zdedit nas alex. a samozrejme, kvoli tomu neockuju ani mna. a vlastne aj keby som ju nemala, tak by som sa nikdy ockovat nedala. ani alexa.
ahoj sisiska, vidim ze uz presiel rok od uverejnenia tvojho prispevku....chcem sa spytat, sme v podobnej situacii, ako si bola s dcerkou ty....dala si ju ockovat alebo nie? lebo ja sa stale rozhodujem....a stale som sa nerozhodla..dakujem za info
ahoj, moj maly ma imunodeficit kombinovany a nedavam ho ockovat proti nicomu... ako, ak nechces, aby sa jej prihodilo nieco zle, vykasli sa na tie mudre rady doktorov, ktori radia ockovat zivou vakcinou pri slabej imunite /no na hlavu/ a malu daj zaockovat, az ked bude mat imunitu aspon na hladine 5... ja nedavam vobec ockovat, ani hexu este nemame a to ma 14 mesiacov